Dzisiaj jest: Poniedziałek, 16.07.2018 Imieniny: Marii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

MENU



SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Sztuczne barwniki i aromaty - przedstawiamy jak i z czego powstają Sztuczne barwniki i aromaty - przedstawiamy jak i z czego powstają

05.02.2018

Sztuczne barwniki oraz aromaty poprawiają wrażenia smakowo-zapachowe i wygląd kolorystyczny produktu. Tym razem nie będziemy się zastanawiać jak wpływają na zdrowie -... WIĘCEJ


Mało znane przyprawy, które warto znać Mało znane przyprawy, które warto znać

03.02.2018

Masz wrażenie, że w twojej kuchni panuje nuda? Być może ograniczasz się do stosowania wyłącznie kilku przypraw. Wszystkim znane są zioła prowansalskie, oregano, bazylia czy... WIĘCEJ


Ksylitol - substytut cukru, właściwości i zastosowanie Ksylitol - substytut cukru, właściwości i zastosowanie

01.02.2018

Cukier brzozowy znany przede wszystkim pod nazwą ksylitol należy do grona słodzików naturalnego pochodzenia. Ten substytut cukru od kilku lat zdobywa coraz szersze uznanie... WIĘCEJ


Technologiczne nowinki - sposób na domowy fitness Technologiczne nowinki - sposób na domowy fitness

31.01.2018

Świat mknie do przodu, napędzany przez innowacyjne technologie. Pojawiają się coraz ciekawsze i bardziej efektywne sposoby dbania o formę, także w domowym zaciszu. Poniżej... WIĘCEJ


Pieprz kajeński - charakterystyka, właściwości lecznicze, zastosowanie w kuchni Pieprz kajeński - charakterystyka, właściwości lecznicze, zastosowanie w kuchni

29.01.2018

Pieprz cayenne, pieprz kajeński, papryka kajeńska, pieprz turecki - pod takimi właśnie nazwami znana jest ta bardzo pikantna przyprawa. Nazwa pieprz jest jednak myląca. Nie... WIĘCEJ


Jak schudnąć przy niedoczynności tarczycy? Jak schudnąć przy niedoczynności tarczycy?

28.01.2018

Niedoczynność tarczycy w Polsce doskwiera około 5% populacji, wśród osób do 60 roku życia. Problem ten dotyka zwłaszcza kobiet (występuje około 5 razy częściej u kobiet niż... WIĘCEJ


Chrzan - nie tylko na odporność Chrzan - nie tylko na odporność

26.01.2018

Chrzan na polskim stole pojawia się co najmniej raz w roku - podczas świąt wielkanocnych. Przy innych okazjach pojawia się dosyć rzadko, podawany głównie jako dodatek do... WIĘCEJ


Jak robić przemyślane zakupy spożywcze? Jak robić przemyślane zakupy spożywcze?

24.01.2018

Okazuje się, że Polacy przeciętnie na artykuły spożywcze wydają około 43% swojego dochodu, co wynika z badania przeprowadzonego przez GfK - to bardzo dużo, a warto... WIĘCEJ


Czarna kawa pomoże schudnąć Czarna kawa pomoże schudnąć

22.01.2018

Kawa mielona pomaga schudnąć, a właściwie przyspieszyć metabolizm, pod warunkiem, że nie dodajesz do niej mleka, cukru, czy też innych dodatków zawierających węglowodany... WIĘCEJ


Desery na bazie warzyw - czy można zrobić pyszny creme brulee z dyni? Desery na bazie warzyw - czy można zrobić pyszny creme brulee z dyni?

20.01.2018

Wśród dietetycznych trendów rozkwita awangardowa tendencja do przyrządzania deserów na bazie warzyw. I wcale nie chodzi tu o marchewkowe ciasto czy sernik z dodatkiem... WIĘCEJ


Ssanie oleju - sposób na zdrowie i urodę Ssanie oleju - sposób na zdrowie i urodę

18.01.2018

Ssanie oleju wbrew pozorom nie jest nowym trendem - ta technika znana była medycynie ajuwerdyjskiej jeszcze przed naszą erą. Dawniej medycyny uważali, że płukanie ust... WIĘCEJ


Kebab - rodzaje kebaba, jak jest robiony, czy jest zdrowy?, domowy przepis Kebab - rodzaje kebaba, jak jest robiony, czy jest zdrowy?, domowy przepis

16.01.2018

Kebab jest charakterystyczną potrawą kuchni orientalnej (pochodzi z Persji, jednak ojczyzną klasycznego kebaba / kebapa jest Turcja), występującą w ponad dwudziestu... WIĘCEJ


Bakterie Lactobacillus Acidophilus - dlaczego są nam potrzebne? Bakterie Lactobacillus Acidophilus - dlaczego są nam potrzebne?

14.01.2018

Bakterie uznajemy za drobnoustroje powodujące choroby. Są jednak i takie mikroorganizmy, których potrzebujemy do zachowania zdrowia. Należą do nich między innymi bakterie... WIĘCEJ


Jak przełamać zastój w odchudzaniu? Jak przełamać zastój w odchudzaniu?

12.01.2018

Przez kilka miesięcy twoja waga spadała w dół jak szalona, a teraz nagle dopadł cię zastój? Nie martw się, ten problem dotyczy niemalże każdej odchudzającej się osoby. Na... WIĘCEJ


Hummus, baba ghanoush czy ful medames? Przepisy na zdrowe, orientalne pasty Hummus, baba ghanoush czy ful medames? Przepisy na zdrowe, orientalne pasty

10.01.2018

Pasty kanapkowe to zdrowa odmiana dla pasztetów, serków i innych wysoko przetworzonych produktów, które często wykorzystujemy do przyrządzania kanapek. Proponujemy... WIĘCEJ


Uważaj na reklamy "leków" - nie daj się nabić w butelkę Uważaj na reklamy "leków" - nie daj się nabić w butelkę

08.01.2018

Reklamy suplementów diety to drugi „majstersztyk” obok reklamy produktów finansowych obiecujących złote góry. Sposób ich opracowania jest oparty na wiedzy z dziedziny... WIĘCEJ


Kalistenika - wszystko, co musisz o niej wiedzieć Kalistenika - wszystko, co musisz o niej wiedzieć

06.01.2018

Kalistenika wciąż nie jest tak popularna jak siłownia, a szkoda - ta forma ćwiczeń zasługuje na równie dużą uwagę. Ćwiczenia kalisteniczne mogą wykonywać zarówno osoby... WIĘCEJ


7 rzeczy, których możesz nie wiedzieć o warzywach 7 rzeczy, których możesz nie wiedzieć o warzywach

04.01.2018

Myślisz, że warzywa są nudne? Nic bardziej mylnego - ta grupa roślin jadalnych kryje wiele zagadek. Niektóre z warzyw pierwotnie wyglądały inaczej niż współcześnie.... WIĘCEJ


Jak marnować mniej jedzenia w kuchni? Jak marnować mniej jedzenia w kuchni?

02.01.2018

Marnowanie żywności to powszechny problem. Kupujemy za dużo, nie zużywamy wszystkiego i w efekcie wyrzucamy jedzenie, które mógłby wykorzystać ktoś inny. Statystyki są... WIĘCEJ


Dlaczego Amerykanie tyją, a Francuzi nie? Dlaczego Amerykanie tyją, a Francuzi nie?

31.12.2017

Wiele osób zastanawia się, jak to jest możliwe, że Francuzi chętnie sięgający po maślane pieczywo, bagietki, sery, wina i ogólnie tłuste potrawy i wciąż są najszczuplejszym... WIĘCEJ


  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | . . . . | 50 |  


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »