WYNIKI WYSZUKIWANIA
Superfoods (super żywność), to produkty, które mają szczególne właściwości odżywcze, za sprawą skondensowanej zawartości minerałów, witamin, enzymów i bioaktywnych związków. Dobrym przykładem są popularne w Polsce jagody goji, które pod względem wart
Superkoktajle to 70 przepisów na pyszne koktajle, wzbogacone o superfoods, czyli produkty o największej zawartości cennych składników odżywczych, witamini minerałów. Spożywając je regularn
Chlorella jest algą jednokomórkową. Jej nazwa wywodzi się stąd, że ma zielony kolor (od zielonego barwnika - chlorofilu). Ten niezwykły glon z gromady zielenic jest źródłem cennych składników odżywczych o bardzo korzystnym wpływie na zdrowie. W jedne
Wraz z hasłem "superfoods" do sklepów internetowych, sklepów stacjonarnych i marketów wkroczyły wysokie ceny nieznanych dotąd produktów. Nasiona chia zaczęły lekko wypierać nasze poczciwe siemię lniane, któremu również nie można odmówić cennych, zdro
Kapsułki zawierające wyciąg z jagód Acai należą do popularnych suplementów diety wspomagających odchudzanie. My jednak zamiast suplementów proponujemy przepisy z jagodami Acai w roli głównej. Jagody brazylijskie pochodzące z lasów deszczowych Ameryki
Nasiona chia trafiły na półki sklepowe z etykietą "superfoods". Swoją popularność zawdzięczają przede wszystkim wartościom odżywczym i bez żadnej wątpliwości chia należą do jednych z najbardziej wartościowych produktów na świecie. Ich moc docenili ju
Diabetycy i osoby zdrowo odżywiające się zastępują cukier naturalnymi słodzikami, które są zdrowsze od sztucznych substytutów cukru. Na polskim rynku jest dostępnych co najmniej kilka podstawowych słodzików naturalnych. Konsumenci najchętniej sięgają
Superfoods są dostępne już w każdym większym markecie. Możemy kupić najróżniejsze produkty z całego świata, bogate w minerały, witaminy, enzymy, kwasy tłuszczowe omega-3, antyoksydanty i inne fitozwiązki. Nie da się jednak ukryć, że takie dobroci spo
Super żywność (ang. superfoods) to produkty o niezwykle wysokiej wartości odżywczej, zawierających dużą ilość antyoksydantów, witamin, składników mineralnych, białka, nienasyconych kwasów tłuszczowych i innych cennych bioskładników oraz taka żywność,