Dzisiaj jest: Niedziela, 27.05.2018 Imieniny: Jana i Juliusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

MENU



SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Lipofobia. Skąd się bierze lęk przed spożywaniem tłuszczu? Lipofobia. Skąd się bierze lęk przed spożywaniem tłuszczu?

27.02.2018

Choć sama lipofobia jest zjawiskiem powszechnym, to jednak niewiele osób zdaje sobie sprawę z jej istnienia. W sklepach popularna jest przecież sprzedaż odchudzonego... WIĘCEJ


Jaką wybrać szczoteczkę manualną czy elektryczną (obrotową, soniczną, ultradźwiękową)? Jaką wybrać szczoteczkę manualną czy elektryczną (obrotową, soniczną, ultradźwiękową)?

25.02.2018

Na rynku są dostępne różne rodzaje szczoteczek do zębów - manualne oraz elektryczne - wśród których wyróżniamy: obrotowe (rotacyjne i rotacyjno-pulsacyjne), soniczne i... WIĘCEJ


Nadpsute warzywa i owoce - lepiej ich nie jedz! Nadpsute warzywa i owoce - lepiej ich nie jedz!

23.02.2018

Konsument widząc nadpsute warzywo lub owoc, albo wyrzuci je od razu, albo (żeby nie marnować jedzenia) odkroi zepsutą część i zje pozostałą. W tym przypadku lepiej... WIĘCEJ


L-glutamina, wzmocnienie nie tylko dla mięśni i jelit L-glutamina, wzmocnienie nie tylko dla mięśni i jelit

21.02.2018

Stosowanie aminokwasów jest dość powszechne u kulturystów, przeciętny człowiek ma jednak o nich niewielkie pojęcie. A szkoda, bo aminokwasy takie jak l-glutamina mają... WIĘCEJ


Dieta korporacyjna - jak i czym "żywią się" pracownicy korporacji Dieta korporacyjna - jak i czym "żywią się" pracownicy korporacji

20.02.2018

Dieta korporacyjna rozumiana jako sposób odżywiania się pracowników korporacji jest bardzo zróżnicowana - każdy je jak chce, na co ma ochotę i jeżeli ma czas. W korporacji... WIĘCEJ


Grzyby shiitake - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Grzyby shiitake - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

18.02.2018

Znane głównie dzięki medycynie chińskiej, która uważa je za naturalne lekarstwo na wiele chorób, od niedawna docenione również w Europie - grzyby shiitake stają się coraz... WIĘCEJ


Jak powstaje szynka parmeńska - walory i sposoby podania Jak powstaje szynka parmeńska - walory i sposoby podania

16.02.2018

Prosciutto di Parma, Parma ham - czyli szynka parmeńska - wspaniały, jedyny w swoim rodzaju włoski przysmak mięsny. Ten rodzaj szynki produkowany jest w okolicy Parmy... WIĘCEJ


Jak ćwiczyć, by nie obciążać kolan? Jak ćwiczyć, by nie obciążać kolan?

15.02.2018

Dużo mówi się o tym, że sport to zdrowie, czasem jednak aktywność fizyczna może być też niebezpieczna. Brak rozgrzewki, zła ocena własnej wytrzymałości, nieprawidłowa... WIĘCEJ


Mało znane odmiany fasoli i ich wartości odżywcze Mało znane odmiany fasoli i ich wartości odżywcze

13.02.2018

W Polsce największym zainteresowaniem cieszą się takie odmiany fasoli jak fasola biała, fasola piękny jaś oraz od niedawna czerwona fasola kojarzona głównie z kuchnią... WIĘCEJ


Tyjesz na diecie wegetariańskiej? Sprawdź, dlaczego Tyjesz na diecie wegetariańskiej? Sprawdź, dlaczego

11.02.2018

Dużo mówi się o tym, że dieta wegetariańska jest zdrowa, a wegetarianie żyją dłużej od wszystkożerców. Sporo osób na diecie bezmięsnej zauważa jednak u siebie początkowy... WIĘCEJ


Robaki na talerzu - dlaczego w niektórych regionach owady są kulinarnym przysmakiem? Robaki na talerzu - dlaczego w niektórych regionach owady są kulinarnym przysmakiem?

09.02.2018

Zanim odpowiemy na pytanie postawione w tytule, przedstawimy pokrótce, w jakich regionach możemy zostać poczęstowani takimi przysmakami. To zastanawiające, dlaczego w... WIĘCEJ


Czym są kalorie i dlaczego kaloria kalorii nierówna? Czym są kalorie i dlaczego kaloria kalorii nierówna?

07.02.2018

Zainteresowanie tematem kalorii kumuluje się głównie przy okazji świąt oraz tłustego czwartku. Wiemy więc, że pączek w zależności od sposobu smażenia, nadzienia w środku i... WIĘCEJ


Sztuczne barwniki i aromaty - przedstawiamy jak i z czego powstają Sztuczne barwniki i aromaty - przedstawiamy jak i z czego powstają

05.02.2018

Sztuczne barwniki oraz aromaty poprawiają wrażenia smakowo-zapachowe i wygląd kolorystyczny produktu. Tym razem nie będziemy się zastanawiać jak wpływają na zdrowie -... WIĘCEJ


Mało znane przyprawy, które warto znać Mało znane przyprawy, które warto znać

03.02.2018

Masz wrażenie, że w twojej kuchni panuje nuda? Być może ograniczasz się do stosowania wyłącznie kilku przypraw. Wszystkim znane są zioła prowansalskie, oregano, bazylia czy... WIĘCEJ


Ksylitol - substytut cukru, właściwości i zastosowanie Ksylitol - substytut cukru, właściwości i zastosowanie

01.02.2018

Cukier brzozowy znany przede wszystkim pod nazwą ksylitol należy do grona słodzików naturalnego pochodzenia. Ten substytut cukru od kilku lat zdobywa coraz szersze uznanie... WIĘCEJ


Technologiczne nowinki - sposób na domowy fitness Technologiczne nowinki - sposób na domowy fitness

31.01.2018

Świat mknie do przodu, napędzany przez innowacyjne technologie. Pojawiają się coraz ciekawsze i bardziej efektywne sposoby dbania o formę, także w domowym zaciszu. Poniżej... WIĘCEJ


Pieprz kajeński - charakterystyka, właściwości lecznicze, zastosowanie w kuchni Pieprz kajeński - charakterystyka, właściwości lecznicze, zastosowanie w kuchni

29.01.2018

Pieprz cayenne, pieprz kajeński, papryka kajeńska, pieprz turecki - pod takimi właśnie nazwami znana jest ta bardzo pikantna przyprawa. Nazwa pieprz jest jednak myląca. Nie... WIĘCEJ


Jak schudnąć przy niedoczynności tarczycy? Jak schudnąć przy niedoczynności tarczycy?

28.01.2018

Niedoczynność tarczycy w Polsce doskwiera około 5% populacji, wśród osób do 60 roku życia. Problem ten dotyka zwłaszcza kobiet (występuje około 5 razy częściej u kobiet niż... WIĘCEJ


Chrzan - nie tylko na odporność Chrzan - nie tylko na odporność

26.01.2018

Chrzan na polskim stole pojawia się co najmniej raz w roku - podczas świąt wielkanocnych. Przy innych okazjach pojawia się dosyć rzadko, podawany głównie jako dodatek do... WIĘCEJ


Jak robić przemyślane zakupy spożywcze? Jak robić przemyślane zakupy spożywcze?

24.01.2018

Okazuje się, że Polacy przeciętnie na artykuły spożywcze wydają około 43% swojego dochodu, co wynika z badania przeprowadzonego przez GfK - to bardzo dużo, a warto... WIĘCEJ


  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | . . . . | 49 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »