Dzisiaj jest: Środa, 13.11.2019 Imieniny: Stanisława i Mikołaja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849


WYNIKI WYSZUKIWANIA

Pistacje, quinoa i inne źródła białka roślinnego. 15 produktów dostarczających proteiny do organizmu 
Pistacje, quinoa i inne źródła białka roślinnego. 15 produktów dostarczających proteiny do organizmu
21.07.2019

Białko jest składnikiem odżywczym pełniącym funkcje budulcowe, regulacyjne i energetyczne w organizmie. W organizmie proteiny są „cięte” na aminokwasy, które są niezbędne do zapewnienia wzrostu komórkowego i regeneracji komórek. Białka pozwalają na u



Wegetariańskie dania, które zasmakują także mięsożercom 
Wegetariańskie dania, które zasmakują także mięsożercom
09.07.2019

Kto powiedział, że wegetariańskie dania są tylko dla wegetarian? Wege przysmaki powinny znaleźć się także w menu mięsożerców. Nadmiar mięsa w jadłospisie prowadzi do zakwaszenia organizmu. Dlatego warto postawić także na dania przyrządzone na bazie p



Nietolerancja laktozy. Zamienniki nabiału 
Nietolerancja laktozy. Zamienniki nabiału
03.03.2017

Nietolerancja laktozy to poważny problem, który dotyczy coraz większej ilości osób. Jak się szacuje, u blisko nawet 30% Polaków laktoza źle się przyswaja, czego efektem są m.in. nudności, biegunki, bóle brzucha, wzdęcia, zaparcia, a także chroniczne



10 najpopularniejszych zamienników mięsa 
10 najpopularniejszych zamienników mięsa
02.04.2016

Zamienniki mięsa są określane także mianem substytutów. Są to produkty przypominające mięso pod pewnymi względami. Zamienniki mięsa posiadają zbliżony smak, wygląd i kształt do podstawowego produktu pochodzenia zwierzęcego. Charakteryzują się one tak



Tofu nie tylko dla wegetarian - wartości odżywcze i przepisy kulinarne 
Tofu nie tylko dla wegetarian - wartości odżywcze i przepisy kulinarne
22.09.2015

Tofu jest sojowym niefermentowanym serkiem produkowanym w procesie koagulacji mleka sojowego. Tofu występuje w odmianie chińskiej i japońskiej. Chiński twarożek sojowy jest bardziej delikatny i zawiera mniej tłuszczu. Tofu jest nieodzownym elementem



Kuchnia japońska a zdrowie 
Kuchnia japońska a zdrowie
14.02.2015

Kuchnia japońska uznawana jest za jedną z tych, które mają najlepszy wpływ na zdrowie. Czy słusznie? Biorąc pod uwagę kondycję Japończyków, stwierdzić można, że absolutnie tak! Japończycy żyją długo, są szczupli i rzadko chorują - tak mówią statystyk



Bakłażan faszerowany mięsem i serem tofu 
Bakłażan faszerowany mięsem i serem tofu
19.01.2015

dania mięsne

Kuchnia: włoska

Dodany przez: Cookie


46-60 minut 2 - 4 porcje

trudność

kaloryczność




Probiotyki - czy warto je przyjmować? w jakiej formie? 
Probiotyki - czy warto je przyjmować? w jakiej formie?
23.08.2014

O probiotykach słyszymy coraz częściej, ale już nie tylko od lekarzy, gdy przepisują nam antybiotyki. W telewizyjnych reklamach zaczynają pojawiać się produkty o działaniu probiotycznym, które to mają pomóc chociażby w regulacji pracy jelit, tj. prze



Dieta wegańska a ciąża 
Dieta wegańska a ciąża
16.12.2013

Weganizm jest stylem życia opartym głównie na stosowaniu diety wegańskiej. Weganie rezygnują ze spożywania produktów zwierzęcych, a także pożywienia, którego produkcja wiąże się z eksploatacją zwierząt. Weganie nie spożywają nabiału i często również