Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.02.2019 Imieniny: Symeona i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5837

MENU



SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Płatki owsiane - pomagają budować mięśnie i modelować ciało Płatki owsiane - pomagają budować mięśnie i modelować ciało

01.09.2018

Gdyby zapytać przeciętnego konsumenta o to, jakie składniki odżywcze są najważniejsze dla budowy mięśni, odpowie, że są to proteiny. Białka w istocie odgrywają ogromną rolę... WIĘCEJ


Przyczyny zaburzeń snu Przyczyny zaburzeń snu

31.08.2018

Zaburzenia snu stają się jednym z problemów zdrowotnych spędzających sen z powiek zarówno młodych osób, jak i seniorów. Przyczyn zaburzeń snu może być wiele - tak jak... WIĘCEJ


Aloes i jego zdrowotne właściwości Aloes i jego zdrowotne właściwości

29.08.2018

Aloes to roślina lecznicza, która została szczególnie doceniona przez producentów kosmetyków. Wcześniej była wykorzystywana przed medycynę ludową. Cenne właściwości aloesu... WIĘCEJ


Trening typu split (dzielony) Trening typu split (dzielony)

27.08.2018

Podczas gdy trening Full Body Workout zakłada angażowanie każdej grupy mięśni podczas jednej sesji ćwiczeń, trening typu split opiera się na kształtowaniu poszczególnych... WIĘCEJ


Makrela i makrela wędzona - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Makrela i makrela wędzona - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

25.08.2018

Makrela to jedna z ryb, po którą Polacy sięgają szczególnie często. Upodobaliśmy sobie zwłaszcza makrelę wędzoną - nie wędzona nie cieszy się aż tak dużą popularnością.... WIĘCEJ


Co się dzieje w organizmie, kiedy spożywamy tylko dwa posiłki dziennie? Co się dzieje w organizmie, kiedy spożywamy tylko dwa posiłki dziennie?

23.08.2018

Spożywanie posiłków zbyt rzadko wiąże się z reguły ze spożywaniem bardzo obfitych porcji. Nawet trzy posiłki dziennie obecnie są uznawane za minimum - zalecana ilość... WIĘCEJ


Inozytol, czyli witamina B8 - funkcje, zapotrzebowanie i źródła Inozytol, czyli witamina B8 - funkcje, zapotrzebowanie i źródła

21.08.2018

Inozytol (a tak naprawdę jego izometryczna forma myo-inozytol) znany także jako witamina B8 jest wyjątkowym związkiem odżywczym. Jego niezwykły charakter wiąże się z tym,... WIĘCEJ


Przejadłeś się? Sprawdź, co możesz zrobić Przejadłeś się? Sprawdź, co możesz zrobić

19.08.2018

Przejedzenie się dopada nas nie tylko w święta. „Po drodze” są jeszcze przecież wszystkie urodziny, wakacyjne wyjazdy, spotkania ze znajomymi… Czasem pofolgujemy sobie na... WIĘCEJ


Resweratrol i jego właściwości zdrowotne Resweratrol i jego właściwości zdrowotne

17.08.2018

Czy resweratrol może uchronić przed chorobami serca? Takie wnioski wysnuto kilkanaście lat temu, gdy zaczęto badać dietę Francuzów. Jak wiadomo, Francuzi nie stronią od... WIĘCEJ


Dieta trzustkowa - co można jeść, gdy choruje trzustka? Dieta trzustkowa - co można jeść, gdy choruje trzustka?

15.08.2018

Kiedy trzustka nie pracuje prawidłowo, dieta powinna mieć zdecydowanie lekkostrawny charakter. Jadłospis nie powinien polegać na głodówce - zalecane jest spożywanie pięciu... WIĘCEJ


Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie

13.08.2018

Croissanty - rogaliki z francuskiego ciasta, pieczone tradycyjnie bez nadzienia, pojawił się we Francji w XIX wieku. Za jego twórcę uznaje się Augusta Zanga. Współcześnie... WIĘCEJ


Czarny bez - kalorie, wartości odżywcze, właściwości lecznicze i ciekawostki Czarny bez - kalorie, wartości odżywcze, właściwości lecznicze i ciekawostki

11.08.2018

Czarny bez (łac. Sambucus nigra) został doceniony przez medycynę ludową, za to dziś, gdy nasze apteczki są pełne medykamentów, został nieco zapomniany. Warto jednak nieco... WIĘCEJ


Nici dentystyczne - dlaczego warto ich używać? Nici dentystyczne - dlaczego warto ich używać?

09.08.2018

Stomatolodzy zalecają używanie nici dentystycznych. Regularne nitkowanie zębów regularnie jest bardzo istotnym elementem pielęgnacji i higieny uzębienia. Używanie nici... WIĘCEJ


Dwanaście faktów na temat sera żółtego Dwanaście faktów na temat sera żółtego

07.08.2018

W Polsce jest produkowanych kilkadziesiąt gatunków sera żółtego. Za swoistą perełkę na serowym rynku UE uchodzi polski ser podlaski. Poza tym, w Polsce są produkowane także... WIĘCEJ


Aktywność fizyczna a miesiączka. Ćwiczyć, nie ćwiczyć? Aktywność fizyczna a miesiączka. Ćwiczyć, nie ćwiczyć?

05.08.2018

Wiele pań zdaje sobie pytanie, czy mogą ćwiczyć podczas menstruacji. Warto rozprawić się z mitami. Krwawienie to naturalny etap cyklu miesięcznego. Zdania co do tego, czy... WIĘCEJ


Żywność wysoko przetworzona - powody dla których po nią sięgamy Żywność wysoko przetworzona - powody dla których po nią sięgamy

03.08.2018

Wysoko przetworzona żywność jest niezdrowa - nie ma co do tego żadnej wątpliwości. Jednak mimo że konsumenci mają tego świadomość, nadal cieszy się ona ogromną... WIĘCEJ


Mięso dodaje siły - prawda czy mit? Mięso dodaje siły - prawda czy mit?

01.08.2018

Zimna woda zdrowia doda, a mięso doda siły - jako dzieci zapewne często to słyszeliśmy. Czy jednak na pewno mięso dodaje siły? A jeśli tak, to czy to jedyny produkt, który... WIĘCEJ


Stan przedcukrzycowy - co to jest, jak go zdiagnozować i leczyć Stan przedcukrzycowy - co to jest, jak go zdiagnozować i leczyć

31.07.2018

Nie mamy już wątpliwości co do tego, że cukrzyca jest chorobą cywilizacyjną. Jak jednak wygląda sprawa ze stanem przedcukrzycowym? Problem z nim ma coraz więcej osób, ale... WIĘCEJ


Ciasto filo - jak je przyrządzić? 7 sposobów na dania z filo Ciasto filo - jak je przyrządzić? 7 sposobów na dania z filo

29.07.2018

Ciasta filo jest kojarzone z kuchnią grecką (filo z greckiego znaczy liść), jednak tak naprawdę wywodzi się z kuchni tureckiej. Ciasto filo wykorzystuje się w kuchniach... WIĘCEJ


Niedobór żelaza jako efekt zaburzeń przyswajania Niedobór żelaza jako efekt zaburzeń przyswajania

27.07.2018

Proces przyswajania żelaza odbywa się w układzie trawiennym. Przygotowanie żelaza do wchłonięcia do ustroju rozpoczyna się w soku żołądkowym. Prawdziwa kaskada... WIĘCEJ


  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | . . . . | 58 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »