Witam
Po raz pierwszy w zyciu sie zacielam w sobie i postanowilam odchudzic bo tak dalej byc nie moze. Zaczne moze od tego ze mam 32 lata, 160 cm wzrostu i 70 kg wagi
mieszkam w Niemczech, mam super meza i psa i nie mamy dzieci.
Bedac ostatnio w Polsce spotkalam kolezanke z liceum ktora byla zawsze "duza" i to tak bardzo bardzo duza. Jakies 110 kg. Dwa lata temu siadlo jej serduszko i lekarz kategorycznie kazal sie odchudzic. Poszla do madrej pani dietetyk i na diecie 1200 kal w ciagu 6 miesiecy schudla 26 kg. No nie poznalam jej. Zachwycila mnie swoim wygladem
)) I co najwazniejsze mowila ze absolutnie nie czula uczucia glodu... zainteresowalam sie
I sama zaczelam
Dodam ze w listopadzie zaszlam w ciaze i wazylam 75 kg. No odchudzac sie nie moglam ale pierwsza mysl po zrobieniu testu i wybuchu radosci byla "matko bede wygladac jakbym polknela sama siebie" Ale co tam
Dzieciatko bylo wazniejsze
) niestety... w sylwestra poronilam w nowy rok mialam zabieg lyzeczkowania. Moj ginekolag powiedzial ze to sie zdarza i ze od marca mozemy znow sie starac. Pomyslalam sobie ze skoro los mi dal tak po dupie to musze to jakos wykorzystac. Nie zrobie z siebie ofiary losu i kupki nieszczescia. Zaczelismy sie odchudzac z mezem. Ale tak bez diety jakiejs specjalnej tylko postanowilismy jest tyle zeby poczuc sytosc. A nie przezerac sie. No i w ciagu 3 tygodni oboje schudlismy po 3 kg. Od 1 lutego stosujemy diete 1200 kal, i dokladnie sie stosujemy do tych tabeli z zestawami jedzeniowymi ktore dostalam od kolezanki
)) I dziala
))
Dzis oboje mamy juz po 5 kg na minusie
Czyli dieta 1200 kal w ciagu dwoch tygodni i 2 kg mniej. Absolutnie nie czujemy glodu, wrecz przeciwnie, caly czas mam wrazenie ze jem
Posilki co 3 godziny
) I do tego dwa litry wody dziennie
Fakt, licze kalorie, mam wage pod reka i kazdy plasterek wedliny laduje na tej wadze. Myslam kiedys ze to strasznie uciazliwe. A teraz po dwoch tygodniach robie to tak automatycznie ze nie zauwazam
) Nawet liczenie kalorii nie jest takie starszne jak myslalam
Przejrzalam kilka razy tabele kaloryczne i to co potrzebuje wiedziec, wiedzialam juz po dwoch dnia co i ile ma kalorii. Wiec nie takie diabel starszny jak go maluja
Byloby fajnie jakby sie ktos tu znalazl kto sie juz odchudzal stosujac to diete, lub wlasnie odchudza lub chce zaczac
Moglibysmy sie tu wymieniac wskazowkami, postepami lub porazkami
)))

Po raz pierwszy w zyciu sie zacielam w sobie i postanowilam odchudzic bo tak dalej byc nie moze. Zaczne moze od tego ze mam 32 lata, 160 cm wzrostu i 70 kg wagi

Bedac ostatnio w Polsce spotkalam kolezanke z liceum ktora byla zawsze "duza" i to tak bardzo bardzo duza. Jakies 110 kg. Dwa lata temu siadlo jej serduszko i lekarz kategorycznie kazal sie odchudzic. Poszla do madrej pani dietetyk i na diecie 1200 kal w ciagu 6 miesiecy schudla 26 kg. No nie poznalam jej. Zachwycila mnie swoim wygladem

Dodam ze w listopadzie zaszlam w ciaze i wazylam 75 kg. No odchudzac sie nie moglam ale pierwsza mysl po zrobieniu testu i wybuchu radosci byla "matko bede wygladac jakbym polknela sama siebie" Ale co tam

Dzis oboje mamy juz po 5 kg na minusie

Byloby fajnie jakby sie ktos tu znalazl kto sie juz odchudzal stosujac to diete, lub wlasnie odchudza lub chce zaczac