Dzisiaj jest: Sobota, 19.01.2019 Imieniny: Henryka i Mariusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

MENU



SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Wypoczynek w SPA - korzyści prozdrowotne i dostępne zabiegi Wypoczynek w SPA - korzyści prozdrowotne i dostępne zabiegi

25.11.2018

Nie wiesz jak spędzić weekend? Pomyśl o pobycie w SPA. Zabiegi wykonywane w salonie SPA wpływa nie tylko na samopoczucie, ale również na zdrowie. Wymiar i zakres tego... WIĘCEJ


Owsianki, jaglanki - przepisy na szybkie i odżywcze śniadania Owsianki, jaglanki - przepisy na szybkie i odżywcze śniadania

23.11.2018

Śniadanie to zazwyczaj pierwszy posiłek w ciągu dnia. Niestety jest ono bardzo często pomijane ze względu na poranny pośpiech lub brak czasu. Często również zamiast... WIĘCEJ


Zanieczyszczenia żywności formaldehydem - źródła i skutki zdrowotne Zanieczyszczenia żywności formaldehydem - źródła i skutki zdrowotne

21.11.2018

Zgodnie z definicją zanieczyszczenia żywności to wszystkie substancje, które nie zostały dodane celowo do produktu, ale znajdują się w nim na skutek pozostałości preparatów... WIĘCEJ


Dieta w leczeniu dny moczanowej Dieta w leczeniu dny moczanowej

19.11.2018

Dna moczanowa znana też jako: artretyzm, skaza moczanowa lub podagra to schorzenie, które objawia się powtarzającym zapaleniem stawów w skutek odkładania się w nich złogów... WIĘCEJ


Produkty pszczele - zastosowanie i właściwości Produkty pszczele - zastosowanie i właściwości

17.11.2018

Miód oraz inne produkty pozyskiwane z pracy pszczół są znane od tysiącleci. Pszczoły zapylają rośliny uprawne oraz dziko żyjące, dzięki czemu przyczyniają się do... WIĘCEJ


Zmęczenie fizyczne, psychiczne czy chroniczne? - objawy, profilaktyka i leczenie Zmęczenie fizyczne, psychiczne czy chroniczne? - objawy, profilaktyka i leczenie

15.11.2018

Zmęczenie pojawia się po pracy, jako skutek stresu, albo nadmiernego pobudzenia. Czasami trudno określić jego źródło, a częstotliwość występowania zaczyna budzić niepokój.... WIĘCEJ


Kuchnia kanaryjska, czyli co warto spróbować na Wyspach Kanaryjskich Kuchnia kanaryjska, czyli co warto spróbować na Wyspach Kanaryjskich

13.11.2018

Wyspy Kanaryjskie (w języku hiszpańskim Islas Canarias, angielskim Canary Islands) to archipelag górzystych wysp pochodzenia wulkanicznego należących terytorialnie do... WIĘCEJ


Jak odżywiają się polscy studenci? Sposoby na zdrowe odżywianie z małym budżetem Jak odżywiają się polscy studenci? Sposoby na zdrowe odżywianie z małym budżetem

11.11.2018

Przeciętny polski student nie je zdrowo, ale wśród rzeszy kształcących się osób są i tacy, którzy podążają za zdrowymi trendami, wybierając produkty niezawierające pustych... WIĘCEJ


Masło kakaowe i jego wykorzystanie w pielęgnacji skóry Masło kakaowe i jego wykorzystanie w pielęgnacji skóry

09.11.2018

Masło kakaowe to tłuszcz otrzymywany z dojrzałych ziaren kakaowca właściwego (Theobroma cacao L.). Jest to drzewo, które pochodzi z tropikalnych, wilgotnych terenów Ameryki... WIĘCEJ


Źródła motywacji i inspiracji dla odchudzających się. Jak przekonać bliską osobę do odchudzania? Źródła motywacji i inspiracji dla odchudzających się. Jak przekonać bliską osobę do odchudzania?

07.11.2018

Nadwaga i otyłość to problemy estetyczne, ale jednocześnie poważne problemy zdrowotne. Poruszanie tematu przybrania na wadze przez rodzica, dziecko, albo partnera lub inną... WIĘCEJ


Kolagen i jego znaczenie w organizmie Kolagen i jego znaczenie w organizmie

05.11.2018

Kolagen (grec. colla-klej, genno-produkować) to białko, które stanowi 30% wszystkich białek w ludzkim organizmie. Jest obecne we wszystkich tkankach i narządach, głównie w... WIĘCEJ


7 sposobów na kaszę mannę - ciepły i pożywny deser na jesień 7 sposobów na kaszę mannę - ciepły i pożywny deser na jesień

03.11.2018

Kasza manna występuje na sklepowych półkach w dwóch postaciach - jako kasza manna błyskawiczna oraz w zdrowszej, jasnożółtej postaci, która wymaga dłuższego gotowana, ale... WIĘCEJ


Efekt uzupełniania się aminokwasów, czyli jak odpowiednio komponować posiłki? Efekt uzupełniania się aminokwasów, czyli jak odpowiednio komponować posiłki?

01.11.2018

Aminokwasy białkowe to związki chemiczne wchodzące w skład białek, w których połączone są ze sobą za pomocą wiązań peptydowych. Większość aminokwasów białkowych organizm... WIĘCEJ


Liofilizacja i zalety jej stosowania Liofilizacja i zalety jej stosowania

31.10.2018

Producenci wciąż poszukują nowych metod utrwalania żywności, które pozwolą przedłużyć trwałość surowców i produktów spożywczych. Oprócz popularnych i stosowanych na skalę... WIĘCEJ


10 pomysłów na pyszną frittatę 10 pomysłów na pyszną frittatę

29.10.2018

Frittata jest potrawą wywodzącą się z włoskiej kuchni, zaliczaną do odmian omletu. Frittata jest daniem obiadowym, ale można ją podawać także na śniadanie - w zależności od... WIĘCEJ


Sauna i jej rodzaje? Korzyści z sauny i przeciwwskazania do jej korzystania Sauna i jej rodzaje? Korzyści z sauny i przeciwwskazania do jej korzystania

27.10.2018

Sauna pomaga wyzbyć się toksyn i negatywnych emocji nagromadzonych w organizmie podczas dnia. Spośród wszystkich narodów, to Finowie najczęściej korzystają z sauny.... WIĘCEJ


Skutki niedoboru i nadmiaru białka w diecie Skutki niedoboru i nadmiaru białka w diecie

25.10.2018

Białka są makroskładnikami pożywienia, które pod względem chemicznym są cząsteczkami zbudowanymi z aminokwasów połączonych wiązaniami peptydowymi. Białka pełnią w... WIĘCEJ


Carb Cycling - co to jest? Na czym polega? Carb Cycling - co to jest? Na czym polega?

23.10.2018

Wśród najpopularniejszych metod dietetycznych odchudzania i rzeźbienia sylwetki można wymienić między innymi Carb Cycling. W dosłownym tłumaczeniu nazwa ta oznacza... WIĘCEJ


Właściwości kosmetyczne masła shea Właściwości kosmetyczne masła shea

21.10.2018

Masło shea (masło karite) to olej roślinny, który uzyskiwany jest z nasion owoców masłosza Parka (Vitellaria paradoxa). Drzewo to naturalnie występuje w zachodniej i... WIĘCEJ


Kimchi - koreańska kiszonka. Z czym to się je? Wartości odżywcze Kimchi - koreańska kiszonka. Z czym to się je? Wartości odżywcze

19.10.2018

Kimchi jest tradycyjnym daniem kuchni koreańskiej przyrządzanym z fermentowanych lub kiszonych (kwaszonych) warzyw, przeważnie z kapusty pekińskiej, ogórków lub rzepy. Do... WIĘCEJ


  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | . . . . | 60 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »