Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Kombucha (kombucza) - co to jest? Właściwości zdrowotne i zastosowanie 
Kombucha (kombucza) - co to jest? Właściwości zdrowotne i zastosowanie
30.07.2021

Kombucza to napój, który wytwarza się ze słodzonej sfermentowanej herbaty. Jest lekko gazowany, ma orzeźwiający słodko-kwaskowy smak, a więc idealnie gasi pragnienie. Może być doskonałym zamiennikiem napojów gazowanych. W skład kombuczy wchodzą zazwy



Wypadanie włosów. Jak wzmocnić je naturalnymi sposobami? 
Wypadanie włosów. Jak wzmocnić je naturalnymi sposobami?
28.05.2017

Gdy organizm zaczyna mieć problemy, w pierwszej kolejności cierpi nasz wygląd. Problemy hormonalne czy niedożywienie szybko dają o sobie znać przez pojawienie się wyprysków na twarzy, zwiększoną łamliwość paznokci czy wypadanie włosów. Te ostatnie dl



Pieczemy chleb - receptura i porady. Dlaczego warto jeść pieczywo własnej roboty? 
Pieczemy chleb - receptura i porady. Dlaczego warto jeść pieczywo własnej roboty?
07.06.2016

Chleb jest podstawowym elementem menu większości polskich domostw, w związku z tym jest ważnym "nośnikiem" wartości odżywczych - małych lub dużych w zależności od rodzaju. Nie każdy konsument dostrzega różnice między chlebem z dodatkiem drożdży, a ch



Idealne ciasto drożdżowe 
Idealne ciasto drożdżowe
14.05.2015

Popularne (czy w pewnym sensie i uwielbiane) w naszym kraju ciasto drożdżowe ma charakterystyczny smak, wygląd oraz strukturę. Wszystko to zawdzięcza właściwościom drożdży piekarniczych wykorzystywanych do jego wyrabiania oraz temu, iż nie zawiera, j



Mięso a zagrożenia mikrobiologiczne. Co warto wiedzieć? 
Mięso a zagrożenia mikrobiologiczne. Co warto wiedzieć?
27.09.2014

Zagrożenia mikrobiologiczne dotyczące żywności są wywołane przez bakterie i toksyny wytworzone przez drobnoustroje. Mięso jest jednym z głównych źródeł zagrożeń mikrobiologicznych żywności. Drobnoustroje znajdujące się w produktach spożywczych mogą s