Dzisiaj jest: Sobota, 20.10.2018 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5817

MENU



SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »



NAJNOWSZE ARTYKUŁY

POZOSTAŁE ARTYKUŁY

Melasa - zdrowa czy nie ? Melasa - zdrowa czy nie ?

24.11.2013

Przez wiele lat nie doceniano jej dobroczynnych właściwości. Dziś jest zdrowym zamiennikiem białego cukru, zaliczanym do grona najzdrowszych produktów spożywczych świata.... WIĘCEJ


Stres a odżywianie, czyli dieta antystresowa Stres a odżywianie, czyli dieta antystresowa

22.11.2013

Na stres narażony jest dziś każdy z nas. Każdy z nas ma również swoje własne sposoby na radzenie sobie z nim - jedni wybierają sport, inni podjadają słodycze lub zapalają... WIĘCEJ


Przetworzona żywność odbiera młodość i wpływa na zdrowie Przetworzona żywność odbiera młodość i wpływa na zdrowie

20.11.2013

Żywność którą spożywamy ma duży wpływ zarówno na nasze zdrowie psychiczne jak i fizyczne. Dietetycy i żywieniowcy przestrzegają przed nadmiernym spożywaniem przetworzonej... WIĘCEJ


Napoje energetyzujące a zdrowie Napoje energetyzujące a zdrowie

18.11.2013

Napoje energetyczne, popularne nie tylko wśród jeżdżących w długie trasy kierowców czy młodzieży przygotowującej się do sprawdzianów czy też egzaminów, wydają się być... WIĘCEJ


Jedzenie, które przyspiesza metabolizm Jedzenie, które przyspiesza metabolizm

16.11.2013

Sprawny metabolizm jest obok oczyszczenia i termogenezy jednym z głównych elementów skutecznego odchudzania. Można regulować jego tempo w bardzo prosty sposób. Wystarczy... WIĘCEJ


Ćwiczenia na zgrabne i smukłe łydki Ćwiczenia na zgrabne i smukłe łydki

14.11.2013

Jeśli myśl o posiadaniu smukłych łydek nie daje ci spokoju, mamy na to sposób! Zacznij ćwiczyć już dziś, a na wiosnę i lato z przyjemnością pokażesz światu piękne nogi.... WIĘCEJ


Ksenoestrogeny - wróg smukłej sylwetki Ksenoestrogeny - wróg smukłej sylwetki

13.11.2013

Kumulacja tkanki tłuszczowej jest powodowana przez wiele czynników. Wpływ niektórych można ograniczyć poprzez prowadzenie zdrowego stylu życia. Dużą rolę w procesie... WIĘCEJ


Właściwości zielonej herbaty Właściwości zielonej herbaty

12.11.2013

Zielona herbata, wraz z herbatą czerwoną i białą, podbija ostatnimi czasy serca Europejczyków, w tym też Polaków, których, przynajmniej do tej pory, ulubionym herbacianym... WIĘCEJ


Olej arganowy - płynne złoto z Maroka Olej arganowy - płynne złoto z Maroka

08.11.2013

Płynne "złoto" Maroka charakteryzuje się bardzo korzystnymi właściwościami kosmetycznymi, medycznymi jak i spożywczymi. Produkt ten zasłynął szczególnie ze swoich... WIĘCEJ


Domowe sposoby na przeziębienia i grypę Domowe sposoby na przeziębienia i grypę

06.11.2013

Jesień i zima to czas, gdy jesteśmy szczególnie narażeni na różnego rodzaju infekcje jak przeziębienie czy grypa. Apteki pękają w szwach od chemicznych środków mających... WIĘCEJ


Jagody Goji - zachowaj młodość i zdrowie Jagody Goji - zachowaj młodość i zdrowie

04.11.2013

Od wieków Chińczycy stosują jagody Goji, aby zachować jak najdłużej młodość i zdrowie. Mieszkańcy Chin nazywają je najzdrowszymi owocami świata, są dla nich zarówno... WIĘCEJ


Fruktoza - czy jest zdrowa ? Fruktoza - czy jest zdrowa ?

02.11.2013

Fruktoza nazywana też cukrem owocowym jest alternatywą dla zwykłego cukru (sacharozy) oraz chemicznych słodzików. Czy alternatywą zdrową ? Spór o jednoznaczną odpowiedź na... WIĘCEJ


Jak zachęcić dzieci do jedzenia warzyw ? Jak zachęcić dzieci do jedzenia warzyw ?

31.10.2013

Dzieci uwielbiają słodkości, a brokuły czy szpinak napawają je prawdziwym przerażeniem. Zdaje się, że takie stwierdzenie to nie tylko powielanie pewnego stereotypu, ale... WIĘCEJ


Pyłek pszczeli - naturalne lekarstwo Pyłek pszczeli - naturalne lekarstwo

29.10.2013

Naturalny pokarm jest najlepszym wyborem dla zdrowia i urody. Jednym z nich jest pyłek pszczeli, który słynie z dobroczynnych właściwości leczniczych i odżywczych. Sekret... WIĘCEJ


Grzybica (kandydoza) jelita grubego Grzybica (kandydoza) jelita grubego

27.10.2013

Naturalna flora bakteryjna w ludzkich jelitach tworzona jest przez ponad 400 rodzajów różnych drobnoustrojów, w tym drożdżaki. Ogólna masa flory bakteryjnej występującej w... WIĘCEJ


Termogeneza - klucz do sukcesu w odchudzaniu Termogeneza - klucz do sukcesu w odchudzaniu

24.10.2013

Termogeneza jest procesem wytwarzania ciepła, podczas którego organizm spala kalorie, aby utrzymać odpowiednią temperaturę ciała. Należy do naturalnych przemian... WIĘCEJ


Wpływ wątroby na nadwagę i otyłość Wpływ wątroby na nadwagę i otyłość

22.10.2013

Wątroba jest najważniejszym organem ludzkiego ciała. Spełnia wiele funkcji jednocześnie i posiada zdolność do samoregeneracji. Jej praca ma bezpośredni wpływ na pozostałe... WIĘCEJ


Jak pozbyć się zaparć ? Jak pozbyć się zaparć ?

20.10.2013

Zaparcie to utrudniona, przez różnego rodzaju czynniki, defekacja lub za niska częstotliwość wypróżnień na przestrzeni tygodnia (mniej niż 2 razy w tygodniu) czy też... WIĘCEJ


Banany - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki Banany - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki

18.10.2013

Niewątpliwie banan to najpopularniejszy owoc na świecie, o całkiem sporych jak na owoce wartościach odżywczych - o dużym "pokładzie" witamin i składników mineralnych. Banan... WIĘCEJ


5 najbardziej tuczących produktów 5 najbardziej tuczących produktów

15.10.2013

Niektóre rodzaje pokarmu działają w ten sposób, że powodują szybkie gromadzenie się masy tłuszczowej i uniemożliwiają skuteczne odchudzanie. Oto pięć najbardziej tuczących... WIĘCEJ


  | 1 | . . . . | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 |   »


NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ


Wszystkie »

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ


Wszystkie »

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »