Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Rosa miodowa (miód spadziowy) i jej właściwości zdrowotne 
Rosa miodowa (miód spadziowy) i jej właściwości zdrowotne
25.03.2018

Miód spadziowy znany także pod nazwą rosy miodowej posiada wyjątkowe właściwości lecznicze. W ostatnich latach dużo mówiło się o miodzie manuka i jego niezwykłym działaniu. Królewski miód może śmiało z nim konkurować. Miód spadziowy (spadź) nie powst



"Naturalny sok", "sok 100%" i tym podobne - jak mieć pewność, co pijemy? 
"Naturalny sok", "sok 100%" i tym podobne - jak mieć pewność, co pijemy?
20.02.2017

Choć przyjęło się przekonanie, że owoce i warzywa są zdrowe, to jednak nie powinniśmy ślepo ufać każdemu produktowi, na którym widnieją piękne zdjęcia owoców lub warzyw. Dlaczego? Spójrzmy na napoje, które w większości domostw są nazywane popularnie



Zdrowe i niezdrowe soki 
Zdrowe i niezdrowe soki
16.03.2014

Soki generalnie uznaje się za produkty zdrowe czy nawet dietetyczne. Według definicji sok jest produktem otrzymywanym z dojrzałych, świeżych lub przechowywanych warzyw lub owoców, jednego lub większej liczby gatunków, posiadający zapach, barwę i smak



Sok, nektar, napój - czym się różnią? 
Sok, nektar, napój - czym się różnią?
29.12.2008

Najwartościowszy sok to ten świeży, wyciśnięty z dojrzałych owoców lub warzyw w domu. Zawiera wszystkie najcenniejsze składniki. Niestety, nawet przechowywany w lodówce już po kilku godzinach traci część witamin, może też ulec zepsuciu. Dobrze jest w