Dzisiaj jest: Piątek, 15.11.2019 Imieniny: Alberta i Leopolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

MENU



SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Witamina B3 (PP) - funkcje, zapotrzebowanie i źródła Witamina B3 (PP) - funkcje, zapotrzebowanie i źródła

27.09.2018

Witamina B3 znana też jako witamina PP i niacyna należy do grupy witamin rozpuszczalnych w wodzie. O witaminie B3 mówi się też jako o kwasie nikotynowym i nikotynamidzie.... WIĘCEJ


Dobre samopoczucie od natury Dobre samopoczucie od natury

26.09.2018

Czy przestrzeganie zasad dietetycznych jest jednoznaczne z pozbawieniem się ulubionych smaków? Nic bardziej błędnego! Zdrowa dieta ma na celu dostarczać nam niezbędnych... WIĘCEJ


8 korzyści z codziennego spaceru (30 minutowego), które mogą zaskoczyć 8 korzyści z codziennego spaceru (30 minutowego), które mogą zaskoczyć

25.09.2018

Spacerowanie nie jest intensywnym wysiłkiem fizycznym, ale nawet taka umiarkowana aktywność może przynieść organizmowi duże korzyści. Podstawowym założeniem jest... WIĘCEJ


Gospodarka wapniowo-fosforanowa organizmu i jej wpływ na układ kostny Gospodarka wapniowo-fosforanowa organizmu i jej wpływ na układ kostny

23.09.2018

Zachowanie przez organizm stałego stanu równowagi, czyli homeostazy jest możliwe dzięki mechanizmom utrzymującym organizm w stanie równowagi. Mechanizmy regulacji... WIĘCEJ


7 domowych metod na zgagę 7 domowych metod na zgagę

21.09.2018

Zgaga należy do często występujących dolegliwości. Uczucie pieczenia i palenia w gardle i przełyku jest bardzo nieprzyjemne, niemniej można je złagodzić stosując domowe... WIĘCEJ


Olejki naturalne i ich wykorzystanie do pielęgnacji ciała Olejki naturalne i ich wykorzystanie do pielęgnacji ciała

19.09.2018

Oleje roślinne dzięki wykazywaniu działania pielęgnacyjnego dla skóry, włosów i paznokci, oprócz wykorzystania w gastronomii, znajdują też zastosowanie w kosmetologii. Po... WIĘCEJ


Język - o czym świadczy jego wygląd? Język - o czym świadczy jego wygląd?

17.09.2018

Choć może się to wydawać mało prawdopodobne, wygląd języka wiele mówi o stanie zdrowia. W medycynie wschodniej badanie wyglądu tego mięśnia jamy ustnej to jedno z... WIĘCEJ


Surowy (zimnotłoczony) olej palmowy - przedstawiamy korzyści z jego stosowania Surowy (zimnotłoczony) olej palmowy - przedstawiamy korzyści z jego stosowania

15.09.2018

Olej palmowy jest tropikalnym produktem dostępny w wersji surowej (olej zimnotłoczony) i utwardzonej (olej rafinowany). Olej palmowy może korzystnie wpłynąć na zdrowie, ale... WIĘCEJ


Kwas szczawiowy - charakterystyka, źródła i działanie antyodżywcze Kwas szczawiowy - charakterystyka, źródła i działanie antyodżywcze

13.09.2018

Składniki pokarmowe oprócz składników odżywczych, sensorycznych czy balastowych zawierają również substancje antyodżywcze, które mogą utrudniać wykorzystywanie składników... WIĘCEJ


Żółcień chinolinowa - substancja, która pobudza aktywność dzieci i zaburza koncentrację Żółcień chinolinowa - substancja, która pobudza aktywność dzieci i zaburza koncentrację

11.09.2018

Żółcień chinolinowa jest barwnikiem spożywczym nadającym produktom zielonkawo-żółty odcień (na przykład galaretkom, pastylkom i cukierkom łagodzącym ból gardła, syropom,... WIĘCEJ


Pomysły kulinarne na bakłażan Pomysły kulinarne na bakłażan

09.09.2018

Bakłażan, znany też jako oberżyna, psianka podłużna, gruszka miłosna, bakman, albo jajko krzewiaste należy do roślin z rodziny psiankowatych. Bakłażan (Solanum melongena)... WIĘCEJ


Borowina i jej wykorzystanie w pielęgnacji skóry Borowina i jej wykorzystanie w pielęgnacji skóry

07.09.2018

Borowina, nazywana też „czarnym złotem” jest rodzajem torfu, który należy do peloidów. Peloidy to związki, które wykorzystywane są w celach leczniczych po zmieszaniu z... WIĘCEJ


Czkawka - przyczyny i leczenie Czkawka - przyczyny i leczenie

05.09.2018

Czkawka jest dolegliwością, która może w niektórych sytuacjach wywołać poczucie wstydu i zażenowania oraz pewnego dyskomfortu. Zazwyczaj czkawka nie jest groźna, ale może... WIĘCEJ


Sterole roślinne (fitosterole) i ich właściwości prozdrowotne Sterole roślinne (fitosterole) i ich właściwości prozdrowotne

03.09.2018

Sterole roślinne (fitosterole) to składniki błon komórkowych roślin. Pod względem budowy chemicznej oraz pełnionych funkcji są analogami cholesterolu, który występuje w... WIĘCEJ


Płatki owsiane - pomagają budować mięśnie i modelować ciało Płatki owsiane - pomagają budować mięśnie i modelować ciało

01.09.2018

Gdyby zapytać przeciętnego konsumenta o to, jakie składniki odżywcze są najważniejsze dla budowy mięśni, odpowie, że są to proteiny. Białka w istocie odgrywają ogromną rolę... WIĘCEJ


Przyczyny zaburzeń snu Przyczyny zaburzeń snu

31.08.2018

Zaburzenia snu stają się jednym z problemów zdrowotnych spędzających sen z powiek zarówno młodych osób, jak i seniorów. Przyczyn zaburzeń snu może być wiele - tak jak... WIĘCEJ


Aloes i jego zdrowotne właściwości Aloes i jego zdrowotne właściwości

29.08.2018

Aloes to roślina lecznicza, która została szczególnie doceniona przez producentów kosmetyków. Wcześniej była wykorzystywana przed medycynę ludową. Cenne właściwości aloesu... WIĘCEJ


Trening typu split (dzielony) Trening typu split (dzielony)

27.08.2018

Podczas gdy trening Full Body Workout zakłada angażowanie każdej grupy mięśni podczas jednej sesji ćwiczeń, trening typu split opiera się na kształtowaniu poszczególnych... WIĘCEJ


Makrela i makrela wędzona - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Makrela i makrela wędzona - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

25.08.2018

Makrela to jedna z ryb, po którą Polacy sięgają szczególnie często. Upodobaliśmy sobie zwłaszcza makrelę wędzoną - nie wędzona nie cieszy się aż tak dużą popularnością.... WIĘCEJ


Co się dzieje w organizmie, kiedy spożywamy tylko dwa posiłki dziennie? Co się dzieje w organizmie, kiedy spożywamy tylko dwa posiłki dziennie?

23.08.2018

Spożywanie posiłków zbyt rzadko wiąże się z reguły ze spożywaniem bardzo obfitych porcji. Nawet trzy posiłki dziennie obecnie są uznawane za minimum - zalecana ilość... WIĘCEJ


  | 1 | . . . . | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | . . . . | 62 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »