Dzisiaj jest: Czwartek, 17.10.2019 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Co należy wiedzieć o lecytynie 
Co należy wiedzieć o lecytynie
12.05.2019

Lecytyna (gr. lekithos, czyli żółtko jaja) jest mieszaną różnych związków pochodzenia naturalnego o charakterze lipidowym. Chemiczna nazwa lecytyny to fosfatydylocholina. W jej budowie wyróżnić można fosfolipidy składające się z kwasów tłuszczowych,



Konopie indyjskie i siewne jako żywność funkcjonalna 
Konopie indyjskie i siewne jako żywność funkcjonalna
10.02.2019

Żywność funkcjonalna jest definiowana jako żywność pochodzenia naturalnego. Może być ona wzbogacona lub zmodyfikowana w taki sposób, aby wpływała korzystnie na stan zdrowia konsumenta. Wpływ ten może polegać na zmniejszeniu ryzyka zachorowania na cho



Żywność funkcjonalna 
Żywność funkcjonalna
14.07.2015

Jesteśmy społeczeństwem, w którym coraz częściej diagnozuje się przypadki cukrzycy, nadciśnienia, udarów mózgu, chorób neurodegeneracyjnych czy osteoporozy. Są one skutkiem nieprawidłowej d