Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Kuchnia japońska a zdrowie 
Kuchnia japońska a zdrowie
14.02.2015

Kuchnia japońska uznawana jest za jedną z tych, które mają najlepszy wpływ na zdrowie. Czy słusznie? Biorąc pod uwagę kondycję Japończyków, stwierdzić można, że absolutnie tak! Japończycy żyją długo, są szczupli i rzadko chorują - tak mówią statystyk



Miso, natto, tempeh, sos sojowy - sojowe produkty fermentowane 
Miso, natto, tempeh, sos sojowy - sojowe produkty fermentowane
22.01.2015

Nasiona soi są bogatym źródłem białka, witamin i minerałów. Sojowe produkty są od dawien dawna obecne w azjatyckiej kuchni. Azjaci jedzą zarówno niefermentowane, jak i (przede wszystkim) fermentowane nasiona soi. Do najbardziej znanych produktów soj



Probiotyki - czy warto je przyjmować? w jakiej formie? 
Probiotyki - czy warto je przyjmować? w jakiej formie?
23.08.2014

O probiotykach słyszymy coraz częściej, ale już nie tylko od lekarzy, gdy przepisują nam antybiotyki. W telewizyjnych reklamach zaczynają pojawiać się produkty o działaniu probiotycznym, które to mają pomóc chociażby w regulacji pracy jelit, tj. prze