Witam. Kilka tygodni temu stwierdzono u mnie zatorowosc plucna i mam przepisany acenokumarol. Niestety wyniki badań mam nie najlepsze, pomimo że nie jem sałaty, kapusty itp. Próbuje ograniczyć wszystko co ma witaminę K ale tak naprawdę nie wiem co i w jakich ilościach mogę jeść. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć co mogę a co nie mogę jeść? Wiem teraz pojawia się komentarze ze poszukaj, wujek google pomoże. Ale różne strony różnie podają a co najgorsze wszystko przeciwnie i na jednej stronie pisze ze mogę a na drugiej ze nie. Z góry bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Co powinna zawierać dieta dla mężczyzn?
Przewodnik po parzeniu białej herbaty - poznaj sposoby, czas i temperaturę dla idealnego naparu!
Przegląd rosyjskich deserów
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
HMB - co to jest i jak działa?
Pomysły kulinarne na dania z dodatkiem tabasco
Grzyby uprawne - charakterystyka i wartości odżywcze
Kuchnia estońska
POPULARNE PRZEPISY
Muszle z fetą i pesto
Bazylię posiekaj i zmiksuj z obranym czosnkiem, parmezanem i oliwą. Fetę...
Sałatka z makaronem i schabem
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Odlej i osącz na sicie. Schab umyj,...
Grzanki na słodko
Jajka roztrzep. Dodaj mleko i cynamon. Wymieszaj. Bagietkę pokrój w...
Zdrowa zupa cebulowa
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i zeszklij na rozgrzanym maśle. Następnie...
Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...
Kotlety rybne z karasi
Karasie oczyść, odetnij ogony i płetwy. Mięso zmiel i wymieszaj z...
Frittata z papryką i ziemniakami
Paprykę umyj, oczyść z nasion i pokrój na mniejsze kawałki. Pory oczyść,...
Limonkowa earl grey ice tea
Herbatę zalej pół litra wrzącej wody i pozostaw do zaparzenia. Umyj...
CZY WIESZ, ŻE
Najważniejszą zasadą prawidłowego odżywiania się jest spożywanie, jak największej ilości produktów, w najmniej przetworzonym stanie. Zapobiega to nie tylko niedożywieniu, ale sprawia, iż dostarczymy sobie wszystkich niezbędnych składników, jako, że w różnych produktach znajdują się odmiennej ilości i jakości. Mowa tu między innymi o witaminach czy składnikach mineralnych. Z kolei produkty w najmniej przetworzonym stanie, to takie, które spożywane są na surowo, bądź też nie zostały poddane rafinacji, a tym samym nie zostały z nich usunięte najcenniejsze związki, niezbędne dla naszego prawidłowego rozwoju.
OSTATNIO NA FORUM
Kraków psychoterapia »Rozzi Ja bym wzięła kartkę i wypisala kiedy ten lek się pojawia.Od kiedy ten...
Nie mogę schudnąć pomimo diety »milkoparimo Cześć. Też szukałem czegoś podobnego, ale życzliwi ludzie powiedzieli mi, że...
Pożyczka - gdzie najlepiej ? »milkoparimo Jeśli chcesz, to spróbuj! Myślę, że w życiu trzeba spróbować...
LOSOWA DIETA
Dieta w zespole nerczycowymZałożenia - dieta w zespole nerczycowym: Zespół nerczycowy (nerczyca) nie jest odrębną jednostką chorobową - to zespół objawów będących efektem procesów chorobowych w nerkach. Charakteryzuje się dużą utratą białka z moczem, która prowadzi do powstania uogólnionych obrzęków oraz zaburzeń gospodarki tłuszczowej. Często pierwszymi objawami jest... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, błonnik rozpuszczalny, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła
Konkurs. Wygraj zestaw wartościowych olejów!