WYNIKI WYSZUKIWANIA
Kukurydza, zielony groszek, ogórki, ciecierzyca, fasola, pomidory i wiele innych. Na półkach sklepowych można znaleźć wiele rodzajów warzyw w zalewach, zamkniętych w słoikach hermetycznych bądź metalowych puszkach i oklejonych etykietą. Czy warzywa k
Bisfenol A, inaczej zwany BPA, jest popularnym związkiem chemicznym, używanym głównie w produkcji tworzyw sztucznych. Od wielu lat jest on nieodłącznym elementem produktów plastikowych oraz powłok stosowanych w wewnętrznej części puszek (jako plastyf
Lubimy ułatwiać sobie życie, a producenci żywności doskonale zdają sobie z tego sprawę. Nic dziwnego więc, że w sklepach z łatwością można dostać maleńkie puszki kukurydzy, obraną i pokrojoną włoszczyznę oraz ryż i kasze w woreczkach, na które już ni
Pojemniki służące do przechowywania żywności są bardzo praktyczne, trwałe oraz estetyczne. Skutecznie chronią one pożywienie przed wilgocią i światłem. Najczęściej są one produkowane ze szkła i plastiku. Każdy z materiałów ma wady i zalety, ale pod w
Kumulacja tkanki tłuszczowej jest powodowana przez wiele czynników. Wpływ niektórych można ograniczyć poprzez prowadzenie zdrowego stylu życia. Dużą rolę w procesie gromadzenia się tłuszczu w organizmie mogą odgrywać ksenoestrogeny. Ksenoestrogeny są