Dzisiaj jest: Wtorek, 16.04.2024 Imieniny: Julii i Benedykta



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Słownik pojęć żywieniowych O-R 
Słownik pojęć żywieniowych O-R
14.12.2008

Słownik pojęć żywieniowych na litery od O do R. Obrzęk - Nadmierne nagromadzenie wody w organizmie w wyniku zaburzeń w równowadze wodno-elektrolitycznej. Występuje w ciężkim niedożywieniu białkowym, w niektórych chorobach (niewydolność nerek, wątroby



Słownik pojęć żywieniowych Ł-N 
Słownik pojęć żywieniowych Ł-N
14.12.2008

Słownik pojęć żywieniowych na litery od Ł do N. Ładunek glikemiczny - Jest to sposób oceny zawartości węglowodanów w pożywieniu. Opiera się na dwóch zmiennych wartościach: wartości indeksu glikemicznego (IG) oraz rozmiarze standardowej porcji, przez



Słownik pojęć żywieniowych J-L 
Słownik pojęć żywieniowych J-L
14.12.2008

Słownik pojęć żywieniowych na litery od J do L. Jadłospis - Wykaz produktów, potraw lub posiłków oferowanych klientom w restauracji, stołówce lub punkcie żywienia zbiorowego. Zwykle zawiera informacje o gramaturze, wartości energetycznej i cenie prod



Słownik pojęć żywieniowych G-I 
Słownik pojęć żywieniowych G-I
14.12.2008

Słownik pojęć żywieniowych na litery od G do I. Galaktoza - Cukier prosty, wchodzi w skład laktozy, oligosacharydów oraz polisacharydów. Gastroenterologia - Nauka o chorobach przewodu pokarmowego uwzględniająca również choroby wątroby, dróg żółciowyc



Zasady zdrowego odżywiania 
Zasady zdrowego odżywiania
09.12.2008

Zasady zdrowego odżywiania portalu odzywianie.info.pl. Zalecane są co najmniej 3 posiłki dziennie lecz wskazane 4-5 posiłki, oparte o pełnowartościowe i o niskim stopniu przetworzenia produkty. Ważne są też regularne pory posiłków. Organizm funkcjon



  | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |   »