Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2019 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5840

MENU



SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Dieta trzustkowa - co można jeść, gdy choruje trzustka? Dieta trzustkowa - co można jeść, gdy choruje trzustka?

15.08.2018

Kiedy trzustka nie pracuje prawidłowo, dieta powinna mieć zdecydowanie lekkostrawny charakter. Jadłospis nie powinien polegać na głodówce - zalecane jest spożywanie pięciu... WIĘCEJ


Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie

13.08.2018

Croissanty - rogaliki z francuskiego ciasta, pieczone tradycyjnie bez nadzienia, pojawił się we Francji w XIX wieku. Za jego twórcę uznaje się Augusta Zanga. Współcześnie... WIĘCEJ


Czarny bez - kalorie, wartości odżywcze, właściwości lecznicze i ciekawostki Czarny bez - kalorie, wartości odżywcze, właściwości lecznicze i ciekawostki

11.08.2018

Czarny bez (łac. Sambucus nigra) został doceniony przez medycynę ludową, za to dziś, gdy nasze apteczki są pełne medykamentów, został nieco zapomniany. Warto jednak nieco... WIĘCEJ


Nici dentystyczne - dlaczego warto ich używać? Nici dentystyczne - dlaczego warto ich używać?

09.08.2018

Stomatolodzy zalecają używanie nici dentystycznych. Regularne nitkowanie zębów regularnie jest bardzo istotnym elementem pielęgnacji i higieny uzębienia. Używanie nici... WIĘCEJ


Dwanaście faktów na temat sera żółtego Dwanaście faktów na temat sera żółtego

07.08.2018

W Polsce jest produkowanych kilkadziesiąt gatunków sera żółtego. Za swoistą perełkę na serowym rynku UE uchodzi polski ser podlaski. Poza tym, w Polsce są produkowane także... WIĘCEJ


Aktywność fizyczna a miesiączka. Ćwiczyć, nie ćwiczyć? Aktywność fizyczna a miesiączka. Ćwiczyć, nie ćwiczyć?

05.08.2018

Wiele pań zdaje sobie pytanie, czy mogą ćwiczyć podczas menstruacji. Warto rozprawić się z mitami. Krwawienie to naturalny etap cyklu miesięcznego. Zdania co do tego, czy... WIĘCEJ


Żywność wysoko przetworzona - powody dla których po nią sięgamy Żywność wysoko przetworzona - powody dla których po nią sięgamy

03.08.2018

Wysoko przetworzona żywność jest niezdrowa - nie ma co do tego żadnej wątpliwości. Jednak mimo że konsumenci mają tego świadomość, nadal cieszy się ona ogromną... WIĘCEJ


Mięso dodaje siły - prawda czy mit? Mięso dodaje siły - prawda czy mit?

01.08.2018

Zimna woda zdrowia doda, a mięso doda siły - jako dzieci zapewne często to słyszeliśmy. Czy jednak na pewno mięso dodaje siły? A jeśli tak, to czy to jedyny produkt, który... WIĘCEJ


Stan przedcukrzycowy - co to jest, jak go zdiagnozować i leczyć Stan przedcukrzycowy - co to jest, jak go zdiagnozować i leczyć

31.07.2018

Nie mamy już wątpliwości co do tego, że cukrzyca jest chorobą cywilizacyjną. Jak jednak wygląda sprawa ze stanem przedcukrzycowym? Problem z nim ma coraz więcej osób, ale... WIĘCEJ


Ciasto filo - jak je przyrządzić? 7 sposobów na dania z filo Ciasto filo - jak je przyrządzić? 7 sposobów na dania z filo

29.07.2018

Ciasta filo jest kojarzone z kuchnią grecką (filo z greckiego znaczy liść), jednak tak naprawdę wywodzi się z kuchni tureckiej. Ciasto filo wykorzystuje się w kuchniach... WIĘCEJ


Niedobór żelaza jako efekt zaburzeń przyswajania Niedobór żelaza jako efekt zaburzeń przyswajania

27.07.2018

Proces przyswajania żelaza odbywa się w układzie trawiennym. Przygotowanie żelaza do wchłonięcia do ustroju rozpoczyna się w soku żołądkowym. Prawdziwa kaskada... WIĘCEJ


Kawa mrożona i inne letnie desery - zagrożenie dla sylwetki Kawa mrożona i inne letnie desery - zagrożenie dla sylwetki

25.07.2018

Wydaje ci się, że nie jesz dużo latem, a jednak nadal tyjesz? Uważaj - letnie desery bywają zgubne dla sylwetki, zwłaszcza, gdy sięgamy po nie kilka razy w tygodniu.... WIĘCEJ


Jeżyny - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Jeżyny - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

23.07.2018

Lato to czas, gdy na straganach i w sklepach pojawiają się jeżyny. Warto skorzystać z ich dobrodziejstwa i włączyć je do swojej diety. Jeżyny nie są aż tak popularne w... WIĘCEJ


Rozgrzewka - nieodzowna część każdego treningu Rozgrzewka - nieodzowna część każdego treningu

21.07.2018

Pod pojęciem rozgrzewki rozumiemy ćwiczenia fizyczne poprzedzające właściwy trening. Określenie pochodzi od celu tych ćwiczeń - służą ona rozgrzaniu mięśni i ich... WIĘCEJ


Makaron bez glutenu - przedstawiamy 7 smacznych przepisów na każdy dzień tygodnia Makaron bez glutenu - przedstawiamy 7 smacznych przepisów na każdy dzień tygodnia

19.07.2018

Makarony bezglutenowe są coraz bardziej łatwiej dostępne. Do najbardziej popularnych gatunków pasty niezawierającej glutenu należą makaron kukurydziany, makaron... WIĘCEJ


Bromelaina - niezwykły enzym, który znajdziesz w surowym ananasie Bromelaina - niezwykły enzym, który znajdziesz w surowym ananasie

17.07.2018

Moglibyśmy wskazać co najmniej kilka argumentów przemawiających za tym, by jak najczęściej sięgać po świeżego, a nie po puszkowanego ananasa. Najważniejszym z nich jest... WIĘCEJ


Marynowane a kiszone. Wartość odżywcza marynowanych produktów Marynowane a kiszone. Wartość odżywcza marynowanych produktów

15.07.2018

Zastanawialiście się kiedyś nad tym, jaka jest różnica między marynowaniem i kiszeniem? Albo jaką wartość odżywczą mają marynowane produkty i czy warto je jeść nie tylko ze... WIĘCEJ


5 deserów prosto z Azji 5 deserów prosto z Azji

13.07.2018

Lubisz eksperymentować w kuchni? Warto czasem wypróbować nowe przepisy, a nuż znajdziesz coś, co przypadnie do gustu zarówno tobie, jak i twoim bliskim? My dziś polecamy... WIĘCEJ


Helicobacter pylori - co powoduje i jak się z niej wyleczyć Helicobacter pylori - co powoduje i jak się z niej wyleczyć

11.07.2018

Helicobacter pylori jest gram-ujemną bakterią należącą do pałeczek, zasiedlającą powierzchnię nabłonka pokrywającego przedodźwiernikową część żołądka. Helicobacter pylori... WIĘCEJ


Czy można pić wodę z kranu? Czy można pić wodę z kranu?

09.07.2018

Nikt już nie ma chyba wątpliwości co do tego, że powinniśmy dbać o środowisko. Wiele osób chciałoby przyczyniać się do troski o naszą planetę, ale z drugiej strony pojawia... WIĘCEJ


  | 1 | . . . . | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | . . . . | 60 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »