Dzisiaj jest: Wtorek, 12.11.2019 Imieniny: Renaty i Witolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

MENU



SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Mango - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Mango - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

10.12.2013

Mango jest owocem tropikalnego drzewa owocowego o tej samej nazwie, występującego głównie w Indiach, gdzie uprawiany był już 2 tysiące lat p.n.e. Drzewo mango jest wiecznie... WIĘCEJ


Noni - cudowny dar natury Noni - cudowny dar natury

08.12.2013

Noni jest owocem morwy indyjskiej, stosowanej powszechnie w medycynie alternatywnej. Jej lecznicze właściwości był znane już od czasów starożytności, stąd też w niektórych... WIĘCEJ


Ostropest plamisty - właściwości zdrowotne. Wpływ na wątrobę Ostropest plamisty - właściwości zdrowotne. Wpływ na wątrobę

06.12.2013

Większość z nas miała sposobność oglądać reklamy leków wspomagających działanie wątroby. Samych tego typu produktów, jak i promujących je producentów leków i suplementów,... WIĘCEJ


Jagody Acai - super food z Ameryki Południowej Jagody Acai - super food z Ameryki Południowej

04.12.2013

Jagody acai są owocami rośliny nazywanej Euterpą warzywną pochodzącej z tropikalnych regionów Ameryki Południowej. Obecnie jest uprawiana w krajach leżących w strefie... WIĘCEJ


Musztarda - historia, rodzaje i zastosowanie Musztarda - historia, rodzaje i zastosowanie

03.12.2013

Musztarda to rodzaj przyprawy, którą można stosować do wielu potraw. Pasuje do mięs, wędlin, serów. Jest też idealnym składnikiem sosów i dipów. Gorczyca pochodzi głównie z... WIĘCEJ


Wszystko o barwnikach spożywczych Wszystko o barwnikach spożywczych

02.12.2013

"Bez barwników i konserwantów" - tymi słowami opatrzonych jest coraz więcej etykiet produktów spożywczych. Nazwa "konserwanty" od razu przywodzi nam na myśl wnętrze... WIĘCEJ


Miód Manuka - zdrowa słodycz z krańca świata Miód Manuka - zdrowa słodycz z krańca świata

30.11.2013

Miód ten jest wytwarzany przez pszczoły z nektaru pochodzącego z krzewu Manuka, zwanego też drzewem herbacianym. Krzewy te rosną wyłącznie w Nowej Zelandii i Australii, ale... WIĘCEJ


Kalafior - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Kalafior - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

28.11.2013

Kalafior należy do rodziny kapustowatych, jego łacińska nazwa to Brassica cretica (kapusta kreteńska). Pochodzi z Cypru, dlatego nazywano go kiedyś kapustą cypryjską. Co... WIĘCEJ


Słodzik - (nie)zdrowa słodycz Słodzik - (nie)zdrowa słodycz

28.11.2013

Wszyscy kochamy słodkości. Niestety ich nadmierne spożycie przyczynia się do przybierania na wadze, czego, szczególnie dzisiaj, wszyscy próbują uniknąć. Jak pogodzić chęć... WIĘCEJ


Płyta indukcyjna czy ceramiczna? Płyta indukcyjna czy ceramiczna?

27.11.2013

W nowoczesnej kuchni nie może zabraknąć eleganckiej i ułatwiającej gotowanie płyty grzejnej. Na rynku dostępne są płyty ceramiczne i indukcyjne. Którą zatem wybrać? Różnice... WIĘCEJ


Spirulina - odżywcze jedzenie z morskich głębin Spirulina - odżywcze jedzenie z morskich głębin

26.11.2013

Algi są odżywczym i zdrowym pożywieniem. Z tego też powodu produkty z alg robią furorę zarówno w kosmetyce jak i w dietetyce. Na ich tle szczególnie wyróżnia się spirulina,... WIĘCEJ


Melasa - zdrowa czy nie? Melasa - zdrowa czy nie?

24.11.2013

Przez wiele lat nie doceniano jej dobroczynnych właściwości. Dziś jest zdrowym zamiennikiem białego cukru, zaliczanym do grona najzdrowszych produktów spożywczych świata.... WIĘCEJ


Stres a odżywianie, czyli dieta antystresowa Stres a odżywianie, czyli dieta antystresowa

22.11.2013

Na stres narażony jest dziś każdy z nas. Każdy z nas ma również swoje własne sposoby na radzenie sobie z nim - jedni wybierają sport, inni podjadają słodycze lub zapalają... WIĘCEJ


Przetworzona żywność odbiera młodość i wpływa na zdrowie Przetworzona żywność odbiera młodość i wpływa na zdrowie

20.11.2013

Żywność którą spożywamy ma duży wpływ zarówno na nasze zdrowie psychiczne jak i fizyczne. Dietetycy i żywieniowcy przestrzegają przed nadmiernym spożywaniem przetworzonej... WIĘCEJ


Napoje energetyzujące a zdrowie Napoje energetyzujące a zdrowie

18.11.2013

Napoje energetyczne, popularne nie tylko wśród jeżdżących w długie trasy kierowców czy młodzieży przygotowującej się do sprawdzianów czy też egzaminów, wydają się być... WIĘCEJ


Jedzenie, które przyspiesza metabolizm Jedzenie, które przyspiesza metabolizm

16.11.2013

Sprawny metabolizm jest obok oczyszczenia i termogenezy jednym z głównych elementów skutecznego odchudzania. Można regulować jego tempo w bardzo prosty sposób. Wystarczy... WIĘCEJ


Ćwiczenia na zgrabne i smukłe łydki Ćwiczenia na zgrabne i smukłe łydki

14.11.2013

Jeśli myśl o posiadaniu smukłych łydek nie daje ci spokoju, mamy na to sposób! Zacznij ćwiczyć już dziś, a na wiosnę i lato z przyjemnością pokażesz światu piękne nogi.... WIĘCEJ


Ksenoestrogeny - wróg smukłej sylwetki Ksenoestrogeny - wróg smukłej sylwetki

13.11.2013

Kumulacja tkanki tłuszczowej jest powodowana przez wiele czynników. Wpływ niektórych można ograniczyć poprzez prowadzenie zdrowego stylu życia. Dużą rolę w procesie... WIĘCEJ


Właściwości zielonej herbaty Właściwości zielonej herbaty

12.11.2013

Zielona herbata, wraz z herbatą czerwoną i białą, podbija ostatnimi czasy serca Europejczyków, w tym też Polaków, których, przynajmniej do tej pory, ulubionym herbacianym... WIĘCEJ


Olej arganowy - płynne złoto z Maroka Olej arganowy - płynne złoto z Maroka

08.11.2013

Płynne "złoto" Maroka charakteryzuje się bardzo korzystnymi właściwościami kosmetycznymi, medycznymi jak i spożywczymi. Produkt ten zasłynął szczególnie ze swoich... WIĘCEJ


  | 1 | . . . . | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »