Dzisiaj jest: Niedziela, 15.12.2019 Imieniny: Celiny i Waleriana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

MENU



SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

10 pomysłów na pasty kanapkowe 10 pomysłów na pasty kanapkowe

20.10.2019

Niewątpliwie masło jest zdrowe dopóki spożywa się je w rozsądnych ilościach - dlatego warto od czasu do czasu poświęcić chwilę na przygotowanie domowej pasty kanapkowej.... WIĘCEJ


Historia witamin, czyli jak i gdzie je odkryto Historia witamin, czyli jak i gdzie je odkryto

18.10.2019

Zarówno termin „witaminy”, jak i ich niezbędność do prawidłowego funkcjonowania organizmu znane są ludziom na całym świecie. Niemal na każdym kroku spotkać można się z... WIĘCEJ


Zamienniki jajek - jakimi produktami zastąpić jajka w przepisach? Zamienniki jajek - jakimi produktami zastąpić jajka w przepisach?

16.10.2019

Jeżeli zastanawiasz się czym zastąpić jajka w ulubionym przepisie, aby przyrządzić je dla osoby, która przeszła na weganizm, albo w jaki sposób uniknąć nadmiaru spożywania... WIĘCEJ


Znaczenie diety w walce z cellulitem Znaczenie diety w walce z cellulitem

14.10.2019

Cellulit, popularnie nazywany pomarańczową skórką, jest wynikiem nierównomiernego rozłożenia wody, tkanki tłuszczowej i produktów przemiany materii oraz nieprawidłowego... WIĘCEJ


Soki warzywno-owocowe, które oczyszczają organizm i dodają energii Soki warzywno-owocowe, które oczyszczają organizm i dodają energii

12.10.2019

Soki owocowe i warzywne są cennym źródłem witamin i minerałów. Spożywanie świeżo wyciśniętych soków każdego dnia dodaje energii, poprawia kondycję skóry i włosów oraz... WIĘCEJ


Rodzaje zatruć pokarmowych, ich przyczyny i objawy Rodzaje zatruć pokarmowych, ich przyczyny i objawy

08.10.2019

Zatrucia pokarmowe to zaburzenia funkcji organizmu, które spowodowane są przez zawarte w żywności toksyny mikroorganizmów lub związki chemiczne. Wyróżnić można zatrucia... WIĘCEJ


Pomysły kulinarne na dania z dyni Pomysły kulinarne na dania z dyni

06.10.2019

Sezon jesienny to pora kiedy w sklepach, na targach oraz na naszych stołach panuje królowa wszystkich warzyw - dynia. Roślina ta pochodzi z Ameryki Środkowej, a jej owoce... WIĘCEJ


Cukier, nadmiar kofeiny i wysoko przetworzona żywność - sprzymierzeńcy depresji Cukier, nadmiar kofeiny i wysoko przetworzona żywność - sprzymierzeńcy depresji

04.10.2019

Depresja jest chorobą, w przebiegu której dużą rolę odgrywa odpowiednie odżywianie. Naukowcy wytypowali szereg składników odżywczych, które korzystnie wpływają na proces... WIĘCEJ


Lipa - właściwości zdrowotne i zastosowanie Lipa - właściwości zdrowotne i zastosowanie

02.10.2019

Lipa (Lipa tilia) to rodzaj drzew z rodziny lipowatych, wśród których najpopularniejsze są dwa gatunki - lipa drobnolistna (T. cordata Mill.) oraz lipa szerokolistna (T.... WIĘCEJ


Skutki niedoborów witamin z grupy B Skutki niedoborów witamin z grupy B

30.09.2019

Witaminy z grupy B to rozpuszczalne w wodzie i nierozpuszczalne w tłuszczach substancje chemiczne niezbędne do zachowania prawidłowych procesów metabolicznych w organizmie.... WIĘCEJ


8 ćwiczeń na ujędrnienie ramion, czyli sposób na tzw. „motylki” 8 ćwiczeń na ujędrnienie ramion, czyli sposób na tzw. „motylki”

29.09.2019

Ramiona pozbawione jędrności nie prezentują się dobrze. Obwisła część zwana „motylkami” to jeden z głównych kompleksów osób niepoświęcających uwagi ćwiczeniom wzmacniającym... WIĘCEJ


Przegląd serów holenderskich Przegląd serów holenderskich

25.09.2019

Holandia to państwo, które większości kojarzy się z wiatrakami, tulipanami, rowerami, drewnianymi chodakami oraz aromatycznymi, pysznymi i tradycyjnymi serami. Nic... WIĘCEJ


6 roślin, które usuwają nadmiar wody z organizmu 6 roślin, które usuwają nadmiar wody z organizmu

23.09.2019

Nadmiar wody w organizmie to problem, który dotyczy wielu kobiet. Mogą go powodować czynniki fizjologiczne, w tym wahania hormonalne, a także czynniki zewnętrzne, w tym... WIĘCEJ


Kwasy tłuszczowe omega-3 i ich znaczenie dla organizmu Kwasy tłuszczowe omega-3 i ich znaczenie dla organizmu

21.09.2019

Tłuszcze, które dostarczamy wraz z pożywieniem są najbardziej skoncentrowanym źródłem energii, witamin rozpuszczalnych w tłuszczach (A, D, E, K) oraz nienasyconych kwasów... WIĘCEJ


Wpływ czynników klimatycznych na sposób żywienia Wpływ czynników klimatycznych na sposób żywienia

19.09.2019

Życie oraz wszelka działalność człowieka zależą w głównej mierze od środowiska, w którym przebywa. Warunki środowiskowe (wilgotność powietrza, rodzaj roślinności,... WIĘCEJ


Profesjonalna deska serów - wybór serów, akcesoriów i odpowiedniego trunku Profesjonalna deska serów - wybór serów, akcesoriów i odpowiedniego trunku

15.09.2019

Deskę serów można podać na lunch, kiedy pojawią się niespodziewani goście lub jako przystawkę. W restauracji deska serów jest podawana między sałatkami a daniem głównym,... WIĘCEJ


Pigwa - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki. Przepisy na przetwory z pigwy Pigwa - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki. Przepisy na przetwory z pigwy

13.09.2019

Pigwa pospolita wywodzi się z obszarów Azji Mniejszej, Zakaukazia i południowo-wschodniej Arabii. W Polsce zadomowiła się głównie jako roślina ozdobna, podobnie jak... WIĘCEJ


Produkty, które pomogą pozbyć się nadmiaru tłuszczu trzewnego (wokół brzucha) Produkty, które pomogą pozbyć się nadmiaru tłuszczu trzewnego (wokół brzucha)

11.09.2019

Tłuszcz trzewny jest widoczny gołym okiem jako tzw. oponka na brzuchu. Zanim jednak pojawi się on w postaci zwiększonego obwodu w talii, osadza się na narządach... WIĘCEJ


Konserwanty w żywności - charakterystyka i wpływ na zdrowie Konserwanty w żywności - charakterystyka i wpływ na zdrowie

09.09.2019

Konserwanty (substancje konserwujące) to związki chemiczne przedłużające okres przydatności żywności do spożycia przez zabezpieczenie ich przed zepsuciem i rozkładem... WIĘCEJ


Kwas hialuronowy w pielęgnacji skóry Kwas hialuronowy w pielęgnacji skóry

07.09.2019

Kwas hialuronowy (gr. hyalos - szkło) (ang. hyaluronic acid HA) to związek chemiczny, który wyizolowano po raz pierwszy w 1934 roku ze szklistego ciała oka bydląt. Kwas... WIĘCEJ


  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | . . . . | 68 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »