Dzisiaj jest: Niedziela, 23.09.2018 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

MENU



SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Skinny fat. Czy można być jednocześnie szczupłym i otłuszczonym? Skinny fat. Czy można być jednocześnie szczupłym i otłuszczonym?

23.05.2018

Jesteś szczupły, ale jednocześnie masz wrażenie, że wyglądasz niekorzystnie? Taki efekt może powodować tzw. „skinny fat”. W języku polskim nie ma tłumaczenia tego zwrotu,... WIĘCEJ


Mleka roślinne - rodzaje, właściwości i sposoby ich przygotowania w domu Mleka roślinne - rodzaje, właściwości i sposoby ich przygotowania w domu

21.05.2018

Mleka roślinne są napojami dostarczającymi wielu cennych wartości odżywczych (przede wszystkim te zrobione domowymi sposobami). Wiele osób wybiera je ze względu na alergię... WIĘCEJ


Tkanka tłuszczowa może potęgować głód - jak to działa? Tkanka tłuszczowa może potęgować głód - jak to działa?

19.05.2018

Pozbycie się nadmiaru tkanki tłuszczowej przypadku znacznej nadwagi i otyłości może być bardzo trudne - zwłaszcza, że im jej więcej, tym trudniej opanować apetyt. Tkanka... WIĘCEJ


Ocet jabłkowy - dlaczego warto korzystać z niego na co dzień? Ocet jabłkowy - dlaczego warto korzystać z niego na co dzień?

17.05.2018

Cenne właściwości octu jabłkowego doceniali już starożytni Grecy. Ten prosty do przyrządzenia płyn powinien stanowić obowiązkowe wyposażenia każdego domu. Dlaczego? Jest... WIĘCEJ


Wiek metaboliczny uzależniony od diety Wiek metaboliczny uzależniony od diety

15.05.2018

Wiek metaboliczny jest swoistym miernikiem kondycji i zdrowia organizmu. Do jego obliczania wykorzystuje się urządzenia analizujące skład ciała. Od kiedy pojęcie wieku... WIĘCEJ


Odczarujmy szpinak - pomysły na zdrowe przepisy z tego warzywa Odczarujmy szpinak - pomysły na zdrowe przepisy z tego warzywa

13.05.2018

Szpinak wielu osobom kojarzy się z niezbyt apetyczną mazią. Faktycznie sam szpinak bez przypraw nie jest najbardziej atrakcyjnym warzywem, zwłaszcza, gdy zmiksuje się go na... WIĘCEJ


Produkty uwielbiane przez dzieci, które nie powinny być im serwowane Produkty uwielbiane przez dzieci, które nie powinny być im serwowane

11.05.2018

Jak to tak, dziecku odmówisz? Czasami lepiej odmówić, bo zdrowie jest ważniejsze niż chwilowa przyjemność z jedzenia. Postanowiliśmy zebrać w jednym miejscu produkty... WIĘCEJ


Aktywność fizyczna w ciąży Aktywność fizyczna w ciąży

09.05.2018

Wokół aktywności fizycznej w ciąży narosło już naprawdę mnóstwo mitów. Mówi się absolutnie wszystko: że treningi mogą zaszkodzić dziecku, że kobieta powinna na siebie... WIĘCEJ


Dorsz - kalorie, wartości odżywcze, gatunki i ciekawostki Dorsz - kalorie, wartości odżywcze, gatunki i ciekawostki

08.05.2018

Dorsz atlantycki zwany też wątłuszem (którego nasz rodzimy dorsz bałtycki jest jego podgatunkiem) od lat jest jedną z najpopularniejszych ryb na naszych talerzach. I bardzo... WIĘCEJ


Nadmierne pragnienie i jego przyczyny Nadmierne pragnienie i jego przyczyny

06.05.2018

Pragnienie to fizjologiczna podstawowa potrzeba organizmu przejawiająca się w popędzie ku pobraniu odpowiedniej ilości wody i płynów. Nadmierne pragnienie odczuwane w... WIĘCEJ


Otyłość typu gruszka i jabłko. Dlaczego jedni tyją w biodrach i udach, a inni w okolicy brzucha? Otyłość typu gruszka i jabłko. Dlaczego jedni tyją w biodrach i udach, a inni w okolicy brzucha?

04.05.2018

Dlaczego jedni tyją głównie w okolicy brzucha, a u innych tkanka tłuszczowa gromadzi się w okolicy nóg i bioder? W tym artykule postaramy się odpowiedzieć na to pytanie.... WIĘCEJ


Tempo metabolizmu - jak je podkręcić i utrzymać na wysokim poziomie? Tempo metabolizmu - jak je podkręcić i utrzymać na wysokim poziomie?

02.05.2018

Za utrzymaniem prawidłowej masy ciała stoi metabolizm - ogół procesów syntezy i rozpadu związków chemicznych, wokół którego narosło wiele mitów. Jego tempo można zwiększyć... WIĘCEJ


Libido - jak naturalnie podnieść je dzięki diecie? Libido - jak naturalnie podnieść je dzięki diecie?

30.04.2018

Spadek libido może dotknąć każdego, ponieważ chęć na seks jest uzależniona od wielu czynników. Libido definiuje się jako psychiczną reprezentację pobudzenia pochodzącego z... WIĘCEJ


Miód mniszkowy - właściwości i wpływ na zdrowie Miód mniszkowy - właściwości i wpływ na zdrowie

28.04.2018

Miód mniszkowy, nazywany też miodem majowym jest produkowany z nektaru pozyskiwanego z mniszka lekarskiego. Należy do rzadko występujących miodów, mimo że mniszek lekarski... WIĘCEJ


„Zdrowa żywność" - jak nie dać się nabrać? „Zdrowa żywność" - jak nie dać się nabrać?

25.04.2018

Uważajmy na produkty oznaczone jako „zdrowa żywność" - tak można oznaczyć każdy produkt, bo żadne przepisy tego nie regulują. Dziś niemalże w każdym sklepie i markecie... WIĘCEJ


Jak naturalnie wzmocnić paznokcie? Jak naturalnie wzmocnić paznokcie?

24.04.2018

Dłonie podobno są wizytówką człowieka, warto więc o nie zadbać. „Zadbanie” to jednak nie tylko manicure i regularne przycinanie, ale też - a raczej przede wszystkim... WIĘCEJ


Czym się różni zwykła czekolada i czekolada surowa (raw)? Czym się różni zwykła czekolada i czekolada surowa (raw)?

22.04.2018

Zwykła klasyczna czekolada i surowa to produkty o zupełnie różnych właściwościach - jak zawsze w takich przypadkach różnica tkwi w stopniu przetworzenia produktu. Surową... WIĘCEJ


Halitoza - co to jest, przyczyny i sposoby na halitozę Halitoza - co to jest, przyczyny i sposoby na halitozę

20.04.2018

Halitoza jest chorobą, która może mieć charakter przewlekły lub nawracający. Potocznie jest nazywana "nieświeżym oddechem". U podłoża halitozy najczęściej leży niska lub... WIĘCEJ


Orzechowe mąki - bezglutenowa alternatywa dla zbożowych mąk Orzechowe mąki - bezglutenowa alternatywa dla zbożowych mąk

18.04.2018

Mąka jest tradycyjnie produkowana z ziaren zbóż. W ostatnim czasie coraz więcej konsumentów rezygnuje ze spożywania wyrobów z tradycyjnych glutenowych mąk ze względów... WIĘCEJ


Kapusta chińska pak choi - kalorie, wartości odżywcze, ciekawostki Kapusta chińska pak choi - kalorie, wartości odżywcze, ciekawostki

16.04.2018

Kapusta chińska pak choi to podgatunek kapusty właściwej, który pojawia się w wielu daniach kuchni azjatyckiej. Pochodzi z Azji Wschodniej, uprawiana jest w Chinach, w... WIĘCEJ


  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | . . . . | 54 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »