Dzisiaj jest: Niedziela, 15.09.2019 Imieniny: Albina i Nikodema



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Kolagen i jego znaczenie w organizmie 
Kolagen i jego znaczenie w organizmie
05.11.2018

Kolagen (grec. colla-klej, genno-produkować) to białko, które stanowi 30% wszystkich białek w ludzkim organizmie. Jest obecne we wszystkich tkankach i narządach, głównie w kościach, skórze, chrząstkach, więzadłach, ścięgnach czy rogówce oka. Jego pod



Jak ćwiczyć, by nie obciążać kolan? 
Jak ćwiczyć, by nie obciążać kolan?
15.02.2018

Dużo mówi się o tym, że sport to zdrowie, czasem jednak aktywność fizyczna może być też niebezpieczna. Brak rozgrzewki, zła ocena własnej wytrzymałości, nieprawidłowa technika, a czasem nawet przypadek może sprawić, że nabawimy się poważnej kontuzji,



Krzem - pierwiastek życia 
Krzem - pierwiastek życia
30.04.2017

Zgodnym z prawdą jest nazywanie krzemu pierwiastkiem życia - bez jego obecności organizm nie może prawidłowo funkcjonować, a niedobór prowadzi do poważnych zaburzeń. Przeciętne zapotrzebowanie wynosi w granicach 20-30 mg. Dokładne zapotrzebowanie na



Zwyrodnienia stawów - żywienie ma znaczenie! 
Zwyrodnienia stawów - żywienie ma znaczenie!
12.09.2016

Kondycja stawów jest w pewnym stopniu uzależniona od stosowanej diety. Żywność dostarcza naturalnych substancji, które są niezbędne do zachowania prawidłowej struktury tkanki tworzącej stawy. Dieta może przeciwdziałać zwyrodnieniom stawów. Odpowiedni



Dieta dla zdrowej skóry - jak dbać o cerę od wewnątrz? 
Dieta dla zdrowej skóry - jak dbać o cerę od wewnątrz?
07.12.2015

Wydawać mogłoby się, że pielęgnacja skóry opiera się na stosowaniu odpowiednich kosmetyków i preparatów odżywczych. Niestety większość kosmetyków tylko tuszuje naturalne defekty i podkreśla to, co jest piękne. Tak naprawdę dla zapewnienia zdrowia skó



Wszystko o żelatynie 
Wszystko o żelatynie
19.10.2014

Żelatyna jest najpopularniejszą substancją żelującą wykorzystywaną w przemysłowej produkcji żywności oraz domowych kuchniach. Jej wykorzystywanie umożliwia, w zależności od proporcji, zmienianie tekstury i gęstości produktów, aż do tworzenia na ich b