Dzisiaj jest: Czwartek, 25.04.2024 Imieniny: Marka i Jarosława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Charakterystyka i właściwości zdrowotne składników sushi 
Charakterystyka i właściwości zdrowotne składników sushi
16.12.2019

Kto z nas nie zna lub nie słyszał o sushi - japońskiej potrawie złożonej z gotowanego ryżu oraz (przeważnie surowych) dodatków w postaci owoców morza, wodorostów, rozmaitych warzyw i grzybów. Z ostatnich latach sushi cieszy się coraz większa popularn



Sushi po polsku 
Sushi po polsku
02.06.2015

dania rybne i owoce morzaprzystawki i zakąski

Kuchnia: fusion (mix)

Dodany przez: Alan


mniej niż 30 minut 3 - 5 porcji

trudność

kaloryczność




Sushi - rodzaje i charakterystyka 
Sushi - rodzaje i charakterystyka
25.02.2015

Sushi to mająca niezwykle wiele rodzajów (odmian) i pochodząca z Japonii potrawa, która składa się z zaprawionego ryżu oraz dodatków, najczęściej ryby i warzyw, ale też i grzybów, owoców morza itd. Sushi jada się pałeczkami lub palcami. Jego kawałki



Kuchnia japońska a zdrowie 
Kuchnia japońska a zdrowie
14.02.2015

Kuchnia japońska uznawana jest za jedną z tych, które mają najlepszy wpływ na zdrowie. Czy słusznie? Biorąc pod uwagę kondycję Japończyków, stwierdzić można, że absolutnie tak! Japończycy żyją długo, są szczupli i rzadko chorują - tak mówią statystyk



Kuchnia japońska 
Kuchnia japońska
08.07.2012

Kuchnia Japonii większości ludziom kojarzy się z sushi i sashimi. Wałeczki z zakwaszanego ryżu obłożone owocami morza lub roladki z ryżu, ryb, warzyw i aromatycznych glonów nori cieszą się na świecie coraz większą popularnością. Bary i restauracje su