Dzisiaj jest: Piątek, 22.11.2019 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

MENU



SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Przyczyny przejadania się - co sprawia, że jesz za dużo? Przyczyny przejadania się - co sprawia, że jesz za dużo?

20.04.2019

Masz wrażenie, że ostatnio zjadasz zbyt duże porcje, albo nie odmawiasz dokładki, a przerwy między posiłkami wypełniasz chrupiąc słone przekąski lub delektując się słodkimi... WIĘCEJ


Jak powstają sery kwasowe (twarogowe) i podpuszczkowe? Jak powstają sery kwasowe (twarogowe) i podpuszczkowe?

18.04.2019

Ser to jeden najstarszych z produktów spożywczych wytwarzanych przez człowieka. Jego początki związane są z zapoczątkowaniem udomowienia i hodowli zwierząt. Legendy głoszą,... WIĘCEJ


Tanie przepisy na smaczny i sycący obiad Tanie przepisy na smaczny i sycący obiad

16.04.2019

Obiad powinien być odpowiednio sycący, a przy tym smaczny oraz przygotowany z relatywnie niedrogich składników. Poniżej przedstawiamy kilka potraw, które podbiją... WIĘCEJ


Domowe sposoby na kaszel suchy i mokry Domowe sposoby na kaszel suchy i mokry

14.04.2019

Kaszel jest odruchem obronnym organizmu umożliwiającym oczyszczenie dróg oddechowych z nadmiaru wydzieliny, albo z ciała obcego. Odruch polega na nabraniu głębokiego... WIĘCEJ


Lukrecja gładka - właściwości zdrowotne i zastosowanie Lukrecja gładka - właściwości zdrowotne i zastosowanie

12.04.2019

Lukrecja gładka (Glycyrrhiza glabra L.) to bylina z rodziny roślin bobowatych. Glycyrrhiza pochodzi od greckich słów glykis - słodki, oraz rhiza - korzeń. Pierwsze nazwy... WIĘCEJ


Jak zredukować ryzyko zachorowania na cukrzycę typu drugiego? Jak zredukować ryzyko zachorowania na cukrzycę typu drugiego?

10.04.2019

Cukrzyca typu drugiego należy do najczęściej występującego typu cukrzycy w skali globalnej. Do głównych przyczyn cukrzycy typu drugiego należą upośledzenie wydzielania... WIĘCEJ


Pomysły kulinarne na śniadania z wykorzystaniem jajek Pomysły kulinarne na śniadania z wykorzystaniem jajek

08.04.2019

Jajka są jednym z najpopularniejszych produktów wykorzystywanych do przyrządzania śniadań na całym świecie. Najchętniej wybierane są w postaci jajecznicy, omletu lub... WIĘCEJ


Znaczenie witaminy B9 (kwasu foliowego) w diecie kobiet Znaczenie witaminy B9 (kwasu foliowego) w diecie kobiet

06.04.2019

Witamina B9 (powszechnie nazywana kwasem foliowym, znana też jest jako folan, kwas pteroiloglutaminowy, folacyna) jest jednym z niezbędnych składników odżywczych, który w... WIĘCEJ


Masło cupuacu w pielęgnacji skóry Masło cupuacu w pielęgnacji skóry

04.04.2019

Masło cupuacu (czyt. masło kupasu) nazywane brazylijskim kuzynem masła kakaowego, pozyskiwane jest z owoców drzewa cupuacu (Theobroma grandiflorum), które rośnie w... WIĘCEJ


Czy od „dietetycznego” jedzenia można przytyć? Czy od „dietetycznego” jedzenia można przytyć?

02.04.2019

Czy wiesz, że wskaźniki otyłości w społeczeństwie uległy zwiększeniu, kiedy do supermarketów trafiły produkty oznaczone określeniem „z obniżoną zawartością tłuszczu”?... WIĘCEJ


Kiedy alkohol przestaje być tylko przyjemnością - pierwsze objawy uzależnienia i przeciwdziałanie nałogowi Kiedy alkohol przestaje być tylko przyjemnością - pierwsze objawy uzależnienia i przeciwdziałanie nałogowi

31.03.2019

Objawy choroby alkoholowej w pierwszej fazie uzależnienia są trudne do zaobserwowania przez osoby z bliskiego otoczenia. W wielu przypadkach symptomy alkoholizmu są... WIĘCEJ


Dlaczego warto zrezygnować z niektórych płatków śniadaniowych i muesli Dlaczego warto zrezygnować z niektórych płatków śniadaniowych i muesli

29.03.2019

Coraz częściej podążając za modą na zdrowe odżywianie chcemy wybierać odżywcze, niskokaloryczne zbożowe produkty śniadaniowe. Sugerujemy się reklamami i informacjami... WIĘCEJ


Pomysły kulinarne na jarmuż Pomysły kulinarne na jarmuż

27.03.2019

Jarmuż jest odmianą kapusty charakteryzującą się długimi, pomarszczonymi liśćmi o karbowanych brzegach. Jarmuż jest dostępny w odcieniach zieleni, fioletowo-zielonym i... WIĘCEJ


Adaptogeny - czym są i jak wpływają na organizm Adaptogeny - czym są i jak wpływają na organizm

25.03.2019

„Adaptogen” (łac. adaptare - dopasowywać, dostosowywać) to termin pierwszy raz użyty przez lekarza Mikołaja Lazareva w 1947. Lazarev poszukiwał w swoich badaniach... WIĘCEJ


Fakty i mity o witaminie C Fakty i mity o witaminie C

23.03.2019

Witamina C to dla wielu z nas sposób na wzmocnienie organizmu, dlatego najchętniej sięgamy po nią w okresie osłabionej odporności np. w czasie jesienno-zimowej aury czy... WIĘCEJ


Odżywki z białkiem serwatkowym - na „masę” czy „redukcję”? Odżywki z białkiem serwatkowym - na „masę” czy „redukcję”?

23.03.2019

Odżywki z białkiem serwatkowym są dobrym wsparciem dla osób, które chcą budować masę mięśniową. Nie pozostają jednak obojętne dla osób, które dążą do zredukowania masy... WIĘCEJ


Kasza owsiana - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Kasza owsiana - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

21.03.2019

Kasza owsiana produkowana jest z ziaren owsa. Wyróżnić można kaszę owsianą z pełnych ziaren - pęczak owsiany oraz kaszę owsianą rozdrobnioną (łamaną), która powstaje z... WIĘCEJ


Zasady żywienia w kamicy nerkowej Zasady żywienia w kamicy nerkowej

19.03.2019

Kamica nerkowa to schorzenie, które dotyczy odkładania się w nerkach i drogach moczowych złogów w postaci kryształów lub kamieni nierozpuszczalnych w wodzie soli. W... WIĘCEJ


Alergia na ryby - źródła, objawy i sposoby leczenia Alergia na ryby - źródła, objawy i sposoby leczenia

17.03.2019

Ryby są zdrowym produktem, niemniej podobnie jak niektóre warzywa i owoce, mogą powodować alergię. Reakcja alergiczna jest u dzieci i dorosłych wywoływana przez... WIĘCEJ


Kuchnia tunezyjska Kuchnia tunezyjska

15.03.2019

Tunezja to jeden z krajów rejonu północnej Afryki leżący nad Morzem Śródziemnym. Tunezyjska kuchnia należy do kuchni arabskich, w której widoczne są również akcenty... WIĘCEJ


  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | . . . . | 63 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »