Dzisiaj jest: Wtorek, 25.02.2020 Imieniny: Wiktora i Cezarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Kwas szczawiowy - charakterystyka, źródła i działanie antyodżywcze 
Kwas szczawiowy - charakterystyka, źródła i działanie antyodżywcze
13.09.2018

Składniki pokarmowe oprócz składników odżywczych, sensorycznych czy balastowych zawierają również substancje antyodżywcze, które mogą utrudniać wykorzystywanie składników odżywczych z pożywienia. Do substancji antyodżywczych występujących naturalnie



Szpinak - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki 
Szpinak - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
27.11.2014

Szpinak to przepyszne zielone warzywo, które, choć dostarcza znikomą ilość kalorii, jest prawdziwa bombą wartości odżywczych. Znienawidzony nie tylko przez dzieci, dziś powraca na salony, gdzie króluje nie tylko jako modny składnik obiadowych dań cz



Rabarbar - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki 
Rabarbar - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
08.06.2014

Rabarbar (inaczej rzewień) to roślina z rodziny rdestowatych. Kojarzy się z latem, kompotem i ciastem drożdżowym... Jego kwaśny smak pamięta, choćby z dzieciństwa, chyba każdy z nas. Jakie właściwości prozdrowotne ma rabarbar? Czy warto go jeść? Co m



Substancje antyodżywcze (antyżywieniowe) w żywności 
Substancje antyodżywcze (antyżywieniowe) w żywności
11.12.2008

Substancje antyodżywcze (antyżywieniowe) - są to wszystkie substancje występujące w żywności, które ograniczają bądź uniemożliwiają wykorzystanie składników odżywczych lub substancje wywierające szkodliwy wpływ na organizm ludzki. Należą do nich zwią