Dzisiaj jest: Czwartek, 23.01.2020 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

MENU



SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Jak pozbyć się zaparć? Jak pozbyć się zaparć?

20.10.2013

Zaparcie to utrudniona, przez różnego rodzaju czynniki, defekacja lub za niska częstotliwość wypróżnień na przestrzeni tygodnia (mniej niż 2 razy w tygodniu) czy też... WIĘCEJ


Banany - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Banany - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

18.10.2013

Niewątpliwie banan to najpopularniejszy owoc na świecie, o całkiem sporych jak na owoce wartościach odżywczych - o dużym "pokładzie" witamin i składników mineralnych. Banan... WIĘCEJ


5 najbardziej tuczących produktów 5 najbardziej tuczących produktów

15.10.2013

Niektóre rodzaje pokarmu działają w ten sposób, że powodują szybkie gromadzenie się masy tłuszczowej i uniemożliwiają skuteczne odchudzanie. Oto pięć najbardziej tuczących... WIĘCEJ


Dlaczego czekolada uzależnia? Dlaczego czekolada uzależnia?

13.10.2013

Czekolada jest produkowana ze zmielonych ziaren kakaowca, a także dodatków poprawiających jej smak i aromat. Dawniej serwowano ją przede wszystkim w postaci napoju. Dziś... WIĘCEJ


Głodówki - wyniszczają czy oczyszczają organizm? Głodówki - wyniszczają czy oczyszczają organizm?

11.10.2013

Głodówki od lat budzą kontrowersje w środowiskach medycznych. Obecnie ścierają się dwa zasadnicze poglądy na temat tego sposobu odżywiania. Według jednego głodówka... WIĘCEJ


Prozdrowotne właściwości czerwonej herbaty Prozdrowotne właściwości czerwonej herbaty

08.10.2013

Czerwona herbata, o czym mało kto wie, produkowana jest z dokładnie tej samej rośliny, z której wytwarza się herbatę czarną, czyli tą, którą popijamy w naszym kraju... WIĘCEJ


Żywność GMO - dlaczego budzi kontrowersje? Żywność GMO - dlaczego budzi kontrowersje?

06.10.2013

Pod nazwą GMO kryją się organizmy modyfikowane genetycznie, zwane też transgenicznymi. Charakteryzują się tym, że zawierają geny pochodzące z obcego organizmu. Modyfikacje... WIĘCEJ


Białko odchudza - prawda czy mit? Białko odchudza - prawda czy mit?

04.10.2013

Sukces diety wysokobiałkowej został przyćmiony przez pogłoski związane z wątpliwymi właściwościami odchudzającymi protein. Zaczęto się zastanawiać, czy produkty bogate w... WIĘCEJ


Konsumencie, nie daj się oszukać Konsumencie, nie daj się oszukać

29.09.2013

Producenci żywności nie zawsze są uczciwi wobec konsumentów. Niektórzy celowo wprowadzają błąd oferując zafałszowane produkty żywnościowe. Konsumencie, czy na pewno wiesz,... WIĘCEJ


Czy produkty light są zdrowe? Czy produkty light są zdrowe?

27.09.2013

Kiedyś produkty typu light były pewnego rodzaju luksusem, czymś rzadkim czy nawet egzotycznym. Kupowanie ich - fanaberią. Z biegiem czasu wszystko się jednak zmieniło.... WIĘCEJ


Stewia - słodkie życie bez cukru Stewia - słodkie życie bez cukru

25.09.2013

Słodki smak nie musi oznaczać rezygnacji ze zdrowia i smukłej sylwetki, jeśli stosuje się stewię. Roślina kryjąca słodycz w liściach jest od lat używana jako naturalny... WIĘCEJ


Próżniowe przechowywanie żywności Próżniowe przechowywanie żywności

19.09.2013

Co pewien czas media bombardują nas informacjami o stale rosnącej cenie żywności. Być może sami też zauważamy, iż za zwyczajową kwotę jaką niegdyś przeznaczaliśmy na zakupy... WIĘCEJ


Czy diety odchudzające z limitem kalorycznym są skuteczne? Czy diety odchudzające z limitem kalorycznym są skuteczne?

11.09.2013

Diety redukcyjne opierające się na dziennym limicie kalorii, którego nie możemy przekroczyć, są niezwykle popularne wśród osób, które postanowiły zrzucić zbędne kilogramy.... WIĘCEJ


Kukurydza - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Kukurydza - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

05.09.2013

Kukurydza (łacińska nazwa Zea mays subsp. mays) to bardzo wartościowe pod względem odżywczym warzywo, jedno z pierwszych hodowanych na dużą skalę roślin przez człowieka.... WIĘCEJ


Sezon na grzybobranie otwarty! Sezon na grzybobranie otwarty!

27.08.2013

Grzybobranie jest wieloletnim polskim zwyczajem sięgającym czasów szlacheckich. Ponieważ sezon na grzyby można uznać za rozpoczęty, warto wiedzieć, gdzie w tym roku wybrać... WIĘCEJ


Czy pieczywo może być zdrowe? Czy pieczywo może być zdrowe?

21.08.2013

Dlaczego półkilogramowy bochenek chleba w supermarkecie może kosztować 2 zł, podczas gdy w dobrej piekarni za podobny trzeba zapłacić co najmniej 5-6 złotych? Czy pieczywo... WIĘCEJ


Ćwiczenia na kręgosłup Ćwiczenia na kręgosłup

14.08.2013

W dzisiejszych czasach bóle kręgosłupa doprowadzają do rozpaczy zarówno ludzi młodych jak i starszych. Nasz siedzący tryb życia, zbyt mała ilość ruchu i nieprawidłowa... WIĘCEJ


Pij tanio i zdrowo! Pij tanio i zdrowo!

08.08.2013

Woda bez smaku? To już przeszłość. Wszyscy odczuwamy potrzebę zaspakajania pragnienia i wiemy, jak szczególną rolę spełnia nawadnianie organizmu. Jednak wiele z nas nie... WIĘCEJ


Jak odróżnić polski czosnek od chińskiego? Jak odróżnić polski czosnek od chińskiego?

06.08.2013

O tym skarbie z bożej apteki natury warto sobie przypomnieć zwłaszcza wtedy, gdy nasz organizm potrzebuje pomocy w skutecznej obronie przed wirusami. Warzywo to zawiera... WIĘCEJ


Sokowirówka - sposób na zdrowe soki Sokowirówka - sposób na zdrowe soki

26.07.2013

Pewnie większość z nas dobrze zna poniższy scenariusz. Dzwoni budzik, na dworze jeszcze szaro, w pół śnie idziemy do kuchni i nastawiamy wodę na kawę lub włączamy ekspres.... WIĘCEJ


  | 1 | . . . . | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »