Dzisiaj jest: Wtorek, 19.11.2019 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

MENU



SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Szybkowar - zdrowe i szybkie gotowanie Szybkowar - zdrowe i szybkie gotowanie

04.06.2013

Współczesny, szybki styl życia daje producentom urządzeń domowych duże pole do popisu. Co jakiś czas na rynek trafiają sprzęty, które mają za zadanie oszczędzić nasz czas i... WIĘCEJ


Ogórek - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Ogórek - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

23.05.2013

Ogórek zalicza się do najstarszych roślin warzywnych, znany jest od ponad 3 tysięcy lat. Uważa się, że ogórek pochodzi z Indii, jego dzikie odmiany rosną na południowych... WIĘCEJ


Ćwiczenia na mięśnie brzucha Ćwiczenia na mięśnie brzucha

13.05.2013

Silne mięśnie brzucha to niedościgły ideał wielu mężczyzn i kobiet. Jednak imponujący "kaloryfer" ozdabaiający nasz brzuch to nie tylko ewidentny znak doskonałej formy,... WIĘCEJ


Jak zacząć chudnąć? - podstawowe wskazówki Jak zacząć chudnąć? - podstawowe wskazówki

06.05.2013

Podstawowym czynnikiem, decydującym o utracie masy ciała jest określenie własnego zapotrzebowania, a także zwiększenie wydatku energetycznego naszego organizmu, czyli... WIĘCEJ


Co znaczą tajemnicze kody na jajkach - zasady znakowania jaj Co znaczą tajemnicze kody na jajkach - zasady znakowania jaj

24.04.2013

Jak poznać, czy jajko pochodzi od kury trzymanej w klatce, czy też pochodzi z hodowli ściółkowej, wolno wybiegowej lub ekologicznej ? Jak poznać, skąd pochodzi jajko ?... WIĘCEJ


Soja - czy jej nadmiar jest szkodliwy dla chłopców i mężczyzn? Soja - czy jej nadmiar jest szkodliwy dla chłopców i mężczyzn?

18.04.2013

Ojczyzną tej rośliny strączkowej są Chiny, ale obecnie soję uprawia się przede wszystkim na kontynencie amerykańskim - w Stanach Zjednoczonych i w Brazylii. Soja to... WIĘCEJ


Wpływ procesów technologicznych na wartość odżywczą potraw Wpływ procesów technologicznych na wartość odżywczą potraw

08.04.2013

Czy ktoś z nas wyobraża sobie jeść tylko surowe produkty? Owszem, w Japonii powszechnie znane jest jedzenie surowych ryb, tak zwane sushi. Notabene coraz popularniejsze... WIĘCEJ


Pies najlepszy towarzysz biegacza Pies najlepszy towarzysz biegacza

22.03.2013

Bez wątpienia bieganie jest jednym z lepszych ćwiczeń dla naszego organizmu. Co ciekawe, oprócz chodzenia jest to jedna z najbardziej naturalnych czynności fizycznych.... WIĘCEJ


Anoreksja i bulimia Anoreksja i bulimia

13.03.2013

Anoreksja, inaczej jadłowstręt psychiczny to choroba związana z zaburzeniami odżywiania, ze spadkiem masy ciała na skutek maksymalnego ograniczenia spożycia pokarmów,... WIĘCEJ


Siemię lniane - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Siemię lniane - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

28.02.2013

Len zwyczajny to gatunek rośliny jednorocznej pochodzącej z Bliskiego Wschodu, która jest uważana za jedną z najstarszych roślin uprawnych. Uprawa lnu sięga starożytnych... WIĘCEJ


Sporty zimowe Sporty zimowe

22.02.2013

Wraz z pierwszym śniegiem, miłośnicy zimowego szaleństwa niecierpliwie wyglądają możliwości oddania się ulubionej pasji. Narty, sanki, łyżwy, snowboard lub mniej popularny... WIĘCEJ


Grejpfruty - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Grejpfruty - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

06.02.2013

Grejpfruty zostały sprowadzone i zadomowione pod koniec XVIII wieku na karaibskiej wyspie Barbados. W stanie dzikim nie występuje, powszechnie sądzi się, że grejpfrut to... WIĘCEJ


Waga kuchenna i dietetyczna Waga kuchenna i dietetyczna

17.01.2013

Skomplikowane torty, wymyślne babki, pachnące domowe chleby czy trudne, apetyczne ciasta. Do ich przygotowania nie wystarczy tylko szeroko pojęta "szklanka" i "łyżka".... WIĘCEJ


Kiszona kapusta, a kwaszona kapusta - różnice Kiszona kapusta, a kwaszona kapusta - różnice

08.01.2013

Okres późnej jesieni, zimy i wczesnej wiosny to czas w którym ze względu na czyhające wirusy i bakterie potrzebujemy naturalnych "polepszaczy" odporności występujących w... WIĘCEJ


Suszarka do grzybów, warzyw i owoców Suszarka do grzybów, warzyw i owoców

30.12.2012

Suszenie to jedna z najstarszych metod utrwalania i przechowywania żywności. Historia tego tradycyjnego sposobu konserwowania żywności sięga czasów prehistorycznych, kiedy... WIĘCEJ


Joga - giętkie ciało, wyciszenie dla umysłu Joga - giętkie ciało, wyciszenie dla umysłu

22.12.2012

Joga w świecie zachodnim znana jest głownie jako zestaw ćwiczeń fizycznych i umysłowych, które mają zbawienny wpływ na zdrowie. Joga to jednak coś znacznie więcej. Jest to... WIĘCEJ


Nordic walking Nordic walking

22.10.2012

Nordic Walking jest sportem, który z roku na rok staje się coraz bardziej popularny. Być może dlatego, iż nie wymaga zbyt dużych nakładów finansowych, jest sportem... WIĘCEJ


Dobre trawienie równa się zdrowie Dobre trawienie równa się zdrowie

28.05.2012

Sposób, w jaki spożywamy posiłek, jest dla naszego organizmu, tak samo istotny, jak to, co zjadamy. Większość z nas uwielbia jeść. Nie istnielibyśmy przecież bez jedzenia,... WIĘCEJ


Kuchenka mikrofalowa - jak działa i jej wpływ na zdrowie Kuchenka mikrofalowa - jak działa i jej wpływ na zdrowie

08.05.2012

Żyjemy w kulturze, która promuje pośpiech. Pracujemy na czas, jemy na czas, a w konsekwencji żyjemy na czas. Czas jest cenny - mamy go przecież tak mało by wszystkiego... WIĘCEJ


Cytryna - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Cytryna - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

28.03.2012

Cytryna należy do owoców z rodziny rutowatych. Cytryna znana jest głównie z dużej zawartości witaminy C, ale zawiera również inne składniki biologicznie czynne ważne dla... WIĘCEJ


  | 1 | . . . . | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 |   »


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »