Dzisiaj jest: Piątek, 29.03.2024 Imieniny: Wiktora i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Redukcja tkanki tłuszczowej. Zbyt niski poziom zagraża zdrowiu 
Redukcja tkanki tłuszczowej. Zbyt niski poziom zagraża zdrowiu
11.06.2019

Tkanka tłuszczowa występuje u zwierząt i ludzi bezpośrednio pod skórą. Jej struktura jest zbudowana z komórek lipidowych (adipocytów), preadipocytów, makrofagów, leukocytów i fibroblastów oraz komórek macierzystych (SVF). Przeciętny poziom tkanki tłu



Lipogeneza i lipoliza - kluczowe procesy związane z tkanką tłuszczową 
Lipogeneza i lipoliza - kluczowe procesy związane z tkanką tłuszczową
24.05.2016

Lipogeneza i lipoliza należą do kluczowych procesów metabolicznych mających wpływ na proces wytwarzania energii oraz zawartości tkanki tłuszczowej w organizmie, a przez to pośrednio na odchudzanie. Zapas materiału energetycznego jest kumulowany w wią



Ultradźwięki a odchudzanie. Jak działają? Kto może je stosować? 
Ultradźwięki a odchudzanie. Jak działają? Kto może je stosować?
29.03.2016

Siła ultradźwięków tkwi w ich energii wykorzystywanej do dokładnego odseparowania tkanki tłuszczowej od otaczających ją innych tkanek. Energia ultradźwiękowa jest znana lekarzom od lat i wykorzystuje się ja w medycynie. Tym razem posłużyła jako techn



Modelowanie sylwetki - ćwiczenia to nie wszystko 
Modelowanie sylwetki - ćwiczenia to nie wszystko
22.01.2016

W modelowaniu sylwetki najistotniejsze funkcje pełnią odpowiednie ćwiczenia oraz stosowanie zbilansowanej diety z obniżoną zawartością tłuszczu. Niemniej warto dodatkowo wykorzystać nowoczesne zabiegi kosmetologii lub medycyny estetycznej, które umoż



CLA (sprzężony kwas linolowy) - korzyści z suplementacji 
CLA (sprzężony kwas linolowy) - korzyści z suplementacji
11.04.2014

Sprzężony kwas linolowy zwany potocznie CLA jest organicznym związkiem chemicznym należącym do grupy nienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest jednym z izomerów kwasu linolowego zawierającym dwa sprzężone wiązania podwójne. Znajduje się w pełnotłustym m