Dzisiaj jest: Czwartek, 02.04.2020 Imieniny: Franciszka i Władysława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Czy brązowe znaczy, że zdrowsze? - nie zawsze! 
Czy brązowe znaczy, że zdrowsze? - nie zawsze!
01.09.2017

Większość konsumentów posiada świadomość, że biała mąka i biały cukier nie zawierają zbyt wiele wartości odżywczych, więc lepiej wybierać produkty ciemniejsze, o brązowej barwie, które kojarzą się nam z produktami mniej przetworzonymi i bardziej wart



10 mitów o zdrowym odżywianiu 
10 mitów o zdrowym odżywianiu
07.08.2016

Przedstawiamy 10 mitów związanych ze zdrowym odżywianiem. Sprzyjają one popełnianiu błędów dietetycznych, które mogą utrudniać utrzymanie prawidłowej wagi i zdrowia. Wielość informacji, z którymi mamy kontakt na co dzień, jest przytłaczająca. W natło



Słodziki sztuczne i naturalne i ich wpływ na zdrowie 
Słodziki sztuczne i naturalne i ich wpływ na zdrowie
20.01.2016

O tym, że od białego cukru psują się zęby, wiedzą nawet małe dzieci. Niestety próchnica nie jest jedyną konsekwencją jedzenia słodyczy. Biały cukier, spożywany w dużych ilościach, prowadzi bowiem również do nadmiernego przybierania na wadze, zwiększa



Cukier brązowy kontra biały - który lepszy? 
Cukier brązowy kontra biały - który lepszy?
07.09.2014

O tym, że biały cukier należy w diecie ograniczyć, a najlepiej w ogóle się go z niej pozbyć, dowiedzieliśmy się już dawno temu. Poszukując zdrowego zamiennika "białej śmierci", jak przez niektórych cukier jest nazywany, trafiamy, prędzej czy później,



10 największych pułapek dietetycznych 
10 największych pułapek dietetycznych
21.08.2014

Osoby odchudzające się posiadają zazwyczaj niezbyt dużą wiedzę z zakresu dietetyki, dlatego często zawierzają informacjom podanym przez producentów żywności, obiegowym opiniom i reklamie. Przedstawiamy główne pułapki dietetyczne, których lepiej unika