Dzisiaj jest: Środa, 17.07.2019 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5846

MENU



SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Preparaty z BCAA - korzyści i zagrożenia Preparaty z BCAA - korzyści i zagrożenia

02.04.2014

BCAA są grupą trzech rozgałęzionych aminokwasów, jakimi są walina, izoleucyna i leucyna. Stanowią 30% białka mięśniowego. Mają zdolność do zmniejszania rozpadu białek... WIĘCEJ


Co zawierają naturalne preparaty odchudzające? Co zawierają naturalne preparaty odchudzające?

31.03.2014

Wiele preparatów wspomagających odchudzanie zawiera naturalnie występujące w przyrodzie zioła i ekstrakty z owoców i warzyw. Przyglądamy się tym składnikom wraz z... WIĘCEJ


Minerały i witaminy w twojej diecie Minerały i witaminy w twojej diecie

31.03.2014

Minerały i witaminy są składnikami odżywczymi, które zapewniają dobre zdrowie i długie życie. Z naukowego punktu widzenia minerały i witaminy nie dostarczają energii same w... WIĘCEJ


Blender w nowoczesnej kuchni Blender w nowoczesnej kuchni

29.03.2014

Gotowanie jest sztuką. Każdy chciałby podczas proszonego obiadu zachwycić rodzinę jakimś niezwykle pysznym i pomysłowym daniem. Jednak jak w dzisiejszych czasach podać... WIĘCEJ


Chipsy a zdrowie Chipsy a zdrowie

28.03.2014

Chipsy to jedna z ulubionych przekąsek nie tylko dzieci. Pomimo kontrowersji, jakie budzi kwestia konsekwencji płynących z ich jedzenia, wciąż sprzedaje się je w większości... WIĘCEJ


Potrzeby białkowe organizmu - jak je zaspokoić? Potrzeby białkowe organizmu - jak je zaspokoić?

27.03.2014

Białka pełnią istotną rolę w zakresie poprawy wydolności sportowców. Do niedawna uważano, że proteiny są głównym źródłem siły i energii. Obecnie są obok węglowodanów drugim... WIĘCEJ


Suplementy diety Suplementy diety

26.03.2014

W ciągu ostatnich lat przeprowadzono wiele badań związanych ze spożywaniem różnych suplementów diety, oceniając między innymi ich wpływ na wydolność. W większości... WIĘCEJ


Ładowanie węglowodanami - zwiększ efekty ćwiczeń Ładowanie węglowodanami - zwiększ efekty ćwiczeń

24.03.2014

Ładowanie węglowodanami jest metodą, która została opracowana w latach sześćdziesiątych dwudziestego wieku, służącą do zwiększania zapasów glikogenu mięśniowego, a zatem... WIĘCEJ


Gruszki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Gruszki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

23.03.2014

Gruszka czyli owoc gruszy (łacińska nazwa Pyrus) - drzewa z rodziny różowatych pochodzi z Eurazji. Jej pierwsze odmiany rosły najprawdopodobniej około 3 tysiące lat temu w... WIĘCEJ


Co i kiedy jeść przed i po treningu Co i kiedy jeść przed i po treningu

21.03.2014

Pora spożycia posiłku, jego wartość odżywcza i wielkość mają wpływ na wydolność podczas ćwiczeń. Ostatni pokarm należy spożyć około 2-4 godziny przed treningiem, aby... WIĘCEJ


Indeks glikemiczny pod lupą Indeks glikemiczny pod lupą

20.03.2014

Indeks glikemiczny (IG) jest terminem określającym wpływ różnych produktów żywnościowych na poziom cukru we krwi. Wskaźnik może przyjmować wartość od 0 do 100 i informuje o... WIĘCEJ


Jak przywrócić skórze blask po zimie? Jak przywrócić skórze blask po zimie?

19.03.2014

Zimowy niedostatek słońca i nadmiernie przesiadywanie w zamkniętych, ogrzewanych pomieszczeniach nie pozostaje bez wpływu na nasz wygląd. Kasia narzeka, że po zimie jej... WIĘCEJ


Węglowodany proste czy złożone - jakie zdrowsze? Węglowodany proste czy złożone - jakie zdrowsze?

18.03.2014

Węglowodany odgrywają rolę podstawowego substratu energetycznego, zarówno w czasie spoczynku, jak i w okresie aktywności fizycznej. Mają wpływ na wydolność podczas... WIĘCEJ


Rukola - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Rukola - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

17.03.2014

Rukola a właściwie rokietta siewna jest rośliną jednoroczną, należąca do rodziny kapustowatych, co ciekawe jest ona spokrewniona z takimi warzywami jak: rzodkiewka, chrzan... WIĘCEJ


Zdrowe i niezdrowe soki Zdrowe i niezdrowe soki

16.03.2014

Soki generalnie uznaje się za produkty zdrowe czy nawet dietetyczne. Według definicji sok jest produktem otrzymywanym z dojrzałych, świeżych lub przechowywanych warzyw lub... WIĘCEJ


Organizm podczas treningu i wysiłku fizycznego - jakie zachodzą w nim zmiany? Organizm podczas treningu i wysiłku fizycznego - jakie zachodzą w nim zmiany?

14.03.2014

W początkowym etapie treningu i intensywnego wysiłku fizycznego energia produkowana jest bez udziału tlenu przez co najmniej kilka sekund, do chwili dostosowania się... WIĘCEJ


Produkty ekologicznie - zdrowsze, czy tylko droższe? Produkty ekologicznie - zdrowsze, czy tylko droższe?

12.03.2014

Żywność ekologiczna staję się ostatnimi czasy coraz popularniejsza. Ma być, rzekomo, zdrowsza i dietetyczna. Osoby, które nie ulegają modzie na ekologiczne musli czy mąki... WIĘCEJ


Białka, węglowodany i tłuszcze - jak są gromadzone w organizmie? Białka, węglowodany i tłuszcze - jak są gromadzone w organizmie?

10.03.2014

Do składników pokarmowych zaliczamy białka, węglowodany i tłuszcze. Wszystkie te składniki dostarczają organizmowi energii i są niezbędne do życia. Zawarte w pożywieniu... WIĘCEJ


Energia w organizmie człowieka - skąd się bierze? Energia w organizmie człowieka - skąd się bierze?

08.03.2014

Energia jest produkowana przez organizm przez cały czas, przy czym w czasie treningu proces przebiega znacznie szybciej, co wynika ze zwiększonego zapotrzebowania na nią.... WIĘCEJ


Jedzenioholizm - przyczyny, objawy i skutki Jedzenioholizm - przyczyny, objawy i skutki

07.03.2014

Jedzenioholizm, zwany w terminologii naukowej kompulsywnym objadaniem, należy do najbardziej znanych zaburzeń odżywiania. Przejawia się nadmiernym spożywaniem pokarmu przy... WIĘCEJ


  | 1 | . . . . | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | . . . . | 60 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »