Dzisiaj jest: Czwartek, 14.11.2019 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

MENU



SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Jak oczyścić organizm z toksyn na wiosnę? Jak oczyścić organizm z toksyn na wiosnę?

01.03.2014

Zimą, w kwestii odżywiania, na więcej pozwalają sobie nawet osoby preferujące lekką dietę. Pogoda za oknem nie zachęca do aktywnego spędzania czasu, a niskie temperatury... WIĘCEJ


Sól himalajska i jej właściwości Sól himalajska i jej właściwości

26.02.2014

Trudno sobie wyobrazić przyrządzanie potraw bez soli, z drugiej strony doskonale wiemy, że należy ograniczać w diecie jej spożycie. Od wielu lat w Polsce i praktycznie na... WIĘCEJ


Pietruszka (korzeń) - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Pietruszka (korzeń) - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

23.02.2014

Już od ponad 2000 lat pietruszka ceniona jest ze względu na swoje właściwości smakowe oraz te prozdrowotne. Warzywo to pojawiło się na polskich stołach dopiero w XVI wieku,... WIĘCEJ


Stres steruje wagą - prawda czy mit? Stres steruje wagą - prawda czy mit?

21.02.2014

Przewlekły stres prowadzi do nadwagi i otyłości. Naukowcy odkryli, że istnieje specjalny szlak neurochemiczny, który jest związany z wydzielaniem neuropeptydu Y... WIĘCEJ


Zagrożenia płynące z diety białkowej Zagrożenia płynące z diety białkowej

19.02.2014

Chociaż moda na dietę białkową (np. dietę Dukana) powoli się kończy, a o samej tzw. „proteinówce” nie pisze się już tak często jak przed kilkoma laty, wiele osób... WIĘCEJ


Zielona kawa i jej właściwości Zielona kawa i jej właściwości

17.02.2014

Zielona kawa w przeciwieństwie do czarnej, nie posiada tak intensywnego aromatu i smaku. Łagodna i delikatna kawa powstaje z ziaren, których proces palenia nie został... WIĘCEJ


Fasolamina - pomoże ci schudnąć Fasolamina - pomoże ci schudnąć

15.02.2014

Fasolamina jest substancją naturalną pozyskiwaną z fasoli zwyczajnej. Jednoroczna roślina, o której mowa, należy do rodziny bobowatych i pochodzi z Ameryki Południowej.... WIĘCEJ


Aktywna po porodzie Aktywna po porodzie

14.02.2014

Przez 9 miesięcy w Twoim wnętrzu rozwijało się nowe życie. W organizmie zachodziły liczne zmiany, które przygotowywały Cię do powitania na świecie dziecka. Przez pierwsze 6... WIĘCEJ


Kuchnia pięciu przemian - czyli odżywianie w medycynie chińskiej Kuchnia pięciu przemian - czyli odżywianie w medycynie chińskiej

13.02.2014

Tradycyjna medycyna chińska traktuje człowieka jako całość - wszystkie układy i organy, wszystko co robi, jego styl życia, środowisko, odżywianie, jego emocje, życie... WIĘCEJ


Chityna - jak działa? Chityna - jak działa?

11.02.2014

Chityna jest wielocukrem posiadającym strukturę podobną do celulozy. Występuje przede wszystkim u zwierząt, a dokładniej mówiąc w pancerzach skorupiaków i w pokrywach... WIĘCEJ


Masło kontra margaryna - co zdrowsze? Masło kontra margaryna - co zdrowsze?

09.02.2014

Spór toczy się od dawna. Masło czy margaryna? Zarówno jeden i drugi tłuszcz posiadają swoich zagorzałych zwolenników. Półki sklepowe pełne są smarowideł i trudno się w tym... WIĘCEJ


Kawa czy herbata - co lepsze dla zdrowia i sylwetki ? Kawa czy herbata - co lepsze dla zdrowia i sylwetki ?

07.02.2014

Kawa czy herbata? Odwieczne pytanie, który z tych napojów jest lepszy dla zdrowia i dla zachowania sylwetki. Zacznijmy od herbaty. Herbata wpływa na zwiększenie... WIĘCEJ


Śniadanie - najważniejszy posiłek w ciągu dnia Śniadanie - najważniejszy posiłek w ciągu dnia

05.02.2014

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia- każdy z nas gdzieś już kiedyś takie stwierdzenie słyszał, bądź nawet musiał słuchać go dzień w dzień od zmartwionych naszym... WIĘCEJ


Odchudzanie przez objadanie - nowy trend w dietetyce Odchudzanie przez objadanie - nowy trend w dietetyce

03.02.2014

Dieta Intermittent fasting jest sposobem dbania o sylwetkę bazującym na okresowym poście, a zatem na kilkunastogodzinnej głodówce przeplatanej z tak zwanym oknem jedzenia,... WIĘCEJ


Natka pietruszki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Natka pietruszki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

01.02.2014

Natka pietruszki jest od wieków ceniona nie tylko jako przyprawa, za swoje właściwości smakowe, ale również jako witaminowa bomba, panaceum na różnego rodzaju dolegliwości.... WIĘCEJ


Odżywianie w ciąży Odżywianie w ciąży

30.01.2014

Okres ciąży jest dla kobiety, zarówno pod względem emocjonalnym jak i fizjologicznym, okresem absolutnie niezwykłym. Chyba nikt nie ma co do tego najmniejszych wątpliwości.... WIĘCEJ


Orzechy - rodzaje i porównanie wartości odżywczych Orzechy - rodzaje i porównanie wartości odżywczych

28.01.2014

Na pierwszy rzut oka orzechy sprawiają wrażenie kalorycznych przekąsek, jeszcze do niedawna były postrzegane jako „tuczące”, przede wszystkim ze względu na względnie wysoką... WIĘCEJ


Sery w diecie - rodzaje i wartości odżywcze Sery w diecie - rodzaje i wartości odżywcze

26.01.2014

Serem nazywamy produkt mleczny dojrzewający bądź niedojrzewający, miękki, półtwardy lub twardy, uzyskany poprzez wytrącenie z mleka tłuszczu i białka w postaci skrzepu,... WIĘCEJ


Nietolerancje pokarmowe Nietolerancje pokarmowe

23.01.2014

Z osobą skarżącą się na nietolerancję pokarmową spotkał się chyba każdy z nas. Jedną z występujących najczęściej i budzących najmniejsze zdziwienie jest np. nietolerancja... WIĘCEJ


Biała herbata - pij dla zachowania gładkej cery i jasnego umysłu Biała herbata - pij dla zachowania gładkej cery i jasnego umysłu

21.01.2014

Biała herbata jest napojem przygotowywanym z pąków i młodych liści krzewu Camellia sinensis zbieranych wczesną wiosną. Następnie są poddawane suszeniu na słońcu, co wpływa... WIĘCEJ


  | 1 | . . . . | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »