Dzisiaj jest: Wtorek, 19.11.2019 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

MENU



SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Dieta poprawiająca wrażliwość insulinową Dieta poprawiająca wrażliwość insulinową

10.11.2019

Cukrzyca typu drugiego należy do chorób cywilizacyjnych, na które cierpi coraz więcej osób. Podstępna choroba rozwija się na podłożu insulinooporności - najbardziej... WIĘCEJ


Treningi modelujące mięśnie brzucha - sprawdź skuteczne sposoby na płaski brzuch Treningi modelujące mięśnie brzucha - sprawdź skuteczne sposoby na płaski brzuch

08.11.2019

Płaski brzuch jest efektem modelowania i wzmacniania różnych partii mięśni brzucha, za pomocą aktywności fizycznej w postaci choćby odpowiednio dobranych ćwiczeń siłowych.... WIĘCEJ


Rozgrzewające przyprawy i ich zdrowotne właściwości Rozgrzewające przyprawy i ich zdrowotne właściwości

06.11.2019

Okres jesienno-zimowy sprzyja częstym infekcjom oraz wychłodzeniu organizmu. Dlatego też w tym czasie często wybieramy ciepłe napoje i dania z dodatkiem rozgrzewających i... WIĘCEJ


Przebieg procesów trawienia i wchłaniania makroskładników pokarmowych Przebieg procesów trawienia i wchłaniania makroskładników pokarmowych

04.11.2019

Odżywianie jest jednym z najważniejszych i podstawowych warunków życia człowieka. Od początków gatunku ludzkiego stanowiło czynnik prawidłowego rozwoju, zdrowia oraz było... WIĘCEJ


Brzoza - właściwości zdrowotne i zastosowanie Brzoza - właściwości zdrowotne i zastosowanie

02.11.2019

Brzoza (Betula) jest rodzajem drzew z rodziny brzozowatych. Występuje naturalnie na terenach półkuli północnej. Na całym świecie znane jest ok 120. gatunków brzóz,... WIĘCEJ


Odpoczywaj efektywnie - 9 zasad skutecznego odpoczynku Odpoczywaj efektywnie - 9 zasad skutecznego odpoczynku

30.10.2019

Nieefektywny wypoczynek prowadzi do gorszego samopoczucia i niższej wydajności w pracy. Brak efektywnego odpoczynku na dłuższą metę może przyczynić się do chronicznego... WIĘCEJ


Pasternak - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Pasternak - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

28.10.2019

Pasternak zwyczajny (Pastinica sativa) to białe, korzeniowe warzywo należące do rodziny selerowatych (podobnie jak popularna marchew i pietruszka). Nic więc dziwnego, że... WIĘCEJ


Przegląd serów brytyjskich Przegląd serów brytyjskich

26.10.2019

Wielka Brytania to państwo, które wszystkim kojarzy się z deszczową pogodą, znanym niemal wszystkim językiem angielskim oraz ze sławną rodziną królewską. W kuchni króluje... WIĘCEJ


Liście laurowe - właściwości zdrowotne i zastosowanie Liście laurowe - właściwości zdrowotne i zastosowanie

24.10.2019

Liść laurowy (inaczej liść bobkowy) jest suszonym liściem wawrzynu szlachetnego, pochodzącego z regionu śródziemnomorskiego. W kulinariach liście laurowe są wykorzystywane... WIĘCEJ


Dieta niskobiałkowa - kiedy można ją stosować? Dieta niskobiałkowa - kiedy można ją stosować?

22.10.2019

Dieta niskobiałkowa to dieta, która charakteryzuje się ograniczeniem podaży białka do ilości, która będzie tolerowana przez pacjenta. Oprócz tego, zadanie tej diety polega... WIĘCEJ


10 pomysłów na pasty kanapkowe 10 pomysłów na pasty kanapkowe

20.10.2019

Niewątpliwie masło jest zdrowe dopóki spożywa się je w rozsądnych ilościach - dlatego warto od czasu do czasu poświęcić chwilę na przygotowanie domowej pasty kanapkowej.... WIĘCEJ


Historia witamin, czyli jak i gdzie je odkryto Historia witamin, czyli jak i gdzie je odkryto

18.10.2019

Zarówno termin „witaminy”, jak i ich niezbędność do prawidłowego funkcjonowania organizmu znane są ludziom na całym świecie. Niemal na każdym kroku spotkać można się z... WIĘCEJ


Zamienniki jajek - jakimi produktami zastąpić jajka w przepisach? Zamienniki jajek - jakimi produktami zastąpić jajka w przepisach?

16.10.2019

Jeżeli zastanawiasz się czym zastąpić jajka w ulubionym przepisie, aby przyrządzić je dla osoby, która przeszła na weganizm, albo w jaki sposób uniknąć nadmiaru spożywania... WIĘCEJ


Znaczenie diety w walce z cellulitem Znaczenie diety w walce z cellulitem

14.10.2019

Cellulit, popularnie nazywany pomarańczową skórką, jest wynikiem nierównomiernego rozłożenia wody, tkanki tłuszczowej i produktów przemiany materii oraz nieprawidłowego... WIĘCEJ


Soki warzywno-owocowe, które oczyszczają organizm i dodają energii Soki warzywno-owocowe, które oczyszczają organizm i dodają energii

12.10.2019

Soki owocowe i warzywne są cennym źródłem witamin i minerałów. Spożywanie świeżo wyciśniętych soków każdego dnia dodaje energii, poprawia kondycję skóry i włosów oraz... WIĘCEJ


Rodzaje zatruć pokarmowych, ich przyczyny i objawy Rodzaje zatruć pokarmowych, ich przyczyny i objawy

08.10.2019

Zatrucia pokarmowe to zaburzenia funkcji organizmu, które spowodowane są przez zawarte w żywności toksyny mikroorganizmów lub związki chemiczne. Wyróżnić można zatrucia... WIĘCEJ


Pomysły kulinarne na dania z dyni Pomysły kulinarne na dania z dyni

06.10.2019

Sezon jesienny to pora kiedy w sklepach, na targach oraz na naszych stołach panuje królowa wszystkich warzyw - dynia. Roślina ta pochodzi z Ameryki Środkowej, a jej owoce... WIĘCEJ


Cukier, nadmiar kofeiny i wysoko przetworzona żywność - sprzymierzeńcy depresji Cukier, nadmiar kofeiny i wysoko przetworzona żywność - sprzymierzeńcy depresji

04.10.2019

Depresja jest chorobą, w przebiegu której dużą rolę odgrywa odpowiednie odżywianie. Naukowcy wytypowali szereg składników odżywczych, które korzystnie wpływają na proces... WIĘCEJ


Lipa - właściwości zdrowotne i zastosowanie Lipa - właściwości zdrowotne i zastosowanie

02.10.2019

Lipa (Lipa tilia) to rodzaj drzew z rodziny lipowatych, wśród których najpopularniejsze są dwa gatunki - lipa drobnolistna (T. cordata Mill.) oraz lipa szerokolistna (T.... WIĘCEJ


Skutki niedoborów witamin z grupy B Skutki niedoborów witamin z grupy B

30.09.2019

Witaminy z grupy B to rozpuszczalne w wodzie i nierozpuszczalne w tłuszczach substancje chemiczne niezbędne do zachowania prawidłowych procesów metabolicznych w organizmie.... WIĘCEJ


«   | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | . . . . | 67 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »