Dzisiaj jest: Wtorek, 16.10.2018 Imieniny: Gawła i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

MENU



SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Jeżyny - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Jeżyny - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

23.07.2018

Lato to czas, gdy na straganach i w sklepach pojawiają się jeżyny. Warto skorzystać z ich dobrodziejstwa i włączyć je do swojej diety. Jeżyny nie są aż tak popularne w... WIĘCEJ


Rozgrzewka - nieodzowna część każdego treningu Rozgrzewka - nieodzowna część każdego treningu

21.07.2018

Pod pojęciem rozgrzewki rozumiemy ćwiczenia fizyczne poprzedzające właściwy trening. Określenie pochodzi od celu tych ćwiczeń - służą ona rozgrzaniu mięśni i ich... WIĘCEJ


Makaron bez glutenu - przedstawiamy 7 smacznych przepisów na każdy dzień tygodnia Makaron bez glutenu - przedstawiamy 7 smacznych przepisów na każdy dzień tygodnia

19.07.2018

Makarony bezglutenowe są coraz bardziej łatwiej dostępne. Do najbardziej popularnych gatunków pasty niezawierającej glutenu należą makaron kukurydziany, makaron... WIĘCEJ


Bromelaina - niezwykły enzym, który znajdziesz w surowym ananasie Bromelaina - niezwykły enzym, który znajdziesz w surowym ananasie

17.07.2018

Moglibyśmy wskazać co najmniej kilka argumentów przemawiających za tym, by jak najczęściej sięgać po świeżego, a nie po puszkowanego ananasa. Najważniejszym z nich jest... WIĘCEJ


Marynowane a kiszone. Wartość odżywcza marynowanych produktów Marynowane a kiszone. Wartość odżywcza marynowanych produktów

15.07.2018

Zastanawialiście się kiedyś nad tym, jaka jest różnica między marynowaniem i kiszeniem? Albo jaką wartość odżywczą mają marynowane produkty i czy warto je jeść nie tylko ze... WIĘCEJ


5 deserów prosto z Azji 5 deserów prosto z Azji

13.07.2018

Lubisz eksperymentować w kuchni? Warto czasem wypróbować nowe przepisy, a nuż znajdziesz coś, co przypadnie do gustu zarówno tobie, jak i twoim bliskim? My dziś polecamy... WIĘCEJ


Helicobacter pylori - co powoduje i jak się z niej wyleczyć Helicobacter pylori - co powoduje i jak się z niej wyleczyć

11.07.2018

Helicobacter pylori jest gram-ujemną bakterią należącą do pałeczek, zasiedlającą powierzchnię nabłonka pokrywającego przedodźwiernikową część żołądka. Helicobacter pylori... WIĘCEJ


Czy można pić wodę z kranu? Czy można pić wodę z kranu?

09.07.2018

Nikt już nie ma chyba wątpliwości co do tego, że powinniśmy dbać o środowisko. Wiele osób chciałoby przyczyniać się do troski o naszą planetę, ale z drugiej strony pojawia... WIĘCEJ


Dziennik żywienia - dlaczego i kiedy warto go prowadzić? Dziennik żywienia - dlaczego i kiedy warto go prowadzić?

07.07.2018

Dziennik żywieniowy jest polecany każdemu, kto dąży do udoskonalenia swojej sylwetki (a więc podczas odchudzania) i poprawy sposobu odżywiania. Powinny go prowadzić także... WIĘCEJ


Olejowanie włosów - zasady zabiegu i korzyści z jego stosowania Olejowanie włosów - zasady zabiegu i korzyści z jego stosowania

05.07.2018

Zabieg olejowania włosów polega na stosowaniu naturalnych, roślinnych nierafinowanych olejów. Trudności mogą pojawić się podczas określania stopnia porowatości włosów,... WIĘCEJ


Alergia na orzechy - które uczulają najbardziej i jak się objawia taka alergia? Alergia na orzechy - które uczulają najbardziej i jak się objawia taka alergia?

03.07.2018

Przypuszcza się, aż 1% populacji może cierpieć z powodu alergii na orzechy. W większości przypadków alergia ujawnia się już w wieku dziecięcym. Większość pierwszych reakcji... WIĘCEJ


Ogórki małosolne - dlaczego warto sięgać po nie w sezonie? Ogórki małosolne - dlaczego warto sięgać po nie w sezonie?

01.07.2018

Sezon na ogórki małosolne już się zaczął. Warto korzystać z niego w pełni. Ogórki małosolne, tak charakterystyczne dla Europy Środkowej i Wschodniej są nie tylko bardzo... WIĘCEJ


Wafle ryżowe - jeść czy nie jeść? Wafle ryżowe - jeść czy nie jeść?

30.06.2018

Osoby, które dopiero rozpoczynają swoją przygodę z odchudzaniem, bardzo często sięgają po wafle ryżowe. Dlaczego? Z kilku powodów. Kusi ich niska kaloryczność, a dodatkowo... WIĘCEJ


Trend na kiszone produkty - stokrotka, szczaw i inne niecodzienne propozycje Trend na kiszone produkty - stokrotka, szczaw i inne niecodzienne propozycje

29.06.2018

Produkcja kiszonek jest bardzo łatwa, a do tego bardzo tania. Zwolennicy tej metody przetwarzania żywności uważają, że można kisić wszystko - nie tylko kapustę czy ogórki,... WIĘCEJ


Aktywność ruchowa w walce z wypaleniem zawodowym Aktywność ruchowa w walce z wypaleniem zawodowym

27.06.2018

Naukowcy nie mają już wątpliwości co do tego, że aktywność ruchowa może pomóc wielu osobom w zapobieganiu i w leczeniu wypalenia zawodowego. Aktywność ruchowa jest... WIĘCEJ


Pierogi nie tylko polskie - rosyjskie pielmieni, mongolskie buudzy, chińskie dim sum i inne Pierogi nie tylko polskie - rosyjskie pielmieni, mongolskie buudzy, chińskie dim sum i inne

25.06.2018

Pierogi - danie mączne mające postać półksiężyców, stożka, sakiewki lub podobnych kształtów, wykonanych z ciasta nadziewanego farszem, jest znana na całym świecie. Pierogi... WIĘCEJ


Utwardzany olej palmowy - szkodliwy dla zdrowia tłuszcz Utwardzany olej palmowy - szkodliwy dla zdrowia tłuszcz

24.06.2018

Chcesz zadbać o siebie i postanawiasz zrezygnować z jedzenia niezdrowych rzeczy? Uważaj - słodycze to zaledwie wierzchołek góry lodowej. Warto przyjrzeć się też innym... WIĘCEJ


Dieta wspierająca budowę mięśni - porady i rekomendowane produkty Dieta wspierająca budowę mięśni - porady i rekomendowane produkty

22.06.2018

Brak przyrostu masy mięśniowej w przypadku prawidłowych treningu i regeneracji ma zazwyczaj źródło w nieprawidłowej diecie. Osoby trenujące często zapominają o tym, że... WIĘCEJ


Jak zacząć trenować po długiej przerwie? Jak zacząć trenować po długiej przerwie?

20.06.2018

Chcesz wrócić do treningów, ale nie wiesz jak to zrobić, by nie nabawić się kontuzji? A może obawiasz się, że twoja kondycja nie jest tak dobra, jak kiedyś i nie wiesz jak... WIĘCEJ


Zdrowe muffiny na drugie śniadanie - z warzywami, bakaliami i z pełnym ziarnem Zdrowe muffiny na drugie śniadanie - z warzywami, bakaliami i z pełnym ziarnem

18.06.2018

Muffinki kojarzą się z deserem i podwieczorkiem. A gdyby tak podać je na śniadanie? Czy to nie będzie zbytnie odstępstwo od zbilansowanej diety? Zdecydowanie nie, jeżeli... WIĘCEJ


  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | . . . . | 56 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »