Dzisiaj jest: Piątek, 22.11.2019 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Konserwanty w żywności - charakterystyka i wpływ na zdrowie 
Konserwanty w żywności - charakterystyka i wpływ na zdrowie
09.09.2019

Konserwanty (substancje konserwujące) to związki chemiczne przedłużające okres przydatności żywności do spożycia przez zabezpieczenie ich przed zepsuciem i rozkładem powodowanym przez mikroorganizmy patogenne. Używanie konserwantów należy do chemiczn



Jak wybrać dobry ketchup? 
Jak wybrać dobry ketchup?
01.06.2017

W wielu domach trudno wyobrazić sobie niektóre posiłki bez ketchupu. Świetnie komponuje się z kanapkami, idealnie pasuje do żółtego sera i parówek, a dodatkowo może też stanowić bazę do różnego rodzaju sosów. Nic dziwnego, że ketchupu używamy często.



Napoje typu cola i ich wpływ na zdrowie 
Napoje typu cola i ich wpływ na zdrowie
30.04.2014

Napoje typu cola, których bogata oferta na polskim rynku przyprawić może o zawrót głowy, są lubiane zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Są gazowane, słodkie, nalewane do butelek i puszek z kolorowymi etykietkami, a ich reklamy przekonują nas o tym



Strzeż się konserwantów w żywności 
Strzeż się konserwantów w żywności
13.06.2013

Produkty na półkach sklepowych często kuszą swoim wyglądem bądź smakiem, jeżeli wcześniej już je próbowaliśmy. Możemy jednak nie wiedzieć, jak wiele szkodliwych konserwantów się w nich kryje, a przede wszystkim, jakie szkody mogą one nieść dla nasze