Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Żywienie w prewencji chorób neurodegeneracyjnych 
Żywienie w prewencji chorób neurodegeneracyjnych
13.11.2020

Choroby neurodegeneracyjne są coraz częstszym problemem w starzejącym się społeczeństwie. Schorzenia takie jak choroba Alzheimera, Parkinsona, czy stwardnienie rozsiane charakteryzują postępujące procesy degradacji komórek nerwowych, co skutkuje obni



L-glutamina, wzmocnienie nie tylko dla mięśni i jelit 
L-glutamina, wzmocnienie nie tylko dla mięśni i jelit
21.02.2018

Stosowanie aminokwasów jest dość powszechne u kulturystów, przeciętny człowiek ma jednak o nich niewielkie pojęcie. A szkoda, bo aminokwasy takie jak l-glutamina mają ogromny wpływ na nasz organizm i regularne używanie ich może znacząco poprawić nasz



Glutation - potężny antyoksydant o wielkim wpływie na zdrowie 
Glutation - potężny antyoksydant o wielkim wpływie na zdrowie
21.12.2016

Bez cienia wątpliwości glutation to klucz do zachowania zdrowia i długowieczności. Glutation to trójpeptyd, zbudowany z reszt aminokwasowych kwasu glutaminowego, cysteiny i glicyny. Jest on zdecydowanie najpotężniejszym antyoksydantem występującym na



Awokado - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki 
Awokado - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
11.07.2014

Awokado to rodzaj drzew z rodziny wawrzynowatych. Co ciekawe, są to tzw. drzewa wiecznie zielone. Pochodzi z Meksyku i rośnie na terenach leżących w strefie klimatu tropikalnego oraz subtropikalnego. Do Europy smaczliwka (bo tak również nazywane jest



Substancje i żywność antyrakowa 
Substancje i żywność antyrakowa
07.01.2011

Choroby nowotworowe w państwach uprzemysłowionych stanowią jedne z głównych przyczyn zgonów. Rak jest chorobą, którą zgodnie wszyscy obawiamy się najbardziej. Jest tym groźniejszy, że rozwija się podstępnie, często przez długie lata i można jej nie w