Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5860
POPULARNE ARTYKUŁY
Przewodnik po serach żółtych
Tortilla, maca, pita... Czym się różnią?
Jak długo można przechowywać produkty w zamrażarce?
Ziemniaki - kalorie, wartości odżywcze i ciekawostki
Ocet winny, balsamiczny, jabłkowy ..., który wybrać?
Bezglutenowe potrawy - 10 prostych dań bez glutenu
Metody utrwalania żywności
5 najczęstszych błędów popełnianych przy duszeniu mięsa
POPULARNE PRZEPISY
Domowa grochówka wojskowa
Do garnka wlewamy 2 litry wody, a następnie wrzucamy kości wieprzowe i...Knedle z czerstwej bułki
Bułki pokrój w kostkę, zalej mlekiem i odstaw na 5 minut. Cebulę obierz,...Makaron ze szpinakiem i serkiem topionym
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Odcedź na cedzaku. Na rozgrzany...Zupa serowo-pieczarkowa z pulpecikami
Mięso mielone połącz z posiekaną cebulą, 1 jajkiem, bułką tartą oraz...Zupa krewetkowa
Zagotuj mleko kokosowe i dodaj słodką paprykę, posiekane drobno...Potrawka z indyka z warzywami
Rozpuść połowę masła oraz oleju na dużej patelni, dodaj kotlety z indyka...Domowe burgery z mięsa mielonego
Mięso przełóż do miski. Dodaj pokrojone w kostkę białą cebulę i jeden...Taco z mięsem mielonym i fasolą
Placki: Do miski wsyp mąkę kukurydzianą i pszenną. Dodaj odrobinę soli,...
CZY WIESZ, ŻE
Czerwony wzmaga apetyt. Kolor czerwony, tak lubiany przez wielu z nas wpływa na naszą psychikę, powodując uczucie głodu. Nie przypadkowo zatem wszystkie firmy produkujące "szybką żywność" w swoim logo zawierają właśnie kolor czerwony. Widząc go, nasz organizm odbiera odpowiedni sygnał i produkuje więcej śliny oraz soków żołądkowych, powodując uczucie ssania, czyli głód. Zatem restauracje wiedzą, jak przyciągnąć do siebie klienta, o czym możemy się przekonać, stojąc w niekończącej się kolejce po hamburgera czy frytki.
OSTATNIO NA FORUM
Czy prawidłowo układam dietę? »marcin132 Bardzo dziękuje za wyczerpującą odpowiedź :)Cieszę się że wszystko układamy w...
Czy jeżeli np lubie dany produkt to mam tego za mało »NutriAdvicerka Raczej nie. Każdy ma indywidualne upodobania kulinarne. Najlepiej sprawdzić...
LOSOWA DIETA
Dieta Magdaleny StużyńskiejZałożenia - dieta Dieta Magdaleny Stużyńskiej: Dostałam od koleżanki przepis na dietę księżycową. Spojrzałam i... schowałam do szuflady. Przypomniałam sobie o nim po latach, gdy zdarzyło mi się przybrać na wadze. Postanowiłam wypróbować tę dietę. Rezultaty były zaskakujące - bez wielkiego wysiłku schudłam 5 kilogramów. Podpowiadam: tę dietę najlepiej... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła