WYNIKI WYSZUKIWANIA
Rosół uważany jest za tradycyjne polskie danie. Gości nie tylko na stołach Polaków, lecz także w innych krajach. Rosół dobrze smakuje, a także leczy. Spożywamy go zazwyczaj w czasie przeziębienia - i bardzo dobrze. Bulion przyrządzony na mięsie, kośc
Lato i jesień to pory roku, kiedy w naszych ogrodach i warzywniakach znaleźć można różnorodne sezonowe warzywa. Są one doskonałym materiałem na przygotowanie zup krem, które stanowić mogą ciekawe i zdrowe urozmaicenie naszych lunchów, obiadów i kolac
Jadłospis w upalne dni powinien opierać się głównie na pokarmach płynnych, które ochłodzą organizm i pozwolą odetchnąć. Dlatego w tym przypadku idealnie sprawdzą się zupy. Ich zaletą jest lekkostrawność i korzystny wpływ na nawodnienie organizmu. Do
Pierwotnie barszcz biały był przygotowywany z kiszonych liści barszczu zwyczajnego. Obecnie przygotowuje się go na bazie zakwasu z mąki pszennej. Żurek jest przygotowywany na zakwasie żytnim. Żurek (wymiennie nazywany też żurem) i barszcz biały koja