Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
MENU
- SKŁADNIKI ŻYWNOŚCI
- ODŻYWIANIE
- PRZEPISY KULINARNE
- KUCHNIA
- DIETY I ODCHUDZANIE
- FITNESS I URODA
- KALKULATORY
- Kalkulator BMI
- Kalkulator BMI dla dzieci i młodzieży
- Kalkulator BAI - Wskaźnik Otłuszczenia Ciała
- Kalkulator WHR
- Kalkulator spalania kalorii
- Kalkulator PPM - Podstawowa Przemiana Materii
- Kalkulator CPM - Całkowita Przemiana Materii
- Kalkulator zawartości alkoholu we krwi
- Kalkulator miar i wag kuchennych
- Kalkulator idealnej wagi
- Kalkulator odchudzania i przybierania na wadze
- Kalkulator zawartości tkanki tłuszczowej
- Kalkulator zapotrzebowania na witaminy i minerały
- Kalkulator zapotrzebowania na makroskładniki
- Kalkulator zapotrzebowania na aminokwasy egzogenne
- Kalkulator cholesterolu i trójglicerydów - interpretacja, normy, proporcje
- POLECAMY
OSTATNIO DODANE PRZEPISY
- Świąteczny żurek »
- Chłodnik litewski z jajkiem »
- Szparagi z jajkiem i sosem holenderskim »
- Dyniowe spice latte »
- Puszysty sernik z bezą »
- Zupa z kurkami »
- Tiramisu z mascarpone »
- Kurczak Tikka Masala »
- Zupa krem z dyni i gruszki »
- Zupa czosnkowa »
- Szparagi w boczku »
- Pstrąg zapiekany z kaparami i z ziemniaczkami »
- Sałatka z fasolką szparagową, tuńczykiem, jajami i ryżem »
- Ryż z owocami morza i szafranem »
- Tradycyjna pascha wielkanocna »
NAJNOWSZE ARTYKUŁY
- 5 mitów o konopiach, które powinieneś poznać i zapomnieć Na przyjmowanie CBD (kannabidiol) z...
5 mitów o konopiach, które powinieneś poznać i zapomnieć
Na przyjmowanie CBD (kannabidiol) z każdym rokiem decyduje się coraz więcej osób. Jednocześnie wokół tej substancji narosło sporo mitów. W...
- Napoje energetyzujące - jak działają na nasz organizm? Czy napoje energetyzujące wpływają na...
Napoje energetyzujące - jak działają na nasz organizm?
Czy napoje energetyzujące wpływają na nasze zdrowie? Co dzieje się w organizmie po wypiciu tzw. energetyka? Czym można je zastąpić? Napoje...
- Gorgonzola - włoski ser pleśniowy Gorgonzola to włoski niebieski ser...
Gorgonzola - włoski ser pleśniowy
Gorgonzola to włoski niebieski ser pleśniowy, który zachwyca intensywnym smakiem i aromatem. Jest to miękki, dojrzewający ser, pokryty...
- Stężenie olejku CBD: jak czytać i co wziąć pod uwagę? Prozdrowotne właściwości konopi...
Stężenie olejku CBD: jak czytać i co wziąć pod uwagę?
Prozdrowotne właściwości konopi włóknistych były znane już w starożytności. Obecnie coraz więcej osób korzysta z produktów konopnych, które są...
POZOSTAŁE ARTYKUŁY
20.02.2016
Pieczywo zdaje się być jednym z najważniejszych elementów polskiego codziennego menu. Uwielbiamy kanapki i jadamy je z dodatkami tak słodkimi, jak i słonymi, przegryzamy... WIĘCEJ
18.02.2016
Na przestrzeni ostatnich kilku lat coraz więcej mówi się o diecie bezglutenowej oraz negatywnym wpływie glutenu na ludzki organizm. Niemniej, zdania na temat jego... WIĘCEJ
16.02.2016
Witamina D zwana powszechnie kalcyferolem jest grupą witamin, które są rozpuszczalne w tłuszczach. Występują one w organizmach pochodzenia roślinnego i zwierzęcego w... WIĘCEJ
14.02.2016
Ekspresy do kawy, czyli specjalne urządzenia do przygotowywania kofeinowego napoju, bez którego wielu z nas nie wyobraża sobie poranka, wykorzystywane są nie tylko w... WIĘCEJ
13.02.2016
Parówki to produkt znany i lubiany, niemniej owiany złą sławą. Choć wielu z nas chętnie sięga po hot doga czy dodaje plasterki ulubionych parówek do jajecznicy, to gdy ktoś... WIĘCEJ
11.02.2016
Odchudzanie - takie, które jest bezpieczne dla zdrowia oraz nie jest obarczone dużym ryzykiem efektu jo-jo to proces żmudny i długotrwały, wymagający niekiedy dużych... WIĘCEJ
09.02.2016
Przygotowywane z ogórków przetwory są popularnym dodatkiem w polskiej kuchni. Z pewnością każdy wie, że ogórki kiszone różnią się od ogórków konserwowych smakiem oraz... WIĘCEJ
07.02.2016
Buty do biegania są najważniejszym elementem stroju osoby dbającej o odpowiedni poziom aktywności fizycznej. Buty do biegania powinny być dostosowane do typu podłoża i... WIĘCEJ
05.02.2016
Kac pojawia się po upływie kilku godzin po spożyciu nadmiernej ilości alkoholu. Pojęcie nadmiernego spożycia napojów alkoholowych jest uwarunkowane indywidualnymi cechami... WIĘCEJ
03.02.2016
Jak się okazuje, co trzeci ból głowy spowodowany jest migreną. Według statystyk migrena występuje u 12-28% osób na świecie. Migrena jest bardzo charakterystycznym bólem... WIĘCEJ
02.02.2016
Ser żółty to jeden z ulubionych produktów spożywczych Polaków. Kładziemy go na kanapki, dodajemy do sałatek, układamy go na pizzy i zapiekankach, ścieramy na polany sosem... WIĘCEJ
01.02.2016
Orzechy makadamia (macadamia) to pożywna i zdrowa (choć wysokokaloryczna!) przekąska. Niestety nie są one w naszym kraju zbyt popularne - m.in. dlatego, iż, faktycznie, ich... WIĘCEJ
31.01.2016
Otrzymujemy wyniki badań na cholesterol i trójglicerydy i okazuje się, że wyniki wykraczają ponad skalę. Jak je interpretować, czy jest powód do niepokoju? Warto wiedzieć,... WIĘCEJ
28.01.2016
Kofeina jest organicznym związkiem chemicznym, który może być otrzymywany także metodą syntetyczną. Należy on do grona środków psychoaktywnych o stymulujących... WIĘCEJ
26.01.2016
W różnych źródłach wiedzy dietetycznej można znaleźć informacje o tak zwanych ujemnych kaloriach. Gdyby potraktować ujemne kalorie na poważnie i przypisywać poszczególnym... WIĘCEJ
24.01.2016
Wędzenie jest metodą konserwowania żywności o długiej tradycji. Produkty wędzone uzyskują specyficzny smak, zapach i barwę powierzchni. Za pomocą dymu wędzi się takie... WIĘCEJ
22.01.2016
W modelowaniu sylwetki najistotniejsze funkcje pełnią odpowiednie ćwiczenia oraz stosowanie zbilansowanej diety z obniżoną zawartością tłuszczu. Niemniej warto dodatkowo... WIĘCEJ
20.01.2016
O tym, że od białego cukru psują się zęby, wiedzą nawet małe dzieci. Niestety próchnica nie jest jedyną konsekwencją jedzenia słodyczy. Biały cukier, spożywany w dużych... WIĘCEJ
18.01.2016
Dieta MIND to jedno z najnowszych odkryć (czy może raczej osiągnięć?) światowych specjalistów z zakresu żywienia. Jak się okazuje, jest ona niezwykle skutecznym elementem... WIĘCEJ
16.01.2016
Koenzym Q10 jest związkiem organicznym występującym w dwóch postaciach - ubichinonu i ubichinolu. Bierze on udział w licznych przemianach biochemicznych. Koenzym Q10... WIĘCEJ
NOWOŚCI PRODUKTOWE
Producent: Helio
W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t
NOWOŚCI WYDAWNICZE
Julie M. Simon
Wydawnictwo: Vital
Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper
POPULARNE ARTYKUŁY
- Wzmocnij swoją odporność - jak przetrwać sezon jesienno-zimowy bez przeziębień
- Przewodnik po serach żółtych
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Jak powstają sery kwasowe (twarogowe) i podpuszczkowe?
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Ciasta i desery na przyjęcia dla dzieci
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Zapiekanka z łososia ze szpinakiem
Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a... - Makaron z młodym szpinakiem i rzodkiewką
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek obierz, drobno... - Sałatka z mortadelą i ogórkiem kiszonym
Dymkę oczyść, posiekaj. Mortadelę pokrój w słupki. Natkę umyj, posiekaj.... - Cepeliny ze śledziami
Ciasto: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki... - Prażuchy
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w ćwiartki. Ugotuj je w osolonej wodzie,... - Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka... - Kotlety jajeczne z twarogiem
8 jajek ugotuj na twardo. Ostudź, obierz i drobno posiekaj. Następnie...
CZY WIESZ, ŻE
OSTATNIO NA FORUM
LOSOWA DIETA
Dieta japońskaZałożenia - dieta japońska: Dieta japońska według autorów książki Naomi Moriyamy i Williama Doyle'a ma ambicję zrewolucjonizować przyzwyczajenia żywieniowe dzięki nauce, jak delektować się jedzeniem. To właśnie w Japonii, w porównaniu z innymi uprzemysłowionymi krajami, jest najmniej osób otyłych (stanowią one zaledwie 4% ludności, w USA otyła... WIĘCEJ