Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Leki, generyki i suplementy diety - czym się różnią?
Burrito, taco, quesadilla, enchilada - czym się różnią? Sprawdź przepisy
Metody oceny sposobu żywienia
Prażone czy smażone? - jest różnica!
Kuchnia ukraińska
10 pomysłów na bezcukrowe podwieczorki
Kuchnia białoruska
POPULARNE PRZEPISY
Zupa z kapusty włoskiej
Marchewki i kalarepy obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na łyżce...Spaghetti carbonara
Boczek pokrój w kostkę i wrzuć na patelnię z rozgrzanym masłem. Po...Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....Babka marmurkowa
Czekoladę połam na kawałeczki. Włóż do metalowej miseczki. Postaw ją nad...Sałatka z gorgonzolą i marchewką
Marchewki i ziemniaki obierz, umyj. Ziemniaki pokrój na cząstki, a...Pierogi z suszonymi pomidorami
Kaszę jęczmienną przygotuj według przepisu na opakowaniu, odcedź i...Babka ziemniaczana z sosem kurkowym
Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce. Boczek i jedną cebulę pokrój w...Lasagne z brukselką i serem pleśniowym
Brukselki oczyść z zewnętrznych liści. Odetnij głąby i przekrój...
CZY WIESZ, ŻE
Sporo już wiemy o kwasach tłuszczowych omega-3, -6 i -9, jednak istnieją również kwasy omega-7. Do przedstawicieli tej klasy kwasów omega należą min. kwas palmitooleinowy i kwas wakcenowy. Kwasy omega-7 mają duże znaczenie w prawidłowym funkcjonowaniu naszych błon śluzowych, stabilizują również poziomu cukru we krwi (zwłaszcza kwas palmitooleinowy) i podnoszą poziom "dobrego" cholesterolu HDL. Kwasy omega-7 można znaleźć przede wszystkim w olejach z rokitnika i z orzechów makadamia, pewne ilości występują w wołowinie, indyku, łososiu, pstrągach i jajach.
OSTATNIO NA FORUM
Cellulit jak z nim walczyć ? »mamita W sumie to nie jest prosta sprawa, ale zaczęłabym od nawodnienia i...
LOSOWA DIETA
Dieta Magdaleny StużyńskiejZałożenia - dieta Dieta Magdaleny Stużyńskiej: Dostałam od koleżanki przepis na dietę księżycową. Spojrzałam i... schowałam do szuflady. Przypomniałam sobie o nim po latach, gdy zdarzyło mi się przybrać na wadze. Postanowiłam wypróbować tę dietę. Rezultaty były zaskakujące - bez wielkiego wysiłku schudłam 5 kilogramów. Podpowiadam: tę dietę... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła