Dzisiaj jest: Piątek, 21.09.2018 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

MENU



SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Żywność wysoko przetworzona - powody dla których po nią sięgamy Żywność wysoko przetworzona - powody dla których po nią sięgamy

03.08.2018

Wysoko przetworzona żywność jest niezdrowa - nie ma co do tego żadnej wątpliwości. Jednak mimo że konsumenci mają tego świadomość, nadal cieszy się ona ogromną... WIĘCEJ


Mięso dodaje siły - prawda czy mit? Mięso dodaje siły - prawda czy mit?

01.08.2018

Zimna woda zdrowia doda, a mięso doda siły - jako dzieci zapewne często to słyszeliśmy. Czy jednak na pewno mięso dodaje siły? A jeśli tak, to czy to jedyny produkt, który... WIĘCEJ


Stan przedcukrzycowy - co to jest, jak go zdiagnozować i leczyć Stan przedcukrzycowy - co to jest, jak go zdiagnozować i leczyć

31.07.2018

Nie mamy już wątpliwości co do tego, że cukrzyca jest chorobą cywilizacyjną. Jak jednak wygląda sprawa ze stanem przedcukrzycowym? Problem z nim ma coraz więcej osób, ale... WIĘCEJ


Ciasto filo - jak je przyrządzić? 7 sposobów na dania z filo Ciasto filo - jak je przyrządzić? 7 sposobów na dania z filo

29.07.2018

Ciasta filo jest kojarzone z kuchnią grecką (filo z greckiego znaczy liść), jednak tak naprawdę wywodzi się z kuchni tureckiej. Ciasto filo wykorzystuje się w kuchniach... WIĘCEJ


Niedobór żelaza jako efekt zaburzeń przyswajania Niedobór żelaza jako efekt zaburzeń przyswajania

27.07.2018

Proces przyswajania żelaza odbywa się w układzie trawiennym. Przygotowanie żelaza do wchłonięcia do ustroju rozpoczyna się w soku żołądkowym. Prawdziwa kaskada... WIĘCEJ


Kawa mrożona i inne letnie desery - zagrożenie dla sylwetki Kawa mrożona i inne letnie desery - zagrożenie dla sylwetki

25.07.2018

Wydaje ci się, że nie jesz dużo latem, a jednak nadal tyjesz? Uważaj - letnie desery bywają zgubne dla sylwetki, zwłaszcza, gdy sięgamy po nie kilka razy w tygodniu.... WIĘCEJ


Jeżyny - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Jeżyny - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

23.07.2018

Lato to czas, gdy na straganach i w sklepach pojawiają się jeżyny. Warto skorzystać z ich dobrodziejstwa i włączyć je do swojej diety. Jeżyny nie są aż tak popularne w... WIĘCEJ


Rozgrzewka - nieodzowna część każdego treningu Rozgrzewka - nieodzowna część każdego treningu

21.07.2018

Pod pojęciem rozgrzewki rozumiemy ćwiczenia fizyczne poprzedzające właściwy trening. Określenie pochodzi od celu tych ćwiczeń - służą ona rozgrzaniu mięśni i ich... WIĘCEJ


Makaron bez glutenu - przedstawiamy 7 smacznych przepisów na każdy dzień tygodnia Makaron bez glutenu - przedstawiamy 7 smacznych przepisów na każdy dzień tygodnia

19.07.2018

Makarony bezglutenowe są coraz bardziej łatwiej dostępne. Do najbardziej popularnych gatunków pasty niezawierającej glutenu należą makaron kukurydziany, makaron... WIĘCEJ


Bromelaina - niezwykły enzym, który znajdziesz w surowym ananasie Bromelaina - niezwykły enzym, który znajdziesz w surowym ananasie

17.07.2018

Moglibyśmy wskazać co najmniej kilka argumentów przemawiających za tym, by jak najczęściej sięgać po świeżego, a nie po puszkowanego ananasa. Najważniejszym z nich jest... WIĘCEJ


Marynowane a kiszone. Wartość odżywcza marynowanych produktów Marynowane a kiszone. Wartość odżywcza marynowanych produktów

15.07.2018

Zastanawialiście się kiedyś nad tym, jaka jest różnica między marynowaniem i kiszeniem? Albo jaką wartość odżywczą mają marynowane produkty i czy warto je jeść nie tylko ze... WIĘCEJ


5 deserów prosto z Azji 5 deserów prosto z Azji

13.07.2018

Lubisz eksperymentować w kuchni? Warto czasem wypróbować nowe przepisy, a nuż znajdziesz coś, co przypadnie do gustu zarówno tobie, jak i twoim bliskim? My dziś polecamy... WIĘCEJ


Helicobacter pylori - co powoduje i jak się z niej wyleczyć Helicobacter pylori - co powoduje i jak się z niej wyleczyć

11.07.2018

Helicobacter pylori jest gram-ujemną bakterią należącą do pałeczek, zasiedlającą powierzchnię nabłonka pokrywającego przedodźwiernikową część żołądka. Helicobacter pylori... WIĘCEJ


Czy można pić wodę z kranu? Czy można pić wodę z kranu?

09.07.2018

Nikt już nie ma chyba wątpliwości co do tego, że powinniśmy dbać o środowisko. Wiele osób chciałoby przyczyniać się do troski o naszą planetę, ale z drugiej strony pojawia... WIĘCEJ


Dziennik żywienia - dlaczego i kiedy warto go prowadzić? Dziennik żywienia - dlaczego i kiedy warto go prowadzić?

07.07.2018

Dziennik żywieniowy jest polecany każdemu, kto dąży do udoskonalenia swojej sylwetki (a więc podczas odchudzania) i poprawy sposobu odżywiania. Powinny go prowadzić także... WIĘCEJ


Olejowanie włosów - zasady zabiegu i korzyści z jego stosowania Olejowanie włosów - zasady zabiegu i korzyści z jego stosowania

05.07.2018

Zabieg olejowania włosów polega na stosowaniu naturalnych, roślinnych nierafinowanych olejów. Trudności mogą pojawić się podczas określania stopnia porowatości włosów,... WIĘCEJ


Alergia na orzechy - które uczulają najbardziej i jak się objawia taka alergia? Alergia na orzechy - które uczulają najbardziej i jak się objawia taka alergia?

03.07.2018

Przypuszcza się, aż 1% populacji może cierpieć z powodu alergii na orzechy. W większości przypadków alergia ujawnia się już w wieku dziecięcym. Większość pierwszych reakcji... WIĘCEJ


Ogórki małosolne - dlaczego warto sięgać po nie w sezonie? Ogórki małosolne - dlaczego warto sięgać po nie w sezonie?

01.07.2018

Sezon na ogórki małosolne już się zaczął. Warto korzystać z niego w pełni. Ogórki małosolne, tak charakterystyczne dla Europy Środkowej i Wschodniej są nie tylko bardzo... WIĘCEJ


Wafle ryżowe - jeść czy nie jeść? Wafle ryżowe - jeść czy nie jeść?

30.06.2018

Osoby, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z odchudzaniem, bardzo często sięgają po wafle ryżowe. Dlaczego? Z kilku powodów. Kusi ich niska kaloryczność, a dodatkowo... WIĘCEJ


Trend na kiszone produkty - stokrotka, szczaw i inne niecodzienne propozycje Trend na kiszone produkty - stokrotka, szczaw i inne niecodzienne propozycje

29.06.2018

Produkcja kiszonek jest bardzo łatwa, a do tego bardzo tania. Zwolennicy tej metody przetwarzania żywności uważają, że można kisić wszystko - nie tylko kapustę czy ogórki,... WIĘCEJ


  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | . . . . | 56 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »