Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
- Przewodnik po serach żółtych
- Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
- Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
- Zmiany w białkach, tłuszczach, węglowodanach i witaminach podczas przetwarzania i przechowywania
- Prażone czy smażone? - jest różnica!
- Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
- Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
- Wątróbka - czy jest zdrowa? Kalorie i wartości odżywcze
POPULARNE PRZEPISY
- Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania... - Cepeliny ze śledziami
Ciasto: Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę. Surowe ziemniaki... - Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie.... - Zapiekanka z łososia ze szpinakiem
Szpinak dokładnie umyj, osusz i odstaw na sicie do ocieknięcia, a... - Makaron z młodym szpinakiem i rzodkiewką
Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź. Czosnek obierz, drobno... - Zupa parzucha
Warzywa umyj i obierz. Marchew, pietruszkę i seler pokrój w kostkę. Por... - Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj.... - Omlet z szynką, papryką i serem
Jajka wbij do miski. Dodaj mleko, sól oraz pieprz i ubij. Szczypiorek...
CZY WIESZ, ŻE
Istnieje cała lista produktów spożywczych, które mogą nas uczulać. Są to zarówno produkty pochodzenia roślinnego, jak i zwierzęcego. Uczulać mogą także wszelkie dodatki do żywności, które stosują prawie wszyscy producenci. Wśród alergicznych roślin wyróżnia się: białko zbóż- gluten, soję, orzechy, czy warzywa z różnych rodzin. Z kolei do zwierzęcych produktów uczulających zalicza się głównie mleko, białko jaja i ryby. Jeśli jesteśmy uczuleni na którykolwiek produkt pamiętajmy o unikaniu go bądź też zastępowaniu przez odpowiedni zamiennik. Osoby uczulone na mleko krowie, mogą spożywać mleko sojowe, natomiast wszyscy nie tolerujący glutenu powinni wybierać zboża bezglutenowe, jak ryż czy kukurydza.
LOSOWA DIETA
Dieta w przewlekłej niewydolności nerekZałożenia - dieta w przewlekłej niewydolności nerek: W przewlekłym zapaleniu nerek stosuje się przede wszystkim dietę małobiałkową. Przewlekła niewydolność nerek rozwija się w konsekwencji chorób nerek (uszkodzenia kłębuszków lub kanalików nerkowych), chorób metabolicznych lub długotrwałej kamicy nerkowej. Dieta w tej chorobie ma znaczenie... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła