Dzisiaj jest: Czwartek, 22.08.2019 Imieniny: Cezarego i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5847


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Przegląd serów francuskich 
Przegląd serów francuskich
24.04.2019

Zwiedzając francuskie zabytki, poznając język, kulturę i regionalną kuchnię nie sposób nie spróbować słynnych, tradycyjnych francuskich serów. Francja nie bez powodu została uznana za ich ojczyznę. To właśnie na północy tego kraju w X wieku powstały



Pomysły kulinarne na sery pleśniowe - wykwintne dania podbiją Twoje podniebienie 
Pomysły kulinarne na sery pleśniowe - wykwintne dania podbiją Twoje podniebienie
06.01.2019

Sery pleśniowe to produkty z „wyższej półki”, ale nie każdy za nimi przepada. Co więcej, nie każdy może je jeść z uwagi na swoje zdrowie lub stan, o czym dalej. Jeżeli jednak nie należysz do tej grupy, poniższe pomysły na dania z dodatkiem serów pleś



Sery na talerzach Europejczyków 
Sery na talerzach Europejczyków
11.04.2017

Brie, Gouda, Cheddar, a może Brunost? Gatunków i rodzajów sera jest mnóstwo, a ich smakoszy więcej, niż można by się spodziewać. Nic w tym dziwnego, ser to przecież nie tylko doskonały przysmak i dodatek do wielu dań, ale także cenne źródło białka, w



Sery pleśniowe - rodzaje, gatunki i wartości odżywcze 
Sery pleśniowe - rodzaje, gatunki i wartości odżywcze
15.03.2015

Sery pleśniowe to jedne z produktów uznawanych za eleganckie czy nawet ekskluzywne. Ich obecność na stole podczas uroczystej kolacji czy przyjęcia, z pewnością, na każdym z gości zrobi dobre wrażenie. Jeśli do tego odpowiednio dobierzemy do serwowany



ABC serów pleśniowych 
ABC serów pleśniowych
16.07.2014

Jeszcze kilka lat temu sery pleśniowe były uznawane za produkt luksusowy, dostępy wyłącznie dla wybranych. Niewiele wiedzieliśmy o ich składzie, smaku czy sposobie przechowywania. Dla wszystkich tych, którzy nadal nie do końca wiedzą „z czym to się j



Sery w diecie - rodzaje i wartości odżywcze 
Sery w diecie - rodzaje i wartości odżywcze
26.01.2014

Serem nazywamy produkt mleczny dojrzewający bądź niedojrzewający, miękki, półtwardy lub twardy, uzyskany poprzez wytrącenie z mleka tłuszczu i białka w postaci skrzepu, który zostaje poddany dalszej obróbce technologicznej. Ser jest bogatym źródłem t