Dzisiaj jest: Czwartek, 12.12.2019 Imieniny: Adelajdy i Aleksandra



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

MENU



SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Figi i suszone figi - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Figi i suszone figi - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

09.11.2014

Figa, zarówno świeża jak i suszona, posiada wiele wartości odżywczych - tym samym na pytanie o to, która są lepsze, jednoznacznej odpowiedzi nie ma. Da się jednak bez trudu... WIĘCEJ


10 najbardziej niskokalorycznych napojów 10 najbardziej niskokalorycznych napojów

07.11.2014

Organizm składa się w 60% z wody. Niedobór płynów należy stale uzupełniać pijąc niskokaloryczne napoje. Poniżej został przedstawiony ranking najbardziej niskokalorycznych... WIĘCEJ


Mąki bezglutenowe - wypróbuj do domowych wypieków Mąki bezglutenowe - wypróbuj do domowych wypieków

05.11.2014

Przepisy na bezglutenowe wypieki (oraz ogólnie rzecz biorąc bezglutenowe jedzenie) coraz częściej pojawiają się w różnego rodzaju publikacjach czy na internetowych blogach... WIĘCEJ


Buraki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Buraki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

03.11.2014

Buraki ćwikłowe to warzywa, których nie może zabraknąć na naszych stołach - są tanie i dostępne przez okrągły rok, mają liczne właściwości odżywcze i prozdrowotne, a... WIĘCEJ


Orlistat i sibutramina - jak działają leki przeciw otyłości? Orlistat i sibutramina - jak działają leki przeciw otyłości?

02.11.2014

Farmakologiczne leczenie otyłości jest stosowane wtedy, gdy aktywność fizyczna i dieta nie przynoszą rezultatów. Przedstawiamy działanie znanych leków przeciw otyłości.... WIĘCEJ


Wodorosty morskie w diecie i żywieniu Wodorosty morskie w diecie i żywieniu

31.10.2014

Wodorosty to wodne rośliny oraz wielokomórkowe protisty. Nazywa się je również „morską trawą”. Pojęciem wodorostów określa się min.: duże glony (np. brunatnice i... WIĘCEJ


Soja - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Soja - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

28.10.2014

Soja jest jedną z tzw. roślin strączkowych. Jej ziarna wykorzystuje się nie tylko w kuchni czy przemyśle stricte spożywczym ale i do produkcji min. pasz dla zwierząt. Soja... WIĘCEJ


Jak wyszczuplić uda - ćwiczenia na szczupłe uda Jak wyszczuplić uda - ćwiczenia na szczupłe uda

26.10.2014

Zgodnie z współczesnym kanonem piękna kobiece uda powinny być zgrabne i szczupłe. Każda kobieta może posiadać smukłe nogi, jeżeli podejmie wyzwanie oraz będzie wykonywać... WIĘCEJ


Aspartam - niskokaloryczny, słodki ale szkodliwy Aspartam - niskokaloryczny, słodki ale szkodliwy

23.10.2014

Aspartam jest sztucznym słodzikiem dodawanym do artykułów spożywczych zamiast cukru. Zawiera on 4 kcal w 100 g i jest zarazem prawie 180 razy słodszy. Na produktach... WIĘCEJ


Nie dosładzaj sobie życia - cukier a choroby serca Nie dosładzaj sobie życia - cukier a choroby serca

21.10.2014

Cukier dostarczany organizmowi wraz z pożywieniem nie jest całkowicie trawiony i zamieniany na energię. Jego część poprzez hormon insulinę zostaje przekształcona w wątrobie... WIĘCEJ


Wszystko o żelatynie Wszystko o żelatynie

19.10.2014

Żelatyna jest najpopularniejszą substancją żelującą wykorzystywaną w przemysłowej produkcji żywności oraz domowych kuchniach. Jej wykorzystywanie umożliwia, w zależności od... WIĘCEJ


Najnowsze trendy w odchudzaniu i popularne diety Najnowsze trendy w odchudzaniu i popularne diety

17.10.2014

Moda na szczupłą sylwetkę obowiązuje od dekad - moda na odchudzające diety czy suplementy wciąż się zmienia. Poszukiwanie idealnego środka na zrzucenie zbędnych kilogramów... WIĘCEJ


Złe trawienie - jak zapobiegać niestrawności? Złe trawienie - jak zapobiegać niestrawności?

16.10.2014

Procesy trawienne, a więc trawienie odbywają się w przewodzie pokarmowym, który ma postać rurki o długości kilku metrów. Rozpoczyna się w ustach, a kończy odbytem. Przewód... WIĘCEJ


Kuchnia molekularna Kuchnia molekularna

15.10.2014

Kuchnia molekularna to jeden z współczesnych kulinarnych trendów zdobywający coraz to większe rzesze zwolenników. Budzi zainteresowanie, co nie może dziwić - już samo to... WIĘCEJ


Czosnek - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Czosnek - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

13.10.2014

Czosnek oraz aromatyzowane nim dania jedni uwielbiają, inni nienawidzą. Jego smak i aromat są na tyle charakterystyczne, że czosnku po prostu da się pomylić z żadnym innym... WIĘCEJ


Główni marnotrawcy energii - żywność powodująca zmęczenie Główni marnotrawcy energii - żywność powodująca zmęczenie

10.10.2014

Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że niektóre produkty powodują zmęczenie. Wśród głównych marnotrawców energii znajduje się kofeina i biały cukier. Niektóre produkty... WIĘCEJ


Dieta anti-age. Jak spowolnić procesy starzenia? Dieta anti-age. Jak spowolnić procesy starzenia?

09.10.2014

Badania na temat spowolnienia procesów starzenia (aging) są prowadzone na całym świecie przez naukowców. Szczególną uwagę poświęcają oni uszkodzeniom powodowanym przez... WIĘCEJ


Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać? Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?

07.10.2014

Ocet to wodny roztwór kwasu octowego. Octy, wytwarzane zgodnie z oryginalnymi recepturami, są produktami naturalnymi. Powstają w wyniku fermentacji - to bakterie octowe... WIĘCEJ


Ćwiczenia zza biurka Ćwiczenia zza biurka

06.10.2014

Siedząca pozycja jest nienaturalnym położeniem ciała przyczyniającym się do nadmiernego obciążenia kręgosłupa. Osoby wykorzystujące w pracy komputer spędzają wiele czasu w... WIĘCEJ


Cukier masz we krwi. Jak utrzymać go w ryzach? Cukier masz we krwi. Jak utrzymać go w ryzach?

04.10.2014

Cukier we krwi jest podstawową i najlepiej dostępną substancją energetyczną. Ustrój może wytworzyć energię dopiero wtedy, gdy substancje zapasowe zostaną przekształcone w... WIĘCEJ


  | 1 | . . . . | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | . . . . | 60 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »