Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Kwas fitynowy (fitowy) - działanie antyodżywcze i prozdrowotne 
Kwas fitynowy (fitowy) - działanie antyodżywcze i prozdrowotne
07.06.2019

Składniki pokarmowe oprócz składników odżywczych, balastowych czy sensorycznych zawierają także substancje antyodżywcze, które mogą utrudniać wykorzystywanie składników odżywczych z pożywienia. Do substancji antyodżywczych występujących naturalnie w



Dieta przeciw anemii. Co i jak jeść, żeby uzupełnić żelazo? 
Dieta przeciw anemii. Co i jak jeść, żeby uzupełnić żelazo?
17.09.2014

Anemia, zwana też niedokrwistością, jest stanem, w którym występuje stężenie czerwonych krwinek i hemoglobiny niższe od ustalonej normy. Skutkiem tego stanu jest niedostateczny dopływ tlenu do komórek. Główną przyczyną wystąpienia anemii jest niedobó



Chleb razowy a chleb razowy na zakwasie - różnice 
Chleb razowy a chleb razowy na zakwasie - różnice
04.01.2014

Chleb nieodłącznie towarzyszy nam prawie każdego dnia. Nawet w małym osiedlowym sklepiku półki uginają się od różnego rodzaju pieczywa - chleba, bułek, rogali. Mamy do wyboru różne rodzaje pieczywa: pszenne, mieszane (pszenno-żytnie) i razowe. Pieczy