
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5864
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Croissanty podane w zdrowy sposób - 7 pomysłów na francuskie śniadanie
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Wygląd kupy wiele mówi o twoim zdrowiu!
Zdrowe przekąski w podróży - 12 przepisów dla małych i dużych łasuchów
POPULARNE PRZEPISY
Leczo z ziemniakami
Papryki umyj, usuń nasiona i pokrój w paski. Czosnek obierz i przeciśnij...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Leczo z jajkami i kiełbasą
Cebule obierz i pokrój w ósemki. Kiełbasy obierz ze skórki i pokrój w...Taco z mięsem mielonym i fasolą
Placki: Do miski wsyp mąkę kukurydzianą i pszenną. Dodaj odrobinę soli,...Kluseczki z cukinii
Cukinie umyj, osusz. Zetrzyj na tarce o dużych oczkach i oprósz solą....Domowe burgery z mięsa mielonego
Mięso przełóż do miski. Dodaj pokrojone w kostkę białą cebulę i jeden...
CZY WIESZ, ŻE
Jabłko jabłku nierówne. Zastanawiacie się dlaczego jedne jabłka po ugryzieniu od razu ciemnieją, a inne nie? Związane jest to z występowaniem w nich witaminy C. Witamina C jako świetny antyutleniacz hamuje proces ciemnienia, którym podlegają jabłka. Ciemnienie związane jest z reakcją z otoczeniem, wpływ na nie ma zarówno światło, jak i temperatura. A zatem im więcej witaminy C zawiera jabłko, tym wolniej podlega temu procesowi i na odwrót. Jeśli jabłko długo pozostaje jasne, oznacza to, iż jest dobrym źródłem witaminy C.
OSTATNIO NA FORUM
Wejdź na nasze FORUM »
LOSOWA DIETA
Dieta zielonaZałożenia - dieta zielona: Kolor zielony - oczyszcza organizm, działa jak silny środek dezynfekujący, korzystnie wpływa na trawienie, kontroluje i reguluje ciśnienie krwi. Produkty zalecane w diecie zielonej: - ciemne mięso drobiowe, np. z indyka, - orzeszki pistacjowe, - fasola, - warzywa o ciemnozielonych liściach, jak botwina czy... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła