
Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865
POPULARNE ARTYKUŁY
Przegląd włoskich deserów
Kuchnia estońska
Cholesterol i trójglicerydy - interpretacja wyników i ich proporcji. Inne czynniki chorób sercowo-naczyniowych
Co się dzieje w organizmie, kiedy spożywamy tylko dwa posiłki dziennie?
Candida albicans - objawy, leczenie, dieta w grzybicy
Paprykarz szczeciński - czy warto go jeść? Skład i kalorie
Najbardziej trujące rośliny na świecie i ich działanie - sprawdź, czego unikać
Kuchnia śródziemnomorska zmienia życie na zdrowsze
POPULARNE PRZEPISY
Marokańska zupa gulaszowa
Groch i soczewicę namoczyć dzień przed przygotowywaniem zupy. Mięso...Deser makowy z musem brzoskwiniowym
Żółtka ubijaj z cukrem do czasu, aż cukier się rozpuści. Twaróg utrzyj z...Tuńczyk marynowany z pomarańczą
Dwie pomarańcze obrać i wykroić filety, zbierając sok. 1-2 pomarańcze...Zapiekanka mazurska
Ziemniaki obierz, pokrój w 0,5-centymetrowe plastry i lekko podgotuj....Kawowa rolada bezowa z advocatem
Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pod koniec ubijania...Rosół z szafranem
Kości i mięso opłukać i wstawić do gotowania w zimnej, osolonej wodzie....Brokuły zapiekane z serem
Brokuł oczyść, po czym podziel go na różyczki. Do garnka wlej wodę i...Ciasto jogurtowe z nektarynkami
Nektarynki umyj, usuń pestki i pokrój owoce w kostkę. Ułóż je na...
CZY WIESZ, ŻE
Nie należy przechowywać żywności w otwartych puszkach. Otwarte puszki to źródło szkodliwych metali, które w każdej chwili mogą przedostać się do znajdującej się w nich żywności. Podczas otwierania puszki, uszkodzona zostaje powłoka lakierowana, która w zamkniętej puszce ma za zadanie chronić przed kontaktem żywności z metalem. Dlatego też po otwarciu jakiejkolwiek konserwy, jej zawartość należy niezwłocznie przełożyć do pojemnika.
OSTATNIO NA FORUM
Co ile robicie sobie paznokcie »Ereline Mam hybrydy :)2 lub 3tygodnie. Częściej dwa, żeby odświeżyć i nie bylo...
LOSOWA DIETA
Dieta w chorobie wrzodowejZałożenia - dieta w chorobie wrzodowej: Chorobą wrzodową nazywamy ubytki błony śluzowej żołądka i dwunastnicy. Jeśli ból pojawia się ok. 30 min po jedzeniu - mamy najczęściej do czynienia z chorobą wrzodową żołądka, jeśli 1-3 godz. po jedzeniu, w nocy lub nad ranem - z wrzodami dwunastnicy. Należy do najczęściej występujących schorzeń przewodu... WIĘCEJ
TAGI
aktywność fizyczna, bmi dzieci, ciekawostki, dieta, diety, dzienne zapotrzebowanie kaloryczne, kalkulator, kalkulator CPM, kalkulator bmi dla dzieci, kalkulator bmi dla młodzieży, kalkulator cholesterolu i trójglicerydów, kalorie, kuchnie świata, odchudzanie, owoce, prawidłowa zawartość tłuszczu w organizmie, przepisy, przepisy kulinarne, przyprawy, tabele zawartości tkanki tłuszczowej, wartości odżywcze, warzywa, witaminy, właściwości lecznicze, zioła