Dzisiaj jest: Niedziela, 17.11.2019 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Kiszonki i fermentacje 
Kiszonki i fermentacje
01.08.2018

Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska



Miso, natto, tempeh, sos sojowy - sojowe produkty fermentowane 
Miso, natto, tempeh, sos sojowy - sojowe produkty fermentowane
22.01.2015

Nasiona soi są bogatym źródłem białka, witamin i minerałów. Sojowe produkty są od dawien dawna obecne w azjatyckiej kuchni. Azjaci jedzą zarówno niefermentowane, jak i (przede wszystkim) fermentowane nasiona soi. Do najbardziej znanych produktów soj



Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać? 
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
07.10.2014

Ocet to wodny roztwór kwasu octowego. Octy, wytwarzane zgodnie z oryginalnymi recepturami, są produktami naturalnymi. Powstają w wyniku fermentacji - to bakterie octowe przemieniają alkohol w ocet. Uznaje się je za „krewniaków” wina. Liczne właściwoś