Dzisiaj jest: Środa, 11.12.2019 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

MENU



SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Prohormony - co warto o nich wiedzieć Prohormony - co warto o nich wiedzieć

15.04.2014

Prohormony są związkami słabych steroidów androgennych zawierającymi androstendion i tzw. DHEA. Posiadają zdolność do przekształcenia się w testosteron. Wspomagają... WIĘCEJ


Jak "przemycić" warzywa do codziennej diety? Jak "przemycić" warzywa do codziennej diety?

13.04.2014

Bez warzyw nie ma zdrowej diety - to oczywiste. Oczywistym jednak nie jest już sposób, w jaki te warzywa można do codziennej diety wprowadzić i ciągle móc czerpać z... WIĘCEJ


CLA (sprzężony kwas linolowy) - korzyści z suplementacji CLA (sprzężony kwas linolowy) - korzyści z suplementacji

11.04.2014

Sprzężony kwas linolowy zwany potocznie CLA jest organicznym związkiem chemicznym należącym do grupy nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest jednym z izomerów kwasu... WIĘCEJ


Aronia - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Aronia - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

10.04.2014

Krzew aronii, choć pochodzi z Ameryki Północnej uprawiany jest w Polsce niemal na masową skalę, jednak wśród polskich konsumentów owoce aronii nie są zbyt popularne.... WIĘCEJ


Kreatyna w diecie - jak działa? Kreatyna w diecie - jak działa?

09.04.2014

Kreatyna jest białkiem złożonym z trzech aminokwasów, jakimi są arginina, metionina i glicyna. Występuje naturalnie w ludzkim organizmie, a także w mięsie i rybach. W... WIĘCEJ


Żywność przeterminowana - czy można ją spożywać? Żywność przeterminowana - czy można ją spożywać?

07.04.2014

Czasem zdarza się tak, iż zapomnimy o zakupionym kiedyś serze, jogurcie czy szynce i gdy znajdujemy ów produkt w lodówce okazuje się, że czas na jego zjedzenie już minął, a... WIĘCEJ


Suplementy antyoksydacyjne - czym są i jak działają? Suplementy antyoksydacyjne - czym są i jak działają?

06.04.2014

Antyoksydanty (przeciwutleniacze) są substancjami pomagającymi w neutralizowaniu wolnych rodników. Mają postać witamin, enzymów, minerałów oraz substancji fitochemicznych.... WIĘCEJ


Brak apetytu i wilczy głód Brak apetytu i wilczy głód

05.04.2014

Brak lub zmniejszenie apetytu czy zupełne nieodczuwanie głodu jest objawem tak samo niepokojącym jak jego nagły, pozornie niczym nieumotywowany wzrost. Jednakże, czy... WIĘCEJ


Preparaty z BCAA - korzyści i zagrożenia Preparaty z BCAA - korzyści i zagrożenia

02.04.2014

BCAA są grupą trzech rozgałęzionych aminokwasów, jakimi są walina, izoleucyna i leucyna. Stanowią 30% białka mięśniowego. Mają zdolność do zmniejszania rozpadu białek... WIĘCEJ


Co zawierają naturalne preparaty odchudzające? Co zawierają naturalne preparaty odchudzające?

31.03.2014

Wiele preparatów wspomagających odchudzanie zawiera naturalnie występujące w przyrodzie zioła i ekstrakty z owoców i warzyw. Przyglądamy się tym składnikom wraz z... WIĘCEJ


Minerały i witaminy w twojej diecie Minerały i witaminy w twojej diecie

31.03.2014

Minerały i witaminy są składnikami odżywczymi, które zapewniają dobre zdrowie i długie życie. Z naukowego punktu widzenia minerały i witaminy nie dostarczają energii same w... WIĘCEJ


Blender w nowoczesnej kuchni Blender w nowoczesnej kuchni

29.03.2014

Gotowanie jest sztuką. Każdy chciałby podczas proszonego obiadu zachwycić rodzinę jakimś niezwykle pysznym i pomysłowym daniem. Jednak jak w dzisiejszych czasach podać... WIĘCEJ


Chipsy a zdrowie Chipsy a zdrowie

28.03.2014

Chipsy to jedna z ulubionych przekąsek nie tylko dzieci. Pomimo kontrowersji, jakie budzi kwestia konsekwencji płynących z ich jedzenia, wciąż sprzedaje się je w większości... WIĘCEJ


Potrzeby białkowe organizmu - jak je zaspokoić? Potrzeby białkowe organizmu - jak je zaspokoić?

27.03.2014

Białka pełnią istotną rolę w zakresie poprawy wydolności sportowców. Do niedawna uważano, że proteiny są głównym źródłem siły i energii. Obecnie są obok węglowodanów drugim... WIĘCEJ


Suplementy diety Suplementy diety

26.03.2014

W ciągu ostatnich lat przeprowadzono wiele badań związanych ze spożywaniem różnych suplementów diety, oceniając między innymi ich wpływ na wydolność. W większości... WIĘCEJ


Ładowanie węglowodanami - zwiększ efekty ćwiczeń Ładowanie węglowodanami - zwiększ efekty ćwiczeń

24.03.2014

Ładowanie węglowodanami jest metodą, która została opracowana w latach sześćdziesiątych dwudziestego wieku, służącą do zwiększania zapasów glikogenu mięśniowego, a zatem... WIĘCEJ


Gruszki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Gruszki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

23.03.2014

Gruszka czyli owoc gruszy (łacińska nazwa Pyrus) - drzewa z rodziny różowatych pochodzi z Eurazji. Jej pierwsze odmiany rosły najprawdopodobniej około 3 tysiące lat temu w... WIĘCEJ


Co i kiedy jeść przed i po treningu Co i kiedy jeść przed i po treningu

21.03.2014

Pora spożycia posiłku, jego wartość odżywcza i wielkość mają wpływ na wydolność podczas ćwiczeń. Ostatni pokarm należy spożyć około 2-4 godziny przed treningiem, aby... WIĘCEJ


Indeks glikemiczny pod lupą Indeks glikemiczny pod lupą

20.03.2014

Indeks glikemiczny (IG) jest terminem określającym wpływ różnych produktów żywnościowych na poziom cukru we krwi. Wskaźnik może przyjmować wartość od 0 do 100 i informuje o... WIĘCEJ


Jak przywrócić skórze blask po zimie? Jak przywrócić skórze blask po zimie?

19.03.2014

Zimowy niedostatek słońca i nadmiernie przesiadywanie w zamkniętych, ogrzewanych pomieszczeniach nie pozostaje bez wpływu na nasz wygląd. Kasia narzeka, że po zimie jej... WIĘCEJ


  | 1 | . . . . | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | . . . . | 63 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »