Dzisiaj jest: Wtorek, 20.08.2019 Imieniny: Bernarda i Sobiesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5847


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Ekonomiczne podstawy diety wege - ile naprawdę kosztuje nas jedzenie mięsa? 
Ekonomiczne podstawy diety wege - ile naprawdę kosztuje nas jedzenie mięsa?
10.01.2019

Osoby, które zrezygnowały z jedzenia mięsa, często podkreślają, że nie liczy się tylko aspekt zdrowego żywienia bazującego na pokarmie roślinnym, ale również aspekt ekologiczny i ekonomiczny wegetarianizmu / weganizmu. Wszystkie te aspekty diety wege



„Zdrowa żywność" - jak nie dać się nabrać? 
„Zdrowa żywność" - jak nie dać się nabrać?
25.04.2018

Uważajmy na produkty oznaczone jako „zdrowa żywność" - tak można oznaczyć każdy produkt, bo żadne przepisy tego nie regulują. Dziś niemalże w każdym sklepie i markecie można natknąć się na produkty właśnie z takim oznaczeniem. To, że produkt jest ozn



Czym się różni zwykła czekolada i czekolada surowa (raw)? 
Czym się różni zwykła czekolada i czekolada surowa (raw)?
22.04.2018

Zwykła klasyczna czekolada i surowa to produkty o zupełnie różnych właściwościach - jak zawsze w takich przypadkach różnica tkwi w stopniu przetworzenia produktu. Surową czekoladę, w porównaniu do zwykłych czekolad produkuje się z surowych, nieprażon



Wędliny i mięso „naturalne eko” - sprawdzamy jak są produkowane 
Wędliny i mięso „naturalne eko” - sprawdzamy jak są produkowane
08.12.2017

Wędliny i inne mięsne produkty wytwarzane metodami ekologicznymi podobnie jak cała żywność ekologiczna są niewątpliwie zdrowsze niż te produkowane w konwencjonalny, przemysłowy sposób, ponieważ nie są zanieczyszczone środkami chemii rolnej takimi jak



Czy kupowanie owoców i warzyw na bazarku ma sens? 
Czy kupowanie owoców i warzyw na bazarku ma sens?
23.02.2017

Owoce i warzywa z supermarketu nie cieszą się dobrą sławą. Równe marchewki, błyszczące jabłka i ogromne pomidory wyglądają pięknie, ale wzbudzają w nas podejrzenia. Zwykłe zerwane z drzewa jabłko z całą pewnością się nie błyszczy, a jego skórka nie j



Jak wybierać żywność ekologiczną i nie dać się nabrać na podróbki? 
Jak wybierać żywność ekologiczną i nie dać się nabrać na podróbki?
10.02.2017

Podpowiadamy jak nie dać się nabrać w sklepie i rozpoznać żywność, która jest ekologiczna tylko z nazwy oraz czy warto kupować ekologiczną żywność z importu. Aby nie dać się oszukać trzeba wiedzieć, jak powinna być oznaczona żywność ekologiczna i jak



Produkty ekologicznie - zdrowsze, czy tylko droższe? 
Produkty ekologicznie - zdrowsze, czy tylko droższe?
12.03.2014

Żywność ekologiczna staję się ostatnimi czasy coraz popularniejsza. Ma być, rzekomo, zdrowsza i dietetyczna. Osoby, które nie ulegają modzie na ekologiczne musli czy mąki tłumaczą swoje sceptyczne nastawienie do tego typu produktów min. ich wygórowan



Jagody Goji - zachowaj młodość i zdrowie 
Jagody Goji - zachowaj młodość i zdrowie
04.11.2013

Od wieków Chińczycy stosują jagody Goji, aby zachować jak najdłużej młodość i zdrowie. Mieszkańcy Chin nazywają je najzdrowszymi owocami świata, są dla nich zarówno pożywieniem jak i rośliną leczniczą. W krajach anglojęzycznych owoce te są również zn



Co to jest żywność ekologiczna? 
Co to jest żywność ekologiczna?
22.02.2010

Terminem żywność ekologiczna określa się żywność, której sposób wytwarzania jest zgodny z zasadami zawartymi w rozporządzeniu Unii Europejskiej i oznacza między innymi żywność produkowaną bez użycia nawozów sztucznych i chemicznych środków ochrony ro