Dzisiaj jest: Sobota, 07.12.2019 Imieniny: Marcina i Ambrożego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

MENU



SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Masło kontra margaryna - co zdrowsze? Masło kontra margaryna - co zdrowsze?

09.02.2014

Spór toczy się od dawna. Masło czy margaryna? Zarówno jeden i drugi tłuszcz posiadają swoich zagorzałych zwolenników. Półki sklepowe pełne są smarowideł i trudno się w tym... WIĘCEJ


Kawa czy herbata - co lepsze dla zdrowia i sylwetki ? Kawa czy herbata - co lepsze dla zdrowia i sylwetki ?

07.02.2014

Kawa czy herbata? Odwieczne pytanie, który z tych napojów jest lepszy dla zdrowia i dla zachowania sylwetki. Zacznijmy od herbaty. Herbata wpływa na zwiększenie... WIĘCEJ


Śniadanie - najważniejszy posiłek w ciągu dnia Śniadanie - najważniejszy posiłek w ciągu dnia

05.02.2014

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia- każdy z nas gdzieś już kiedyś takie stwierdzenie słyszał, bądź nawet musiał słuchać go dzień w dzień od zmartwionych naszym... WIĘCEJ


Odchudzanie przez objadanie - nowy trend w dietetyce Odchudzanie przez objadanie - nowy trend w dietetyce

03.02.2014

Dieta Intermittent fasting jest sposobem dbania o sylwetkę bazującym na okresowym poście, a zatem na kilkunastogodzinnej głodówce przeplatanej z tak zwanym oknem jedzenia,... WIĘCEJ


Natka pietruszki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Natka pietruszki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

01.02.2014

Natka pietruszki jest od wieków ceniona nie tylko jako przyprawa, za swoje właściwości smakowe, ale również jako witaminowa bomba, panaceum na różnego rodzaju dolegliwości.... WIĘCEJ


Odżywianie w ciąży Odżywianie w ciąży

30.01.2014

Okres ciąży jest dla kobiety, zarówno pod względem emocjonalnym jak i fizjologicznym, okresem absolutnie niezwykłym. Chyba nikt nie ma co do tego najmniejszych wątpliwości.... WIĘCEJ


Orzechy - rodzaje i porównanie wartości odżywczych Orzechy - rodzaje i porównanie wartości odżywczych

28.01.2014

Na pierwszy rzut oka orzechy sprawiają wrażenie kalorycznych przekąsek, jeszcze do niedawna były postrzegane jako „tuczące”, przede wszystkim ze względu na względnie wysoką... WIĘCEJ


Sery w diecie - rodzaje i wartości odżywcze Sery w diecie - rodzaje i wartości odżywcze

26.01.2014

Serem nazywamy produkt mleczny dojrzewający bądź niedojrzewający, miękki, półtwardy lub twardy, uzyskany poprzez wytrącenie z mleka tłuszczu i białka w postaci skrzepu,... WIĘCEJ


Nietolerancje pokarmowe Nietolerancje pokarmowe

23.01.2014

Z osobą skarżącą się na nietolerancję pokarmową spotkał się chyba każdy z nas. Jedną z występujących najczęściej i budzących najmniejsze zdziwienie jest np. nietolerancja... WIĘCEJ


Biała herbata - pij dla zachowania gładkej cery i jasnego umysłu Biała herbata - pij dla zachowania gładkej cery i jasnego umysłu

21.01.2014

Biała herbata jest napojem przygotowywanym z pąków i młodych liści krzewu Camellia sinensis zbieranych wczesną wiosną. Następnie są poddawane suszeniu na słońcu, co wpływa... WIĘCEJ


Amarantus i jego właściwości Amarantus i jego właściwości

19.01.2014

Gdy przyjrzymy się uważniej odżywczym właściwościom amarantusa, możemy zacząć zastanawiać się, jak to możliwe, że zboże to wciąż jest tak mało w naszych rodzimych kuchniach... WIĘCEJ


Sen - wspomaga odchudzanie? Sen - wspomaga odchudzanie?

17.01.2014

Amerykańscy naukowcy z Uniwersytetu w Chicago przeprowadzili badania, które dowiodły, że osoby śpiące krócej niż 6 godzin mają większe skłonności do przybierania na wadze.... WIĘCEJ


Zdrowe słodycze Zdrowe słodycze

15.01.2014

Zdrowe słodycze to marzenie każdego łasucha, który chciałby zadbać o swoje ciało. Czy coś takiego może jednak w ogóle istnieć? Czy możliwe jest, by bezkarnie cieszyć się... WIĘCEJ


Odżywianie zimą - jedz z głową Odżywianie zimą - jedz z głową

13.01.2014

Przybieranie na wadze u osób mających tego typu tendencje jest szczególnie zauważalne w okresie zimowym. Skłonność do przejadania się może mieć swe źródło w uwarunkowaniach... WIĘCEJ


Odchudzanie? - polub pikantne przyprawy Odchudzanie? - polub pikantne przyprawy

11.01.2014

Dietetyczne posiłki są krytykowane za mdły smak, ponieważ większość dietetyków zaleca rezygnację z soli i cukru. Warto zastąpić je ostrymi przyprawami, które usprawniają... WIĘCEJ


Kwasy omega 3 - nie zawsze zdrowe Kwasy omega 3 - nie zawsze zdrowe

09.01.2014

Kwasy omega 3 są jednym z najbardziej skoncentrowanych źródeł energii w pożywieniu. Są potrzebne organizmowi do budowy komórek, tkanek i narządów, a także do syntezy... WIĘCEJ


Nietolerancja laktozy Nietolerancja laktozy

07.01.2014

Nietolerancja laktozy to jedna z nietolerancji pokarmowych. Jej objawy i charakterystykę znamy, lepiej lub gorzej, gdyż występuje ona stosunkowo często. Jednakże, jeśli... WIĘCEJ


Pszenica durum, semolina i ich cenne właściwości Pszenica durum, semolina i ich cenne właściwości

05.01.2014

Pszenica durum (łac. Triticum durum), zwana też makaronową jest wyjątkowym gatunkiem wyselekcjonowanym spośród innych uprawianych gatunków zbóż. Pszenica dobrej jakości... WIĘCEJ


Chleb razowy a chleb razowy na zakwasie - różnice Chleb razowy a chleb razowy na zakwasie - różnice

04.01.2014

Chleb nieodłącznie towarzyszy nam prawie każdego dnia. Nawet w małym osiedlowym sklepiku półki uginają się od różnego rodzaju pieczywa - chleba, bułek, rogali. Mamy do... WIĘCEJ


Czy warto kupować mrożone owoce i warzywa? Czy warto kupować mrożone owoce i warzywa?

02.01.2014

O ile latem mamy dostęp do ogromnej wręcz ilości świeżych warzyw i owoców, i to do tego w stosunkowo niskich cenach, to z upływem czasu, gdy nadchodzi jesień, a później... WIĘCEJ


  | 1 | . . . . | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »