Dzisiaj jest: Niedziela, 17.11.2019 Imieniny: Grzegorza i Salomei



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Pistacje, quinoa i inne źródła białka roślinnego. 15 produktów dostarczających proteiny do organizmu 
Pistacje, quinoa i inne źródła białka roślinnego. 15 produktów dostarczających proteiny do organizmu
21.07.2019

Białko jest składnikiem odżywczym pełniącym funkcje budulcowe, regulacyjne i energetyczne w organizmie. W organizmie proteiny są „cięte” na aminokwasy, które są niezbędne do zapewnienia wzrostu komórkowego i regeneracji komórek. Białka pozwalają na u



10 najpopularniejszych zamienników mięsa 
10 najpopularniejszych zamienników mięsa
02.04.2016

Zamienniki mięsa są określane także mianem substytutów. Są to produkty przypominające mięso pod pewnymi względami. Zamienniki mięsa posiadają zbliżony smak, wygląd i kształt do podstawowego produktu pochodzenia zwierzęcego. Charakteryzują się one tak



Miso, natto, tempeh, sos sojowy - sojowe produkty fermentowane 
Miso, natto, tempeh, sos sojowy - sojowe produkty fermentowane
22.01.2015

Nasiona soi są bogatym źródłem białka, witamin i minerałów. Sojowe produkty są od dawien dawna obecne w azjatyckiej kuchni. Azjaci jedzą zarówno niefermentowane, jak i (przede wszystkim) fermentowane nasiona soi. Do najbardziej znanych produktów soj



Probiotyki - czy warto je przyjmować? w jakiej formie? 
Probiotyki - czy warto je przyjmować? w jakiej formie?
23.08.2014

O probiotykach słyszymy coraz częściej, ale już nie tylko od lekarzy, gdy przepisują nam antybiotyki. W telewizyjnych reklamach zaczynają pojawiać się produkty o działaniu probiotycznym, które to mają pomóc chociażby w regulacji pracy jelit, tj. prze